Herkese selamlar arkadaşlar.
şimdi bir problemle karşı karşıyayım,gerçi ustasına götüreceğim ancak sizleredende fikir almak istiyorum.
Şöyleki,yeni 12v80ah bosch yaş akü aldım ve taktım.Eski akü zaten bitikdi mecburdum,ancak motoru far açııken kullanıpda stop ettikden sonraki ilk çalıştırmada marş zor alıyor,biraz dinlendirdikden sonra zorda olsa far kapı iken çalışıyor makine.Böylesi bir süre idare edeyim dedim genel bakımları yapana kadar ancak dün gece yola çıktığım bir vakit motor artık marş bassada çalışmadı.Sağolsun bizim klüpden arkadaşlar geldi aktarma yapmaya çalıştık ama garip şekilde motoru marş yapmak isterken hafif gaz vermede marşı kesiyor ve "trik" tarzında elektronik bir ses çıkarıyor motoru çalıştırmaya izin vermiyor.Yani motorun çalışmasında bir şey mani oluyor.Benzin var,ayaklık kapalı ikende denedik olmadı.Şİmdi bu motor uzun zaman kapalı garajda yatmış bir makine,hadi akü boşalması dinamodan ötürü diyebiliriz ama aktarma yapmaya rağmen motor marş almasına rağmen neden çalışmadı çözemedik.Buji kablolarınıda test ettik ateşleme yapıyor.Sonuçda karbüratörlü bir makine bu ama dediğim gibi marş dönerken hafif gaz vermede marşı "trik" sesi ile kesmesi enteresan,belki buı motorlara özgü bişey,bilemiyorum.Sonuç itibari ile bu motoru kullanan arkadaşların illaki başına böylesi bir sorun gelşmiş olabilir düşüncesi ile paylaşmak istedim,ona göre bende bilinçli olarak ustama gidip baktırayım.
NOT: gideceğim usta maslak oto sanayide bulunan ve AEA'ın ustası olan levent ustadır.