YENİ ÜYELER ÖNCE BURAYA !

10 dk da bir ilk motor konusu.100 tane konu var adamlar google amca ile tanışmamış :(

En çok sorulan sorular sabit dursun. Ve her ilgili ana kategorinin en üstünde konu açmadan önce burayı okuyun şeklinde açıklama bölümü olsun. Hep aynı soruların bulunduğu cevap konuları sabit olsun. Gibi...

Yeni motora başlıyorum ne alayım diye soranlara;

1- Ybr 125, Alır almaz lastikleri değiştirilecek.
2- Cbf 150 Alır almaz lastikleri değiştirilecek.
3- 125 lik scooter (Çin malı olmayacak mesela pcx 125 yada 150) lastiklerini bilmiyorum.

Bunların hangisini alırsanız alın mutlu olursunuz... :)
Zincir bakımları her 300-500 km de bir yapılacak. (Temizleme yağlama)
Lastik havaları düzenli ve sık kontrol edilecek.
İlk lastiklerle ilk 200 km çok dikkatli sürüşl yapılacak. Ani frenlerden ve ıslak zeminde sürüşten kaçınılacak.

Motora yeni başlandıysa ve kıyafetler tamsa;

Gece motora binilmeyecek,
Yağışta ve rüzgarda motora binilmeyecek,
Sağlam bir başlangıç eğitimi alınacak,
Motoru iyice tanımadan trafiğe çıkılmayacak...

Bir üst gruba geçmek için yukarıdakilerden biri iyice sıkılana ezberleyene kadar binilecek. Gazlama değil frenleme ustası olmadan üst model alınmayacak.

Son düzenleme:
En çok sorulan sorular sabit dursun. Ve her ilgili ana kategorinin en üstünde konu açmadan önce burayı okuyun şeklinde açıklama bölümü olsun. Hep aynı soruların bulunduğu cevap konuları sabit olsun. Gibi...

Yeni motora başlıyorum ne alayım diye soranlara;

1- Ybr 125, Alır almaz lastikleri değiştirilecek.
2- Cbf 150 Alır almaz lastikleri değiştirilecek.
3- 125 lik scooter (Çin malı olmayacak mesela pcx 125 yada 150) lastiklerini bilmiyorum.

Bunların hangisini alırsanız alın mutlu olursunuz... :)
Zincir bakımları her 300-500 km de bir yapılacak. (Temizleme yağlama)
Lastik havaları düzenli ve sık kontrol edilecek.
İlk lastiklerle ilk 200 km çok dikkatli sürüşl yapılacak. Ani frenlerden ve ıslak zeminde sürüşten kaçınılacak.

Motora yeni başlandıysa ve kıyafetler tamsa;

Gece motora binilmeyecek,
Yağışta ve rüzgarda motora binilmeyecek,
Sağlam bir başlangıç eğitimi alınacak,
Motoru iyice tanımadan trafiğe çıkılmayacak...

Bir üst gruba geçmek için yukarıdakilerden biri iyice sıkılana ezberleyene kadar binilecek. Gazlama değil frenleme ustası olmadan üst model alınmayacak.

İşte forumdan maksimum bilgiyi almış, okumuş-araştırmış-anlamış-sindirmiş örnek bir yeni başlayanımız. Darısı diğer heyecanlı gençlerimizin de başına.

Adminlerden birsey rica ediyorum

Bir önerim var dikkate alınır umarım

Motorların nasıl marka model kısmı var ise bence kasklarinda olmalı kullananlar oraya görüşlerini + ve - lerini yazarlar . Böylece sürekli bu kask nasıldır diye konu açılmaz , yararı olur diye düşünüyorum

Moderatör
Adminlerden birsey rica ediyorum

Bir önerim var dikkate alınır umarım

Motorların nasıl marka model kısmı var ise bence kasklarinda olmalı kullananlar oraya görüşlerini + ve - lerini yazarlar . Böylece sürekli bu kask nasıldır diye konu açılmaz , yararı olur diye düşünüyorum
Aslında çok fazla sabit başlık açmak da pek mantıklı gelmiyor.
Bir ara nedenlerini ve niyelerini detaylandırırım. Şu an mobilde yazmak fazlasıyla eziyet :)

Neyse milletim sigortaya alisti o konu baya azaldi.. sigortayi yaptiran konu aciodu wallahi bunaldiydim yaaa

Arkadaslar. Forumlar evet bi dunya yeni baslayacam basligi dolu ancak marka model basliklari da yuzlerce (en azindan mobilde) sayfa ve yazilanlarin cogu hep ayni cevaplar. Herkesin rahatca birseyler diyebilecegi bir yerdesiniz. Okadar cok cevap kafa karistiriyor tecrubesizler icin. Kullandikca kendi sorularini kendileri cevaplayabilecek hale gelecekler ama herkes farkli cevap bulabiliyor. Oyuzden birbiriyle ayni yonde olan cevaplar topluluklari oluyor her baslik. Ve bir cogu yillar once acilmis ama hala guncel basliklar. Yuzlerce sayfasi olanlar. Hangi noktada hangi sayfada model degiserek ozellik degisiyor bilemedigimiz icin butun sayfalari okumaktansa yeni baslik aciyorlar. Sen yeni basliga ayni seyi yazmaktan sikayet ediyorsun. Adamda ayni seyleri eski basliklarda okumaktan sikayetci. Daha guncel cevap istiyor. Bende sifir olacak commuter veya naked motor almak istedim. Butcemi yazdim millet 2004te uretimi durmus motoru almami onerdi veya ss motor onerdiler. Boyle mal cevaplar varken ne eski basliklar ne yeni basliklar tatmin etmiyor. Sorun baslik acanlarda degil, uyelerin buyuk cogunlugunda. Herkes olgun degil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar