bu motor neden satılık?

Herkese merhaba,

Sahibinden.com üzerinde gezinirken rastladığım bir ilan hakkında bilginizi rica ediyorum.

İlanda 2007 model 27bin km'de bir Fazer 6 var ve 10.000 TL fiyat yazılmış. İlan açıklaması ise aynen şöyle:
"Açıklamayı okumadan arama kardeşim motorun satışı yok satış yok satış yok ... Hırsızlık çalıntı olmadığına dair yazı veririz başkada bisey yok"

İlan linki http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-zxrhalitten-2007-hatasiz-yamaha-fazer-6-277729127/detay

Şimdi bu motor neden satılıktır? Çalıntı değil ise neden satışı verilmemektedir? 10.000 TL'ye ne alınmaktadır?

Teşekkürler.

Açıklamayı okusan anlayacaksın. Açıklamayı okumadan konu açma kardeşim.

Benim açıklamadan anladığım bu arkadaş motoru satmıyor. Sadece gösteriyor ve "bak bu motor çalıntı değil haa biz çalmadık bu motoru!" deyip dükkanına geri dönüyor. İlanı da mağaza reklamı olsun diye koymuş.

Ads_z.jpg

10 senelik motor 27 bindeymiş. hadi len. yalancı! 270 bin dir o....

Çalıntı olmadığına dair yazıyı, A4 kağıda el yazısıyla mı verecekler, barkodlu filanlı yapıp bilgisayar çıktısı ile mi?

Açıklamayı okusan anlayacaksın. Açıklamayı okumadan konu açma kardeşim.

dostum zaten açıklamayı okuyup direk kopyaladım gördüğün üzere. İlk defa böyle bir ilan ile karşılaştığım için öğrenmek amaçlı sordum. Diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim, öğrenmiş oldum. İyi günler

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Bu tarz arkadaşlara hastayım.Çok süper zeka bu arkadaşlar bayılıyorum bunlara.Hacizden dolayı trafiğe çıkamayan ruhsatsız motoru kim ne yapsın?Parça desen kimse üç-beş 2. el parça için koca motosikleti almaz.Her yerden kredi çek her yere borçlan ondan sonra satılamayan motoru satmaya çalış.Benim merak ettiğim bu arkadaşların yaptığı bu iş yasal mı?

Son düzenleme:
Bu tarz arkadaşlara hastayım.Çok süper zeka bu arkadaşlar bayılıyorum bunlara.Hacizden dolayı trafiğe çıkamayan ruhsatsız motoru kim ne yapsın?Parça desen kimse üç-beş 2. el parça için koca motosikleti almaz.Her yerden kredi çek her yere borçlan ondan sonra satılamayan motoru satmaya çalış.Benim merak ettiğim bu arkadaşların yaptığı bu iş yasal mı?

Alında yasal. Motoru satar, parasını alır. Sen motoru sürersin, bir gün çevirmeye denk gelir motoruna el koyarlar. Çekici gelip aracı çekerler, sende hiç bir hak idia edemezsin. verdin paranın üzerine 1 bardak su içersin o kadar.

Aynısı benim arkadaşımın başına geldi. Motor aldı ama daha üzerine almamıştı, tanıdıktan aldığı diye üzerine düşmemişti. Meğerse araç hacizliymiş. Aracı çektiler. Karşı taraf da borcunu ödeyemedi için motor buhar oldu. Arkadaş da kazığı yemiş oldu

Ilana simdi baktim boyle dukkanlardan motor alinmaz uckagit cok olur bunlarda kilometreylede oynarlar saglam parcayi dandik parcaylada degistirirler belli olmaz

Araç hacizli. Hadi aldın kullandın diyeceğim ama bu araçta yakalama emri var. Yani görüldüğü yerde araç bağlanacak

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Alında yasal. Motoru satar, parasını alır. Sen motoru sürersin, bir gün çevirmeye denk gelir motoruna el koyarlar. Çekici gelip aracı çekerler, sende hiç bir hak idia edemezsin. verdin paranın üzerine 1 bardak su içersin o kadar.

Aynısı benim arkadaşımın başına geldi. Motor aldı ama daha üzerine almamıştı, tanıdıktan aldığı diye üzerine düşmemişti. Meğerse araç hacizliymiş. Aracı çektiler. Karşı taraf da borcunu ödeyemedi için motor buhar oldu. Arkadaş da kazığı yemiş oldu

Aslında hukuki açıdan bakıldığında resmi olarak satışı verilemeyen bir motosiklet için ücret talep ediliyor.Aslında bu tarz davalardan iyi anlayan bir avukat belki yeterli kanıtları toplarsa bu tarz satış yapanları nitelikli dolandırıcılık ile suçlama ihtimali olabilir.Emin olmamak ile birlikte aklıma bu tarz bir şey geldi.

satıcı da sanırım hırsızlara, dolandırıcılara seslenmiş zaten bu ilan ile.. gelin elimde böyle birşey var 10.000 TL'ye alın sonra gidin napıosanız yapın yokedin piyasadan ya da değiştirin oynayın numaralarıyla yeniden sürün piyasaya gibisine..

yoksa 10.000 TL'ye benim olmayan bir motoru neden alayım?

ZXR halitten :) bu adam hakkinda iyi seyler duymadim. Belki dogrudur belki yanlistir. Dolandirici gibi biseymis bu adam .

bir tanensi yakalamalı yani yanlışlıkla sözleşme yapıp aldın yolda polis elinden alır dımdızlak kalırsın.

Arkadaşlar benim anladığım kadarıyla 10 bin tl yi adama veriyorsun adamda sana motoru veriyor bu kadar.Satışı yok derken noterden üzerine alamıyorsun anlamında demek istemiş.Bir arkadaşın attığı mesajdada haciz maciz borç harç adamın baya sıkıntıları var.Ben alırım motoru pert bi motorun plakasını ruhsatını buna çakar gezerim diyorsanız bence kaçmaz 10 bine :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar