Yagmur yagdikdan sonra

Yagmur yagdikdan sonra arkadaslar motorunuza ne gibi onlemler aliyosunuz paslanmasin diye siliyomusunuz yoksa birakiyomusunuz oylece ben genelde her yagmura yakalandikdan sonra siliyorum paslanmasin diye islak birakmak zarar verirmi motora paslanma yaparmi

2 saattır ustune yagmur ciseledi akşam peçeteyle seleyi silip eve gidicem, ne yapıcaz motora şeker değilki erisin :) (zincir temizleme yağlama yapılır bitek)

en iyisini yapıyorsun. Ayrıca würth 089315 koruma spreyi yada yamaha yamalube power shield speyi de kullanırsan tadından yenmez.

Super Moderator
Bişi olmaz kardeş, tesisatında açık soyuk kablo yoksa korkacak bişi yok, hava açıp yerler temizlenince götür bi yıkat (Soğuk olsun motor) sonra kurula hava tut sağa sola ve düğmelere, biraz wd40 sık hareketli parçalara, zinciri 'de yağla.. baska bisi yok.

Boyalı yerlere bi zarar gelmez sudan, boyasız yerlerin şöyle bi nemini alsan yeter; egsoz, ayaklıklar, yan/orta sehpa vb.

Islak yada nemli iken üstüne branda germek dışında öylece bırakabilirsiniz. Branda atarsanız su buharlaşamayacaktır. Su lekesi kalmaması için yumuşak bir bezle kurulayın.

Yağmurda sürüş sonrası , motoru park eder etmez kendimi kurutmayı ve ısınmayı düşünüyorum. Şimdiye kadar hiç motor kurulamadım. Önce can sonra canan :)

İlk aldığımda, akşamın 11'inde, gecenin 1'inde yağmur yağsa, üşenmeden iner brandasını geçirir öyle çıkardım yukarıya.

Şimdi, yağmurun yağmasını yıkanması için vesile olarak görüyorum :) Tertemiz oluyor yağmur sonrası :)

Yağmurda sürüş sonrası , motoru park eder etmez kendimi kurutmayı ve ısınmayı düşünüyorum. Şimdiye kadar hiç motor kurulamadım. Önce can sonra canan :)

Walla ben kendimi degilde direk sokuyom apartmana kurulamaya geciyom motoru :) paslanmasin diye her tarafini siliyom guzelcene

kuryelerin motosikletleri yaz-kış yoldalar onlara bir şey olmuyorsa düşünmeye gerek yok

egzoz pas içinde kalıyor sıkıntı 2 kere zımparalayıp boyadım 500km den fazla dayanmıyolar boyalarda

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bisey olmuyormu paslanma falan :)

En son ikisi haric eski motorlarim garaj olmadigi icin surekli disarda, gunes ve yagmur altindaydilar. Zincir haricinde hic yaglamadim, temizlemedim, yikatmadim. Hic bir sey de olmadi. Sadece eski sahibinin sonradan taktigi aksesuarlar pas yapti. Ama orijinal krom hic pas tutmadi. Son haric tum motorsikletlerim Japon'du. Cin ve Hint urunleri boyle olmayabilir belki...

egzoz pas içinde kalıyor sıkıntı 2 kere zımparalayıp boyadım 500km den fazla dayanmıyolar boyalarda

Bu 600 dereceye kadar dayanıklı olarak satılan boya spreylerinden mi kullandınız?
En fazla 500km sonra tekrar pas oluyorsa o kötüymüş...
Ben de boyamayı düşünüyordum

evet uzun süre dayanmıyor zamanla paslar tekrar gösteriyor kendini
O zaman da haliyle emeğe yazık diyor insan.
Arkadaşla beraber söküp zımpara/boya vs. uğraşacaktık ama 1 gün yada yarım gün neyse uğraştığınla kalacaksın 1 depo benzin süresince sağlam kalacak sonra yine aynı... emeğe yazık hakikatten de
Piyasadaki Sprey Boyalar orijinal kadar kaliteli değil de ondan mı oluyor acaba?
Ben Raymax (Alman malı) Sprey düşünmüştüm mesela

egzos paslanması için bir ustadan şöyle bir yöntem öğrendim ve yarın ilk iş deneyeceğim. 650 dereceye dayanıklı boya almıştım bende ama henüz denemedim. İlk önce bana tavsiye edilen yöntemi deneyeceğim. Yöntem şöyle .
Önce egzosun boyanacak yerleri tel fırçayla kabası alınacak şekilde kirden tozdan arındırılır. Sonra motorla egzos iyice ısınıncaya kadar yol yapılır , egzos sıcakken paslanan ve boyanacak yerleri makine yağı ile iyice sıvanır. Sıcak metal makine yağını iyice emecek ve birdaha renk atmayacak şekilde rengi mat siyah olacak .
Bakalım olacak mı yarın ilk iş deneyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar