[url]http://i.hizliresim.com/BP4zXv.png[/url] internette soyle birsey buldum yeni yasa ile b sinifi ehliyeti olablar m sinifi surucu belgesi dahil oldugu icin m sinifi ehliyetin kullanabildigi gucteki elektrikli bisikletleri kullanabilecekler.
bir şey duydum eski ehliyet yenilendikden sonra misal 2016 da yeni ehliyeti aldık ve 2026 da sona ericek .. 2026 de tekrar yenilemek için tekrardan direksiyon ve yazılı sınava giricekmişiz bu konuda bir bilgisi duyumu olan varmı bana acayip saçma geldi..
o zaman niye ehliyet alıyoruzki bukadar yoruyoruz kendimizi para veriyoruz zaman harcıyoruz emek harcıyoruz.. ben zaten son 10 yılda toplasan 5-6 defa çevirmeye ya girdim ya girmedim.. biraz daha dikkatli sürer ehliyetsiz sürerim o zaman ..
Eğer denildiği gibiyse tekrar direksiyona gir tekrar yazılı sınava gir.. sıfırdan ehliyet alıyormuş muamelesi yap..
Yok 10 sene sonra tekrar saglik raporu alip saglikliysan ehliyeti yebiletiyosun bir daha direksiyon sinavina girmene falan gerek yok.
Bu hafta ilk defa ehliyet çıkarmak için randevum var ama nereye gitmem gerektiğini tam bilmiyorum.
Kadıköy'den çıkartacağım ama "Trafik Tescil Büro Amirliği"ne mi gideceğim, yoksa "Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü"ne mi?
Şuraya göre ikisi ayrı yerlerde: http://www.istanbul.pol.tr/kadikoy/Sayfalar/birimlerimiz.aspx
Randevu da saatli olduğu için yanlış yere gitmek istemiyorum. Doğrusu hangisidir?
Moda'daki yerdeymiş, Caferağa mahallesi Kuşdili sokak doğru adres yani. Ama nedense biyometrik fotoğrafımın kağıt kalitesi düşükmüş de, tarayıcı görmüyormuş da, yeni fotoğraf çektirmem lazımmış. Yandaki muameleciye 4 fotoğraf için 25TL bayılmak zorunda kaldım. Memur doğru mu söyledi, muameleciyle anlaşmaları mı var bilemiyorum.
Bende öyle düşündüm banada acayip saçma geldi.
tam gün çalışıyorum sabah 7 de işe gidiyorum akşam 6-7 ancak eve geliyorum.. birde işin gücün yok tekrardan direksiyona gir tekrardan sınava gir. elin ayağın yerinde sağlığın düzgünse zaten girip geçdiğin sınavlardan tekrar tekrar girmenin mantığı nedirki saçmalık ötesi ..
hem vakit israfı hem para israfı bu işler için gene bin tl ye yakın para gider herhalde.. o zaman milletin %90 ı ehliyetsiz gezer ne uğraşıcak sınavla tekrar tekrar direksiyonlar.. tekrar tekrar..