nacı abıı kullandıgın lastıkler orjınal lastıklerı gordugum kadarıyla performansından memnunmusun abıı bılgılendırırsen sevınırım
Merhaba, ben de ilk etapta lastikleri değiştirmeyi düşünmüştüm. Ancak önümüz yaz ve zeminin ıslak olmayacağını düşünerek (normalde yağmurlu havalarda çıkmam) bunu erteledim. Dün 230 km'lik tamamen asfalt ama keskin virajlı ve iniş çıkışlı bir yolda kullandım. Zemin temiz ve kuru idi. Zaten her viteste 5000-5500 devri geçmediğim ve temkinli kullandığım için sıkıntı yaşamadım çok şükür. Geçmişte de çin malı motor ve bu tür lastikleri en az 15000 km kullandığım için, temkinli olmak şartıyla lastiklerin çok sıkıntı olmayacağını düşünmeye başladım. Tabi ki kışa girmeden önce, o ana kadarki durumu da dikkate alarak, lastikleri değişip değişmeme konusunu tekrar düşüneceğim.
Peki değiştirmeye kalkarsam alternatiflerim nelerdir? İlk baştaki en güçlü alternatifim mitas marka e08 model lastiklerin benim kullanım tarzına uygun olduğunu düşünüyorum. Bu model lastik %80 asfalt, %20 arazi olarak tanımlanıyor. ön-arka fiyatı 550 TL civarı ve 4 taksit yapan firmalar var. Ancak şu an 100/90-19(ön lastik) elde yok ama 130/80-17 (arka) mevcut. Ön lastiği bekliyorlar. Haa bu arada arka için mecburen (bu marka ve modelde) 130/80-17 takılacak (130/70-17 yok) ve bu da arkayı 1 cm daha yükseltecek. Yani toplam yükseklik 83 cm'ye çıkacak.
Diğer alternatif michelin anakee 2 ama piyasada ön ve arka olarak bizim ebata uygun yok. Sanırım anakee 3 çıktığı için 2'yi getirmiyorlar. Metzeler için de aynı ebatlar mevcut. Ancak daha evvel bmw'de metzelerin çabuk sertleştiğini görünce bir daha almak istemiyorum. Şu an bmw'emde michelin road 4GT (cadde lastiği) kullanıyorum ve çok memnunum. Michelin ve metzeler'in bizim motorlara uygun modellerinin ön arka takım fiyatları 850 TL den başlıyor. Yani mitastan 300 TL daha pahalı. Bu lastikleri alırken mutlaka tarihlerine bakın/baktırın. Bir çok satıcı eski tarihli lastikleri çok ucuza veriyor ve bu lastikler kısa süre sonra sertleşiyor. Naçizane tavsiyem 6-8 aydan daha eski tarihlileri almayın.
Ben hangisini alırım? Tercihim mitas olurdu sanırım. Çünkü o markayı baya araştırdım ve tamirci ustalara sordum, Söyledikleri şu: hafif endurolar (bizimkiler) için iyi ama ağırlar için michelin/metzeler gibi lastikler kullanılmalı dediler.
Durum benim bakış açımla böyle. Selamlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:28 ----------
MİTAS E08 lastik deseni şöyle:
Bu da MİCHELİN ANAKEE 2: