- Motosikleti
- Ybr, Cygnus L
merhaba arkadaşlar, 2 sorum olacak.
birincisi; ikinci el aldığım motor 6000 km ye yaklaştı. internetten bulduğum kitapçığında bakım için 6000 km de götürün servise diyor. aldığım arkadaş 4000 de yağ koyduğunu söyledi ve bildiğim kadarıyla 3000 km de bir yağ değiştiriliyor. sizce 6000 bakımına götürmeli miyim yoksa 1000 km daha idare eder mi beni? bir de motor 80 km sonrası çok zor hızlanıyor. buradan okuduğum kadarıyla karbüratör ve hava filtresinden şüpheleniyorum. bunu servise söylemeli miyim? yoksa rutin kontrollere bu kısımlar dahil mi ?
bir de serviste yamalube dayatması var galiba. önerir misiniz? yoksa eve döndüğümde koydukları yağı boşaltıp performans için önerdiğiniz başka bir yağ mı koymalıyım ?
ikincisi; vites değiştirmek için ideal devir hangisi? bazı izlediğim videolarda 10bin devirde değiştiren de var, 6bin devirde değiştiren de var.
Garantisi devam ediyosa, garantin yanmasın dersen zaten mecbur gideceksin servise istedikleri km.de.
Servisteki yağı hemen boşaltmak israf olur, 1500 km sonra değiştirirsiniz isterseniz.
10.000 devirde vites değiştirilmez. Gereksiz motor aşınması ve yakıt tüketimi olur.
İdeal bi devir aralığı diye bi aralık olmaz, duruma göre değişir. 2 kişi rampa çıkıyosundur 7-8 binde değiştirsin vitesi. Tek kişi düz yoldasındır 5-6 bin yeterlidir mesela. bunu kendin belirleyecen. Motor ne gereksiz bağırcak ne de devirsizlikten bayılcak.
1. viteste sadece kalkış yapıyorum desek yeridir, hemen 2ye atarım. Siz sorunca düşündüm de bilmiyorum hangi devirde vites değiştirdiğimi, eski vitesli motorlarda devir saati yoktu sanırım ordan kalma bi alışkanlık devir saatine bakmıyorum, sesinden anlarım hangi vitesi istediğini.
Son düzenleme: