Yeni başlangıç ve vitesli motor

Merhaba, içimde hep olan motor sevdasını artık gerçekleştirmek istiyorum.

Agresif bir insan değilim, gaza gelip basmam efendi bir şekilde sürerim. Şu an arabam var araba kullanırken bile bu şekilde sürüyorum.
SS tarzı motorlar hoşuma gidiyor. Hem motorlara ilgim var, hemde evim şehir dışında(çok değil) işe gidip gelirken kullanmak. Kriterlerim bu şekilde öncelikle.

Daha önce hiç motor sürmedim, motor almadan önce honda eğitimine katılmayı düşünüyorum. Ancak aklımda takılan bir iki husus var.

İstediğim tarz motorlar vitesli aslında otomatik istiyorum ama ss'lerde otomatik yok ve deneyimsiz olduğum için bu çok sıkıntı yaratır mı? Honda eğitimi ile birlikte vites olayını kavrayabilir miyim?

Diğer bir konu ise; boyum. boyum 1.67 ve ben araştırmalarım sonucu honda cbr 250r veya yamaha r25 düşünüyorum. almadan önce tabi ki üstüne oturup o şekilde karar vereceğim ama şimdiden araştırmak istiyorum. çünkü motoru hemen almayacağım; paramı tamamen ayarlayıp, yani motoru aldım ekipmana ayırmadım durumu yaşanmasın diye o şekilde almayı planlıyorum. boy sorun yaratır mı? ayaklarım ne şekilde yere değer?

Araştırdıktan sonra illa ki bu sorularımın cevapları var, keza araştırma yapıyorum, yaptım da ama tam olarak tatmin edici cevaplar bulamadım çünkü cevaplar eskiydi.

Değerli cevaplarınız için teşekkürler şimdiden. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Vitesliya alışırsın hocam bence ve viteslideki o keyfi otomatikte bulamazsın .Bu motorlar çok yüksek değil bence sorun yapmaz.Ama yenisin motoru devirirsin düşürürsün vb. birşey olursa ss makinalar çabuk dağılır ve parçası pahalıdır, özellikle yamaha , hondanın parçası daha ucuz ve servis ağı daha geniş.Yalnız şöyle bir şey duymuştum cbr 125in ruhsatta tek kişilik gözüküyormuş ve forumdan bir arkadaş bu yüzden ceza yemişti.Eğer artçı alacaksan araştırmalısın.Hala öylemi bilemem.İnşallah seçiminden memnun olursun hocam .İyi forumlar...

Boy sorun yaratır, ss makinaların seleleri yüksek olur, makinayı durduğu yerde bile devirebilirsiniz. Öncelikle 400 TL ye kıyıp bir motosiklet temel eğitimi alın, sonrasında da yine kendi motorunuzla hakimiyet eğitimi alın. Güzel bir başlangıç yapmış olursunuz.

Vitesliya alışırsın hocam bence ve viteslideki o keyfi otomatikte bulamazsın .Bu motorlar çok yüksek değil bence sorun yapmaz.Ama yenisin motoru devirirsin düşürürsün vb. birşey olursa ss makinalar çabuk dağılır ve parçası pahalıdır, özellikle yamaha , hondanın parçası daha ucuz ve servis ağı daha geniş.Yalnız şöyle bir şey duymuştum cbr 125in ruhsatta tek kişilik gözüküyormuş ve forumdan bir arkadaş bu yüzden ceza yemişti.Eğer artçı alacaksan araştırmalısın.Hala öylemi bilemem.İnşallah seçiminden memnun olursun hocam .İyi forumlar...

artçı düşünmüyorum. illa ki olur ama o da mecburiyetten olur. zaten cbr 125 almayı da düşünmüyorum. teşekkürler.

Boy sorun yaratır, ss makinaların seleleri yüksek olur, makinayı durduğu yerde bile devirebilirsiniz. Öncelikle 400 TL ye kıyıp bir motosiklet temel eğitimi alın, sonrasında da yine kendi motorunuzla hakimiyet eğitimi alın. Güzel bir başlangıç yapmış olursunuz.

zaten bahsettiğim gibi ilk eğitim alacağım honda eğitim merkezinden. daha sonra bizim buralar yollar boş olduğu için burada alıştırma yapacam ve hakimiyet sağladıktan sonra trafiğe çıkacağım.

bazı yerlerde sslerin özellikler cbr 250 ve r25'in seleleri alçak diyorlar. gerekirse alçaltma kiti ile alçaltırım. gerçekten dediğiniz gibi çok sorun yaratır mı? bazen görüyorum aynı boylarda bu tarz motor kullananlar var

artçı düşünmüyorum. illa ki olur ama o da mecburiyetten olur. zaten cbr 125 almayı da düşünmüyorum. teşekkürler.

zaten bahsettiğim gibi ilk eğitim alacağım honda eğitim merkezinden. daha sonra bizim buralar yollar boş olduğu için burada alıştırma yapacam ve hakimiyet sağladıktan sonra trafiğe çıkacağım.

bazı yerlerde sslerin özellikler cbr 250 ve r25'in seleleri alçak diyorlar. gerekirse alçaltma kiti ile alçaltırım. gerçekten dediğiniz gibi çok sorun yaratır mı? bazen görüyorum aynı boylarda bu tarz motor kullananlar var

boydan ziyade bacak iç boyu önemli, herkesin fizik tipi farklı, adamın gövdesi kısadır ama bacağı uzundur ayağı yere sağlam basar. Hiç motosiklet etcrübeniz yoksa önce bir bu makinaların üstüne oturmanız kısaca tecrübe etmeniz gerekir, tarzınız gerçekten o mu ? Naked motosiklet denemenizi tavsiye ederim, çok daha rahattır, ayrıca devirdiğinizde de karenaj derdi olmaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------

77 cm miş R25 sele yüksekliği, bence seleyle ilgili sorun yaşamazsınız, sorun r25 başlangıç için biraz fazla agresif.

Hocam kusura bakma 250 yazmışsın ben başlangıç olunca 125tir diye düşündüm benim boyum 170 civarı r25 in yanında duruyorum sorun yok bence ama bir üstüne otur dene , depoyu kavrayışına bak öyle karar verirsin, bu arada hocam doğru sòylüyor başlangıç için agresif bir motordur gazı açtınmı gider,devirirsen parçası üzer dediğim gibi çabuk dağılır bi kaza videosu atayimda yardımcı olsun

Son düzenleme:
boydan ziyade bacak iç boyu önemli, herkesin fizik tipi farklı, adamın gövdesi kısadır ama bacağı uzundur ayağı yere sağlam basar. Hiç motosiklet etcrübeniz yoksa önce bir bu makinaların üstüne oturmanız kısaca tecrübe etmeniz gerekir, tarzınız gerçekten o mu ? Naked motosiklet denemenizi tavsiye ederim, çok daha rahattır, ayrıca devirdiğinizde de karenaj derdi olmaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------

77 cm miş R25 sele yüksekliği, bence seleyle ilgili sorun yaşamazsınız, sorun r25 başlangıç için biraz fazla agresif.

görünüşleri hoşuma gidiyor. naked tarzına baktığımda güzel varsa tabi ki düşünebilirim ama mesela honda'da en düşük sele yüksekliğine baktığımda zaten r25 ile aynı nerdeyse.

http://cycle-ergo.com/ şu siteden boy ayarlaması yaptığımda aşağıdaki gibi duruyor.

http://i.hizliresim.com/3L456p.png

haklısınız r25 agresif gibi duruyor ama büyük ihtimal aldığım motoru hiç bir zaman değiştirmem Allah kaza bela vermezse hep kullanma niyetindeyim sonuna kadar. o yüzden aldım mı tam almak istiyorum. diğer bir seçeneğim cbr 250r zaten, biraz daha sakin bir motormuş ve yakıt konusu çok iyiymiş mesela.

Hocam bak en ufak düşüşte neredeyse sürüklenme bile olmadan olanlar https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://m.youtube.com/watch%3Fv%3DhBU-4xPvls8&q=turist%20%C3%B6mer%20yamaha%20r25%20geliyorum&ved=0ahUKEwiWncqn8abMAhXpB5oKHVJpCEkQtwIIGTAA&usg=AFQjCNG8HN20wg2vLytB8OGbNBEqmqk9Xw&sig2=wgQuWu-E0FMdSPTlD23JYg

Hocam bak en ufak düşüşte neredeyse sürüklenme bile olmadan olanlar https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://m.youtube.com/watch%3Fv%3DhBU-4xPvls8&q=turist%20%C3%B6mer%20yamaha%20r25%20geliyorum&ved=0ahUKEwiWncqn8abMAhXpB5oKHVJpCEkQtwIIGTAA&usg=AFQjCNG8HN20wg2vLytB8OGbNBEqmqk9Xw&sig2=wgQuWu-E0FMdSPTlD23JYg

doğru haklısınız. cbr 250r nispeten r25'e oranla daha güçsüz bir motormuş, dediğim gibi seçeneklerim arasında o da var. onu da düşünebilirim. parça fiyatı da ucuzmuş.

honda motorlar dayanıklı olsun ve az tüketsin diye tasarlarlanır,ama hız istersen yamaha tabiki

R25 daha agresif tasarimli ve hiz amacli bir motosiklet. Bence honda ile baslasan daha iyi olur. Zaten hiz amacin olmadigini soyledin. Ama kullandikca bir tik daha hizli gitmeyi denemek istersin. Bindigin aracin neleri basarabildigini merak edersin. Eger uzun vadede honda yetersiz kalirsa (ki kalacagini hic sanmiyorum), r25 ler bolca var. Birkac defa kiralayip deneyebilirsin. Aradaki farka degecegini dusunursen hondani satip r25 alabilirsin. Veya canin her hiz yapmak istediginde kiralar binersin. Efendi kullanacagin motorun yine kendi motorun olur.

honda motorlar dayanıklı olsun ve az tüketsin diye tasarlarlanır,ama hız istersen yamaha tabiki

hız düşkünlüğüm yok hocam. ama tabi ki yine de motorun gitmesini isterim. çünkü benim evden işe gidiş yollarım genelde boş ve düz yollar, öyle ara sokak tarzı yerler değil.

Sakin birisin yavaş süreceksin hız düşkünlüğün yok ama SS tarzı motor istiyorsun.

Hiç sanmıyorum...

hocam cbr ile 150 civarlarında motoru zorlamadan rahat gidersin. Top speed anlamında tabiki düşüktür r25 e göre ama her an 180 le gitmeyeceğine göre cbr daha mantıklı bir seçimmiş gibi.Ama bana sorsan ben r25 alırım hızlanması, şekli falan daha hoş :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar