Bajaj Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar bende motorumu motoser'den aldım. Şimdi ruhsat plaka işlemlerini yaptırıcam ancak işlem sıralaması konusunda bilgim yok. Önce sigorta yaptıracağımı ve ikametimin olduğu ilçe emniyetten yeni kayıt olarak randevu almam gerektiğini biliyorum. Devamında dosya hazırlama, plaka vs konuların nasıl olacağını yazar mısınız?

Arkadaşlar bende motorumu motoser'den aldım. Şimdi ruhsat plaka işlemlerini yaptırıcam ancak işlem sıralaması konusunda bilgim yok. Önce sigorta yaptıracağımı ve ikametimin olduğu ilçe emniyetten yeni kayıt olarak randevu almam gerektiğini biliyorum. Devamında dosya hazırlama, plaka vs konuların nasıl olacağını yazar mısınız?

Bu işleri aldığın bayi Halletmiyo mu? Ben aldığımda bitek sigorta şu dedi, bikaç yere soralım dedim. Onuda halledip dosya tam şekilde verdi gittim sedece plakamı ruhsatımı çıkardım.

Tapagaz ölçütün nedir ? Bütün viteslerde 10 bin devire çıktın mı ? Seyir hızın kaç ? Senin dediğin gibi sürünce 1 litre benzin ile 20-25 km arası yol yapıyo motor.

7-8bin devirin altına pek düşmedim. red' lineda da fazla gezinmedim diyebiliriz. 13 kuruşa tekabul ediyor sanırım benim hesabıma göre. tapagaz dan ziyade agresif diyelim biz ona. yanlış anlaşılmalara mahal bırakmayalım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:54 ----------

bu arada 13 kuruş ile 1 litre 30-33km arası bir ortalama yapıyor. litre fiyatını 4,32 den hesap edersek. bu arada zaman zaman 15,6 kuruşlara çıkıyor. trafikte fazla takılınca. nerden hesap ediyorsun bunları dersen, evim ile işim arası 32km rota fulya-halkalı. çok trafiğe takıldığımda 2 kez git gel yapabiliyorum böylece son çubuk ta gidiyor.( yolu her boş bulduğumda rpm ışığı yanana kadar basarım 138km/h) trafik olmazsa son çubuk gitmiyor. ben riske atıp sonuna kadar zorlamadım fakat bir gün şehirler arası yolda son çubuk da gittikten sonra 20km daha yol yaptı benzinlik bulana kadar.(70km/h sabit hız ile)

Son düzenleme:
7-8bin devirin altına pek düşmedim. red' lineda da fazla gezinmedim diyebiliriz. 13 kuruşa tekabul ediyor sanırım benim hesabıma göre. tapagaz dan ziyade agresif diyelim biz ona. yanlış anlaşılmalara mahal bırakmayalım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:54 ----------

bu arada 13 kuruş ile 1 litre 30-33km arası bir ortalama yapıyor. litre fiyatını 4,32 den hesap edersek. bu arada zaman zaman 15,6 kuruşlara çıkıyor. trafikte fazla takılınca. nerden hesap ediyorsun bunları dersen, evim ile işim arası 32km rota fulya-halkalı. çok trafiğe takıldığımda 2 kez git gel yapabiliyorum böylece son çubuk ta gidiyor.( yolu her boş bulduğumda rpm ışığı yanana kadar basarım 138km/h) trafik olmazsa son çubuk gitmiyor. ben riske atıp sonuna kadar zorlamadım fakat bir gün şehirler arası yolda son çubuk da gittikten sonra 20km daha yol yaptı benzinlik bulana kadar.(70km/h sabit hız ile)
Benzini düşünmeden kullanırsan ama çok da zorlamazsan 3.5 litre yakıyo motor. Herkesde böyle. Benim tek isteğim şu olurdu. Yaktığı benzinin biraz da sesini duyabilseydik keşke. Hiç patırtıyo yok sadece büyük bir fan çalışıyomuş gibi uğultu var. Dışarıdan duyulan, yayaların duyduğu ses daha da kötü.

Benzini düşünmeden kullanırsan ama çok da zorlamazsan 3.5 litre yakıyo motor. Herkesde böyle. Benim tek isteğim şu olurdu. Yaktığı benzinin biraz da sesini duyabilseydik keşke. Hiç patırtıyo yok sadece büyük bir fan çalışıyomuş gibi uğultu var. Dışarıdan duyulan, yayaların duyduğu ses daha da kötü.

yayaların duyduğu ses arı vızıltısı :) vitesin büyük kaldığı bazı durumlar oluyor orda biraz erkekleşiyor sesi. sonra devir normale dönünce yine vızıltı. karar verebilirsem alacağım yeni motora, satacağım kısmetse. mt7 çok niyetlendimde o vergi çok anlamsız. xj6 nın fiyatı 5 lira zamlanınca o da bi düşündürür oldu değermi değmezmi hususunda. çünkü pulsar son hızda çok yoruyor adamı, elim kolum kıçım uyuşuyor 140 ile sabit giderken. bide sallanıyor o hızlarda, bi güvensizlik hissi alıyor beni.

Ben de Pulsar varken ses için bayide RS egzozu taktirmak istedim. Sağ basamak değişince oluyor. Toplam maliyeti 300 tl civarı tutuyor.

Arkadaslar, Eskisehirde yasiyorum biraz once bir bajaj bayisiyle gorusup el skstım. Bir miktar odeme de yaptim. Pazartesi gunu dosyayla plaka ruhsat islemlerini ve sigorta gorusmelerini baslatacak. 8300motor, 305 plaka ruhsat masrafi yazildi. Sigorta icin de 5yuz6yuz arasi bise tutabilir dedi kendisi onceki tecrubelerine gore. Bakcaz artik. En gec 6 mayista dogumgunumde kendime hediyem olacak pulsarim. Eskisehirden diger kullanicilar varsa tanismak gorusmel isterim. Saygilarimla

5-6 bin arasında devir kadranında ki titreme garantiden değiştiriliyor muydu. Kadran resmen kendini kaybediyor.

Bu işleri aldığın bayi Halletmiyo mu? Ben aldığımda bitek sigorta şu dedi, bikaç yere soralım dedim. Onuda halledip dosya tam şekilde verdi gittim sedece plakamı ruhsatımı çıkardım.

Bayi bana da "biz belgeleri vericez siz trafiğe gidip alacaksınız" dedi. Muhtemelen sizin dediğiniz gibi olabilir. Bana sigorta yaptırdıktan sonra trafikten randevu alıp gitmem gerektiğini söylediler. Ancak internetten bakınca ek-1 isimli bir belgeden söz edildiğini gördüm, bazı kaynaklarda artık bu belgeye gerek olmadığı yazıyor. Hasılı kafam karıştığından buradan sorayım dedim. ilginiz için teşekkürler.

Motosikleti
cf dual 230/honda crf 300
yaş 25, ankara. çıkan sigorta fiyatları

axa 2300
allianz 4500
ziraat 914
halk 7000 küsür
anadolu 1360
güneş 2000
ergo fiyat vermedi

yaklaşık 12 yerden fiyat aldım; kooperatifler dahil. yaklaşık 1900-2300 arası fiyat verildi hep. en anlamsızı halk idi. ben de ziraatten yaptırdım. daha önce kullandığım araçları hep bir sene dolmadan sattığım için kaza olmamasına rağmen 4.basamakta kalmışım. 1 sene dolması gerekiyormuş üst basamağa çıkmak için. bilginiz olsun

Arkadaşlar vitesin geçişlerinde özellikle boşa alırken zorlanma var. Ya doğrudan birinci vitese ya da ikinci vitese atlıyor, ozellikle dur kalklarda. Bu durum sizlerde de yaşanıyor mu? Yoksa benim motorumla mı ilgili?

Arkadaşlar vitesin geçişlerinde özellikle boşa alırken zorlanma var. Ya doğrudan birinci vitese ya da ikinci vitese atlıyor, ozellikle dur kalklarda. Bu durum sizlerde de yaşanıyor mu? Yoksa benim motorumla mı ilgili?

alışıyosun zamanla. 1 den boşa atmak daha kolay. yarım kaldır vitesi.

Dün gece sürüş yaparken akü ışığı yandı uzun süre böyle gittim sonra kontak kapattığımda tekrar çalışmadı, aküyü götürüp gösterecem fakat başka bi sıkıntı olma ihtimali var mi ki? Yeni aldığım bi motorun birden bire böyle sıkıntı yapması da insanın hevesini kursağında bırakıyor.

alışıyosun zamanla. 1 den boşa atmak daha kolay. yarım kaldır vitesi.

Hocam iki sene oldu. Hala alışamadım. Discover modeline bir bindim. Vites geçişi bu kadar mı rahat olur. Üst modeli olan bu makinaya neden böyle bir vites geçişleri yapmışlar anlamak çok zor.

çanakkaleden pulsarcıları bekliyorum 552 227 2519 numaram bulaşmak konuşmak lazım yardımcı olmak lazım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar