A1 ehliyeti ile a2 lik bir motor(250) kullanırken yakalanırsak ya da kaza geçirirsek hafif ne olur ? Mesela polis ehliyet dedi uzattık a1 hemen anlar mı ?
valla ne yazacağımı bilemedim. Bilir bence ya
Hiç ehliyetiniz yokmuş gibi ceza yersiniz
A1 ehliyeti ile a2 lik bir motor(250) kullanırken yakalanırsak ya da kaza geçirirsek hafif ne olur ? Mesela polis ehliyet dedi uzattık a1 hemen anlar mı ?
polis ruhsatı istediğinde görmeyecekmi orada kaçlık olduğunu. polis sadece ehliyet mi soruyor durdudugunda.
ruhsata bakarsa tabıkı kabak gıbı bellı ama daha cok muayenesıne bakar,bırde tıpı sekıllı kaslı ıse kıllanır a1 ehlıyetle bu motor ne ayak dıye,mısal 150cc de cok bellı degıl ama 250cc lerde daha suphe uyandırıcı,bence motora kıt takmak daha akıllıca en azından 125lık motoru 150lık cıvarlarında performansa tasıyabılır.
Biraz araştırdım bence buda yetersize giriyor ama bence uğraşmazlar eğer çevirmede fark ederse ve sorunsuz sürüyorsam git hadi bu seferlik der bence ama kötü sürüyorsun diyip çekerse basar cezayı tek sorun çektiler mi kim nasıl alıcak motoru bizde a2 ehliyeti olan yoktabii ki kimse ehliyetsiz araç kullanmasın ceza caydırıcı olsun ama hiç ehliyet yokmuş gibi ceza yazmak nedir ya? adam aynı yazılı sınava girmiş ,farklı da olsa trafik içinde motorlu araç kullanımı onay görmüş, trafik kurallarını bildiğinin belgesini almış hiç ehliyeti olmayan adamla aynı kefeye koymak hortumculuktan başka bir şey değil kardeşim ,yetersiz ehliyet diye bir ceza var o neye veriliyor o zaman? uçakla çevirmeye takılırsa falanmı?