Burada yazdıklarım acemiler için yazılmış bilgilerdir. Daha önce açılmış benzeri konular olabilir. Bence her motor sürücüsünün ortak ve farklı motor becerileri ve tecrübeleri bulunuyor. Herkes "Elden ele" bu türden yazıları arkaya atacağına bildiklerini paylaşsa daha faydalı olmaz mı?
Siz herşeyi çok iyi biliyor olabilirsiniz. Ancak ülkemizde motosiklet satışları baya bir patladı. Bu türden yazılara motosikletlerin teknik özelliklerinden çok daha fazla ihtiyaç bulunuyor.
Her yerde var demeyin. Her yerde yazılanlar genel bilgiler. Mesela ben onlarca video izledim, kitaplarını defalarca kez okuduğum halde yukarıda videosunu paylaştığım fren kabiliyetini bu kadar iyi anlatabilen bir yazı göremedim. İyi fren nasıl olmalı cevabını 10 kitap yerine bu bir adet videoyla anlayabiliyorsunuz.
Boş alanda fren çalışmak sizi tam olarak geliştirmiyor. Boş alanda 100 km hıza çıkıp panik fren mi çalışsın insanlar?
En iyi refleks geliştirme metodu trafiğin sıkışık olduğu bölgelerde bol bol motosiklet sürmektir. Böylece gerçek hayattaki tehlikelere düşük hızlarda çalışmış olursunuz. Mesela Anadolu Yakasında bağdat caddesi, minübüs yolu gibi (Pendik-Kadıköy arası) yollar hem ağır giden trafiği hem yayaları, düşük hızı ve çok sayıda dış etkeniyle belli bir sürüş yeteneğine sahip ve geliştirmek isteyenler için ideal gezi yollarıdır.
Yoksa buradan çık şileye git gel. E naptık toplu sürüş eğitimi aldık..! Toplu sürüş otomobilde bile yeterince tehlikeliyken motosikletle eğitim değilde etkinlik kapsamında ele alınması gereken bir konudur. (Bana göre)
Fikirlere katılmayabilirsiniz, siz çok iyi sürücü de olabilirsiniz ama ben motosiklet sürdüğüm sürece hep acemi olacağımı ve acemi veya usta herkesin tecrübesine ihtiyaç duyacağımın farkındayım.
Hoşunuza gitsin veya gitmesin...
Hiç bir şeye değil de bu yazdığınıza samimi olarak alındım. Ben motosiklet sürücülerine daha farklı ve olgun insanlar gözüyle bakan biri olarak...
Sevgili dostum nasıl algıladın bilmiyorum ama ben kısa bir özet geçeyim yanlış anlamanı gidereceğini ümit ediyorum. Gün içerisinde aktif olarak işi temposu yaşayan insanlar maalesef çarşaf çarşaf yazıları anca müsaitlik doğrultusunda okuyabiliyorlar.
Zira ben de bu hafta içerisinde okuyacağımı belirtirken bunu ifade etmek istedim. Bu forumda 10. senemin içerisindeyim sen de 10. gününe doğru adım atıyorsun, o yüzden beni tanımadığını düşünerek yanlış anladığını ifade etmek istedim. Zira yazdığını şuanda vaktim olduğu için okuyacağım. Tanımadığın insanlar hakkında önyargıda bulunma, bak ben senin metnini hiç okumadan espiritüel bir dil ile devam ettirdim, zira o mesajım bu konuya tekrar dönebilip okumam için bir kayıttı. (Abonelik)..
Yine de yeni olduğun için bu benim adıma bir problem değil. O yüzden lütfen içini ferah tut. Biz bu foruma senelerimizi boşu boşuna ayırmadık.
sevgiler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:28 ----------
Ek olarak konu hakkındaki fikrimi de paylaşayım;
Son paragrafa gelene kadar düşündüğüm;
*28-40 yaşlarında
*Uzun süre araba deneyimi olabilitesi yüksek
*motosiklet konusunda starter.
*bilinçli olunması gerektiği inancında
*motosikleti ile geçirdiği zamanlarda hataları gözeten ve bunları insanlar ile paylaşmak isteyen
*benim 10 sene önceki halimde.
*iyi niyetli bir arkadaş.
****** Kısaca iyi bir starter *****
Son paragrafı okuduğumda düşündüklerimin doğru olduğu kanısına vardım. Özet olarak yazdıklarınız güzel hoş şeyler. Umarım bu bağlamda devam edersiniz. Bazı görüşleriniz doğru değil(fikrimce). Olabilir/olmayabilir. Cok önemli değil, sonuçta art niyet yok.
Sonuç:
Kazada,ölüm de, kısaca herşey insanlar için. Ne kadar dikkat ederseniz o kadar şansınız artar. Bu genel kanıdır. Umarım motosiklet üzerinizde uzun yıllarınız olur.
Sevgiler
Levent.