Karşılaştırma maksatlı bir başlık açmayı düşünüyorum suzuki inazumadan daha önce 6 ay kadar 2013 cbr 250r deneyimim de vardı. Hepsini harmanlayan sanırım güzel birşeyler çıkacak.
Rc 250 ve ınazumayi kıyaslayacak olursak,
Öncelikle inazumaya göre en büyük artısı tasarım. Genel olarak rc serisinin kafa şekli ve motorun genel tasarimi inazumadan kat kat daha iyi ve bu segmentin tartışmasız lideri. (Göreceli)
Yakıt ekonomisi hemen hemen honda ile aynı olsa da 250 cc de muadili olan inazumaya gore cok ekonomik. (2500 km de azalacaktır diye umuyorum)
Abs , bybre kaliper, wp süspansiyon, kaydirmali debriyaj ve tabii ki fabrika çıkışlı Rosso 2 lastik zaten, bunlar stock olarak inazuma ile konfor ve performanstan bağımsız değerlendirilmesi gereken en önemli ve temel hususlar.ınazuma nin arka freni çok hissizken on freni çok iyiydi.ktm de her ikisi de iyi.honda ya gelirsek orta şekerli ne iyi ne kötü.
Bunların yanında ktm'nin göstergeleri ve gidon aydinlatmasi gerçekten çok hoş, gösterge dersek haksızlık etmiş sayılırız, yol bilgisayari çünkü yakit ve kontak süresi vs vs inazuma da güzel ama ktm ye göre daha yetersiz. Honda zaten malum vites göstergesi dahi yok.
Performans kıyaslamasıni doğru bulamamakla (naked vs racing) beraber, inazumanın bölgenin yapısı gereği her zaman yan rüzgar nedeniyle 125 130 bandını aşamadigi yerde rc ile +150 rahatlıkla seyahat ettim. Cbr vs rc yaparsak rc nin geceğini düşünüyorum.
Malzeme kalitesi eşit gibi.(ktm suzuki) Honda ve yamaha dan kesinlikle kaliteli bilakis r25 ve cbr den.
Parça fiyatları olarak suzuki ınazumanin ayna takımı 180 lira iken ktm rc serisinin sinyalli ayna takımı tek parça olarak 75 lira. Yani çok pahalı da sayılmaz keza yan karenajı 370 lira.
Servis olarak birşey diyemiyorum lakin bakım aralıkları suzukiye göre uzun, aynı hesaba gelecektir.
Bütün bunların yanında konfor konfor konfor işte tam burada ınazuma 600 cc touring makineleri dahi tokatlayabilir desem abartmış sayılmam sanırım, burada ktm tasarım ve kullanım amacı gereği sınıfta kalıyor. Ktm ye power sele şart, 2 saat aralıksız üstünde yol aldım ama son yarım saat rahatsiz etmeye başladı. Inazuma ile depo bitene kadar giderdim hissetirmezdi.
Konfora ek olarak rc serisinde tek silindirli olması sebebiyle vibrasyon mevcut fakat abartılacak kadar çok değil, zaten hızlanma vibrasyonu unutturuyor( kendi segmentine kıyasla)
Unutmadan ktm nin arka lastiği 150, ınazuma ve cbr dan daha kalın.
Biraz iddialı olacak ama honda ya kıyasla ktm ve suzukinin antalya servisleri daha ilgili ve bilgili.yanlış anlaşılmasın fakat honda servisi cbf 150 bakımı yapmaktan bireysel müşterilere vakit ayıramıyor.
Unutmadan rc serisinin bence iki büyük eksiği var.
1. Koruma takozu biraz zor.
2. Egzoz sesi yüksek
Onun haricinde kendi fiyat aralığında tercih edilesi bir makine.
Gene sorular varsa cbr ınazuma ve rc 250 yanitlayabilirim.
İyi forumlar dilerim