Arkadaşlar duke 390ı sürdüm bugün.
Öncelikle söylemem lazım herhangi bir durumda can ve mal kaybını hatalı taraf kim olursa olsun spormoto ya ödeyeceğinize dair kağıt imzalatıyorlar. Kasko yok motorlarda. Başkası suçlu olur onun sigortası öder falan onlar sonra sizle karşı taraf arasında, siz direk sorumlu oluyorsunuz.
Ama pek benim tarzıma uymadığını düşündüm. Çok harala gürele gidiyor. Kompresyon oranı yüksek olduğu için çok yığılıyor, gazı açtığında da kuvveti olduğu için çok zıplıyor dolayısı ile katır kütür bir sürüşü var. O şasi o kadar güç için fazla hafif ve küçük kalıyor. Apaçilik varsa tadından yenmez ama rahat rahat gezeyim diyen adama gelmez gibi bence. Aynı şasi deki duke 200bence daha oturaklı ve rahat.
Bu arada motorların yanına gidince ilk dikkatimi çeken şey kokusu oldu. Isınınca pulsar ile aynı kokuyor motor. Artık balatası mı boyası mı bilmiyorum ama pulsarımın kokusu ktm de de varmış.
Ayrıca kısa sürüşümden diyebilirim ki pulsar ile duke hem karakter olarak hem de plastik ve elektronikleri hariç çoğu yönden çok yakın. Titreşim pulsarda ne kadar ise duke lerde de aynı şekilde var.