Sıfır motosikletin 1 yıl bayide durması ?

Sıfır motosiklet alacağım motor yağını değiştirmeme gerek varmıdır ? Bir yıl bayide hiç çalıştırılmamış öyle durmuş. Ben değiştirilmesi taraftarıyım. Sizce ?

Zaten sıfır motorlarda rodajın sağlıklı geçmesi için farklı bir yağ kullanılır. 500 veya 1000 km sonra bu yağ komple değiştirilip normal yağ konulur.

İçinin rahat etmesini istiyorsan ellerinde o yağdan kesin vardır , değiştirilmesini rica edebilirsin ama sonuçta bir çok yağ ve sıvı daha var motorun üzerinde şuan 1 senedir duran. Ama dediğim gibi hiç bir şey olmaz.

Zaten sıfır motorlarda rodajın sağlıklı geçmesi için farklı bir yağ kullanılır. 500 veya 1000 km sonra bu yağ komple değiştirilip normal yağ konulur.

İçinin rahat etmesini istiyorsan ellerinde o yağdan kesin vardır , değiştirilmesini rica edebilirsin ama sonuçta bir çok yağ ve sıvı daha var motorun üzerinde şuan 1 senedir duran. Ama dediğim gibi hiç bir şey olmaz.

Bugünkü konumuz motorda bulunan sıvılar : D

500km şuan ki yağ ile kullan 500km bakımında zaten değiştireceksin

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
@Berkcigdem güzel yazmış. Sakın değiştirmeyin. İçinde özel aşındırıcı katkılar var o ilk yağın. Zaten kısa süre sonra değiştireceksiniz.

Rodaj yağı diye bişey yoktur. Yağın içine aşındırıcı maddeler katılmaz. Sadece yeni motorlara mineral yağ konur fazla yağlayıcı olup da sekman-silindir alışmasını geciktirmesin diye, sentetik yağlar gibi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
hocam eğer 1 yıldır içinde duruyorsa oksijenle temas ettiğinde 5-6 aydan snra özelliğini yitirir (benim bildiğim )
10-30 lira birşey zaten tasa edene kadar değiştir ;)

Hiçbir şey olmaz. Alıp kullanıp rodaj sonundaki bakıma götürmek yeterli.

Güzel soru içindeki yağ farklı bir yağ olduğundan biraz binip değişecek zaten ondan gerek yok...

Benim motor da 1 sene durdu bayide de sıfır olarak aldım, ben şuan 900 küsür km yaptım sıkıntı olmadı dert yapma yani :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Rodaj yağı diye bişey yoktur. Yağın içine aşındırıcı maddeler katılmaz. Sadece yeni motorlara mineral yağ konur fazla yağlayıcı olup da sekman-silindir alışmasını geciktirmesin diye, sentetik yağlar gibi.
Rodaj yağı tabii ki vardır. Piyasada bile satılıyor:

https://www.amsoil.com/shop/by-product/motor-oil/racing/break-in-oil-(sae-30)/

Aşındırıcı kısmında haklısınız, tam aksini yazmam gerekirdi. Zaten motor kendi kendini yeterince aşındırıyor ilk zamanda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar