sinyalleri bağladım ancak sağ sinyalden çektiğim kabloyu bir sarıya, sol sinyalden çektiğim kabloyu bir sarıya takınca (ikiside bağlıyken alarm beyni kumandadan komut verildiğinde kesiyor yapılacak işlemi) çıt çıt ses geliyor. yalnız sarıya bağladığım kablolardan birini iptal edince sinyaller yanıyor alarmı açıp kapayınca. kablolamada sıkıntı yok. hangi tarafı bağlarsam o çalışıyor. ikisini bağlayınca sistem duruyor. acaba fazla yük biniyorda alarma kendini korumaya mı alıyor.
Arkadaşlar bu sorduğum soruya cevabı yine kendim buldum. alarmdan çıkan 2 sarı kablodan birini hiç kullanmadan tek sarı kabloya, sağ ve sol sinyallerden gelen, (+) uçları bağlayınca olay çözüldü. bu arada bende motosikletimin alarm bağlantısını kendim yaptım. bu işlerden hiç anlamamama rağmen. bence bişeyleri elini atmak kendi işini kendi görmek isteyenler çekinmesinler. bu vesile ile bu başlık altında bildiklerini esirgemeyen tüm arkadaşlara tekrar teşekkür etmek isterim.
16 sayfayı tekrar tekrar deşelemek gerçekten zor. bende kendi yaptığım bağlantıları burada açıklayayım belki faydalananlar olur.
Öncelikle motosikletim immobiliserli, bu yüzden starterdan takip ederek, rölede yakaladığım sarı-kırmızı kabloya(motosiklete göre değişebilir - starter açıkken akım olan kablo),
maviyi bağlasam da uzaktan çalıştırma işe yaramıyor. ateşlemenin ardından immobiliser ışığı devreye giriyor. farlar sanki anahtar çevrilmiş gibi yanıyor. öylece kalıyor.
pembe ve
gri kablolarıda aynı kablo grubu içindeki siyah-kırmızı ortadan keserek (her motosiklete göre değişebilir - starterin kapatma kısmından çıkan kablo), bir ucuna pembeyi bir ucuna griyi bağlayarak akımın alarm üzerinden geçmesini sağladım. bu sayede uzaktan motor durdurma aktif hale geliyor.
bir adet
sarı kabloyu öndeki yada arkadaki sinyallere giden (+) uçlara bağlayarak (üç kablo birleşecek), ışıkla ikaz işini de haleetmiş oluyoruz. benim gibi işin acemisi arkadaşlar için dipnot: sinyallerin ampul uçlarına giden kablolar (+) dır. yada başka yöntem sinyallere iki renk kablo gider, genelde hem sağ hem sol sinyale aynı renk (-) gider buna göre diğer renkler (+)dır.
Kahverengi kablo her ne kadar, kontak açıldığında elektrik olan bir kabloya bağlamak gerekse de, arkadaşların uyarısıyla kontaktan çıkan siyah-kırmızı kabloya (motosiklete göre değişebilir-kontak açıldığında akım olmayan kablo) ekledim.
Kırmızı malum akünün (+) kutbuna
Siyah kabloda akünün (-) kutbuna, üzerinde "GND" yazan siyah kabloda şase ye bağlıyoruz.
Ne kaldı? anten ile mikrodalga kutusunu birbirinden uzak yerlere koyun ki. kumanda çekim gücü azalmasın. bunun haricinde ben alarmın mavi uyarı ışığını da bağlamadım ki, motosikletimle yakından ilgilenen kötü niyetli kişilerin ilgisini çekip de aklına girmeyeyim diye. yoksa kaç defa alarm çalmış biri müdahaleye yeltenmiş mi gibi bilgileri, almak için bu ışığın faydası var tabi.
bu işleri kendiniz yapacaksanız kullanmanız gereken ekipmanlar ise şöyle. karenajı sökecekseniz uygun vida ve anahtar. ilk etapta alarmın kabloları yeterli uzunlukta olmadığı için kontrol amaçlı bağlantı yapmak için krokodil denilen mandallardan. bir iki metre damarlı montaj kablosu. multimetre. ve tercihen kablo bağlantılarını yapmak için lehim havya tabancası vs. ve tabiki eektrik bantı.
hepsi bu kolay gelsin.