- Konu Yazar
motorsikletim 16000km de şuana kadar bakımını aksatmadım. cuma günü işten geldim motoru kitledim. sanırım park modunda koymuşum ki bu sabah kontağı çevirdiğimde göstergeler gelmedi. motorda elektrik namına tık yok. akü bitti herhalde dedim, yokuşun tepesine kadar ittim. saldım aşağı vurdurarak çalıştırdım. devir düşünce tekrar stop ediyor yine start gelmiyor.S . birkaçkere vurdurarak çalıştırdım. toplamda 1 saat kadar -istemeden ara ara stop ettirerek- yüksek devirde 2. viteste yol aldım. durunca yine tık yok.
vitesi boşa aldım 5000-6000 devir gaz verirken ekrandaki göstergelerde zor farkedilecek seviyede göz kırpmalar oluyor.
eklemek gerekirse: 7000-9000 devirde seyrederken nadiren devir saati 3-4bin oynayacak şekilde aşagı git-gel yaptı sanki rölantinin altında kalmış gibi tekledi, egsozdan da düşük seste öksürük sesi geliyor dikkatli dinleyince.
bu arada motorumun 15000 bakımını kendim yaptım yağ-yağ filtresini değiştirdim yağını 2400ml yerine 2600ml civarı koymuşum. (bu dediğim bakım 3 hafta önceydi)
not:bujiler 10000 bakımında serviste yenilenmişti
konu ile ilgili önerisi olan varsa minnettar olurum. şimdiden teşekkürler. tekeriniz düz bassın...
vitesi boşa aldım 5000-6000 devir gaz verirken ekrandaki göstergelerde zor farkedilecek seviyede göz kırpmalar oluyor.
eklemek gerekirse: 7000-9000 devirde seyrederken nadiren devir saati 3-4bin oynayacak şekilde aşagı git-gel yaptı sanki rölantinin altında kalmış gibi tekledi, egsozdan da düşük seste öksürük sesi geliyor dikkatli dinleyince.
bu arada motorumun 15000 bakımını kendim yaptım yağ-yağ filtresini değiştirdim yağını 2400ml yerine 2600ml civarı koymuşum. (bu dediğim bakım 3 hafta önceydi)
not:bujiler 10000 bakımında serviste yenilenmişti
konu ile ilgili önerisi olan varsa minnettar olurum. şimdiden teşekkürler. tekeriniz düz bassın...