Bilgisayar Donanım yardım

:)) yok estafurullah öyle bir muamele olmazda, bilmediğim birşeyler varsa öğrenmek isterim, dünyada bir çok şey olup bitiyor, her şey mümkündür, ben hiç bir yerde denk gelmedim merakla sordum..

geçen senenin sonuna doğru r9 270x kart almıştım, kendi kartımla seninkisini kıyasladımda,
çünkü ben kendi kartımla güncel tüm oyunları açıp oynayabiliyorum.

bu kart ozaman albileceğim en giriş kartı fiyat olarak güncel tüm oyunları açmak için.

kıyaslama burada;
en alttaki Benchmarks raporlarına bak.

senin kartın benim kartımın yarısı dumurunda neredeyse, düşük fps almanda bundan ötürü,
misal o kartla bi Witcher 3 açıp oynayamazsın.. ekran kartın yetersiz şu an güncel oyunlar için.

BioShock Infinite için ki üst seviye bir oyun değildir kendileri;
ben 55fps alıyorum sen o kartla 29fps alıyorsun, oynanabilir seviyede limit desin.
ve bu oyun çıkış tarihi 26 Mart 2013

onun haricinde işlemcin gayet iyi, ama gel gelelim oyunlar ekran kartını kullanır, denediğin oyunun varsa 32bit exe sinden açmayı dene.

@Carbondioxid
dostum yazılım konusunda ben arifim, ben senin ne demek istediğini anlayamıyorum,

-
10 sene evvel, virtual online siteler üzerinden sadece tarayıcı marifeti ile oyunlar için test yapılıp enn osssruk makinada bile tavan
-

10 sene evel hangi tarayıcının 3d desteği vardı, internet explorer in 4 5 sürümündenmi bahsediyorsun?
bize kaynak parlayaşabilirmisin neyi kast ettiğinle ilgili, eminim nette vardır bir döküman sayfa bişiler..

şuraya getiriyorsun, aslında bize aynı donanımları satıp satıp duruyorlar, isteseler en ucuz ekran kartında en son çıkan oyunu açarsın felan, yok öyle bi dünya :)) hayal o iş..

Yaptıgınız karsılastırmada bırı masaustu bırı laptop ekran kartı cok farklı kıyaslamalar benım dedıgım 2sıde laptop ve bır ucurum var arada suan dedıgınız benchmarklara bakıyorum

O konudan daha önce monitörün-ekranının kaç ms saniyede tepki verdiğine ve kaç hz de çalıştığına odaklan bence.800fps de alsan monitörün 60 hz olduğu için sana bi getirisi olmaz.Yüksek fps aldığın oyunlar için 144 hz 1 ms tepki süreli monitör gerekli.eğer yoksa 60 hz 60 fps yeterli,çok üst rakamlara takılma.

Şuanda şu şekılde calısıyor
9ozLmO.png
[/url][/IMG]

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------

O konudan daha önce monitörün-ekranının kaç ms saniyede tepki verdiğine ve kaç hz de çalıştığına odaklan bence.800fps de alsan monitörün 60 hz olduğu için sana bi getirisi olmaz.Yüksek fps aldığın oyunlar için 144 hz 1 ms tepki süreli monitör gerekli.eğer yoksa 60 hz 60 fps yeterli,çok üst rakamlara takılma.

Şuan derdim 300 fpsde oynamak degıl benım sıkıntım 300 fps alabılecegım bı yerde 120 fps alma sebebım nedir bunu ogrenmek ve bu sıkıntıyı gıdermek

şu an boşda sistemin,

process exploreri aç, oyuna gir 1dk kadar kal, masa üstüne dön ve ekran görüntülerini hemen al ardı ardına
cpu, gpu ve summary dende.

bunu o yavaş fps veriyor dediğin oyunda yap, değerlendirelim.

paylaştığın grafikde i/o giriş çıkışda fırlamalar var, bu ya bir disk işlemdir, yada sistem komut girdi çıktı işlemidir, misal kesme istekleri. üzerine mouse ile gelerek görebilirsin ne olduğunu.

Son düzenleme:
şu an boşda sistemin,

process exploreri aç, oyuna gir 1dk kadar kal, masa üstüne dön ve ekran görüntülerini hemen al ardı ardına

paylaştığın grafikde i/o giriş çıkışda fırlamalar var, bu ya bir disk işlemdir, yada sistem komut girdi çıktı işlemidir, misal kesme istekleri. üzerine mouse ile gelerek görebilirsin ne olduğunu.

Şuan cs:go gıremıyorum loldeyım lolun verilerini atarım 40dk sonra csgo atarım loldede cıddı fps dususu var cunku basladıktan 10dk sonra sıze 5 dakıkalık kayıt verısını atayım

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:26 ----------

şu an boşda sistemin,

3L5orr.png
[/url][/IMG]

nMdrvR.png
[/url][/IMG]

v5G4kp.png
[/url][/IMG]

http://www.chip.com.tr/forum/ekran-kartlari-tarih-mi-oluyor_t127824.html

Hocam burda apu ve yeni nesil intel islemcilerde olan ozelligi duyuruyor. Senin bahsettigin daha buyuk bi teori taze bilgi gelio diye heyecanlandim bi an, bitmeyen hdd bulanları tek tek olduruyolarmis ya onun gibi bişi sandım ☺

@caglar48 bende senin makinanin yeni versionu var 4710hq ya 970m yarin bi cs go ya girer fpse bakarim fikir verir. Ek olarak en yeni ve en baba oyun olan divisionda high da 60 fps aliorum. Ultrada tırtlicak die denemedim. Ne alirsan al laptopta 2 sene zor dayanior 1 yil olmadi ultrada oynanmayan oyun cikardilar ☺

Hocam burda apu ve yeni nesil intel islemcilerde olan ozelligi duyuruyor. Senin bahsettigin daha buyuk bi teori taze bilgi gelio diye heyecanlandim bi an, bitmeyen hdd bulanları tek tek olduruyolarmis ya onun gibi bişi sandım ☺

Powerpoint sunusu gibi videolu sunusu/lansmanı vardı, ara tara bitab düştüm, ne ise artık, su ile çalışan araba mucidine ne olmu ona baalım( görmezden gelelim daha sıhhatli :p , alemin sanal qeyfi yüzünden gulyabinelerle uğraşacak takatim yok :p )

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:38 ----------

@caglar48 bende senin makinanin yeni versionu var 4710hq ya 970m yarin bi cs go ya girer fpse bakarim fikir verir. Ek olarak en yeni ve en baba oyun olan divisionda high da 60 fps aliorum. Ultrada tırtlicak die denemedim. Ne alirsan al laptopta 2 sene zor dayanior 1 yil olmadi ultrada oynanmayan oyun cikardilar ☺

2. Yılındayım bende degısme vaktı gelıyor yavas yavas

Bu kaynak harici, daha evveli olabilir sunumuda yapılmış ve videosnu izlemiştim, şuan yayım yok, halen arıyorum alttaki yorumları okursan bir fikir verebilir, yine günümüzde ekran kartı ve işlemcinin tek vazifede olduğunu yazsalardı herhalde kimse inanmazdı, neyse daha ciddi birşeyler bulursam(sanmıyorum , içerikler kaldırılmış gibi), buradan aydınlatırım.

Yazılıma vakıf olmanıza saygı duyarım, sidik yarıştıracak değilim, ancak uygulanma videolarını seyrettiğim bir şey içinde şizofren gibi muamele görmek istemem.

Powerpoint sunusu gibi videolu sunusu/lansmanı vardı, ara tara bitab düştüm, ne ise artık, su ile çalışan araba mucidine ne olmu ona baalım( görmezden gelelim daha sıhhatli :p , alemin sanal qeyfi yüzünden gulyabinelerle uğraşacak takatim yok :p )

Harbiden merak ettim bende bakınıyım ☺☺

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------

Bu kaynak harici, daha evveli olabilir sunumuda yapılmış ve videosnu izlemiştim, şuan yayım yok, halen arıyorum alttaki yorumları okursan bir fikir verebilir, yine günümüzde ekran kartı ve işlemcinin tek vazifede olduğunu yazsalardı herhalde kimse inanmazdı, neyse daha ciddi birşeyler bulursam(sanmıyorum , içerikler kaldırılmış gibi), buradan aydınlatırım.

Yazılıma vakıf olmanıza saygı duyarım, sidik yarıştıracak değilim, ancak uygulanma videolarını seyrettiğim bir şey içinde şizofren gibi muamele görmek istemem.

2. Yılındayım bende degısme vaktı gelıyor yavas yavas

Gt80 bize göz kırpıyor, arabayı satıp almalı bi tane ☺

Harbiden merak ettim bende bakınıyım ☺☺

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------

Gt80 bize göz kırpıyor, arabayı satıp almalı bi tane ☺

mekanık klavye acayip cezbediyor sorma daha dun gt72 9800 liraydı gozum korktu 80e bakmaya :D

Amazonda kampanya oluor abd den gelen biri olsa alınır aslinda

Türkiyede msi kadar serefsız bı servıs yok zaten adamlara saglam laptop verdım gerı aldıgımda cızıkler bozuk parcalar vardı sıkayet ettım daha sonra makıneyı garantiden cıkardılar baya bı tartıstık bıdahada ugramadım

Türkiyede msi kadar serefsız bı servıs yok zaten adamlara saglam laptop verdım gerı aldıgımda cızıkler bozuk parcalar vardı sıkayet ettım daha sonra makıneyı garantiden cıkardılar baya bı tartıstık bıdahada ugramadım

Ben bunu abd den getirttim servislik bi durum olmadı henuz cok sukur. Bu arada apple a gelen harici ekran kartlari yayilcakmis kisa zamanda sorun kismen cozulur.

mchi bro şu mesajları alıntılamayı bıraksan artık diyorum, 6. özel mesaj geldi diye bakıp bakıp duruyorum, mchi alıntı yapmış, yeter daa.

Çorum İl Temsilcisi
vay vay vay 300 fps haa :queen: .

520 m var bir de ayıptır söylemesi korsan win7 :cherry: crysis 3'ü 20 fps ile oynuyorum şükür edin halinize :mrgreen:

Hava filtresini kontrol ettiniz mi? Temizse rodajı hatalı yapmışsındır. Bir dahakine rodaja dikkat et :d şaka bir yana sanki 350fps olsa pashaya head atacaksın :D zaten gördüğün kare sayısı 60 istersen bir milyar fps al

işletim sistemi ile alakalı olduğunu düşünüyorum. windows 10 ise işletim sistemi; driverler oturmamış olabilir. nvidia driverinden ben çok çektim habire oyundan atıyordu beni.

Olayın asıl sebebi cpu ısınma olayı, yeteri kadar soğutabilsen 200 fps alırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar