200CC MAX SCOOTER İKİSİ ARASINDA KALDIM YARDIM LÜTFEN

Merhabalar muğla/datçada ikamet etmekteyiz ve kafamıza estiğinde marmaris fethiye ye eşimle birlikte sakin sakin gidebileceğimiz yoluda eziyete cevirmicek bi max scooter bakıyordukki datçada iki adet bulduk ancak kararsız kaldık ve işi bilen birilerine danışıp ona göre yola koyulalım dedik

SYM JOYRİDE EVO 200i

6000tl fiyat'ı var 22.000km de herhangi bi problemi olmadığına inanıyorum yakın bi arkadaşım satıyor

KYMCO DİNK200İ

5000tl fiyat'ı var 12.000km de ancak bugün araştırdığım kadarıyla parça sıkıntısı varmış yani çok pahalıymış parçaları

şöylede bir problemimiz varki evlere şenlik daha kask ve montumuzda olmadığından mümkün mertebe fiyatında kırpılması lazım ancak kymco nun en ufak bi arızasında zarar ettirecekse oda bütcemi uzun vadede kasar

konu ile ilgili yardımcı olursanız çok seviniriz

şimdiden teşekkürler

Sym GTS250i evo sym daha kaliteli kymco 170 cc ve 150cc performansı veriyordu diye hatırlıyorum

1 sene 10.000 km kadar dink 200i kullandım, yakın bir arkadaşımda da aynı anda sym joyride 200 vardı, genel olarak birbirinden çok farklı olmayan bu iki modelden bana göre;
Kymco daha sağlam, parçaları daha ucuz, yol tutuşu daha iyi.
Sym daha şık, daha konforlu, iki eli daha iyi prim yapıyor kolay satılıyor
önceliklerinize göre seçiminizi yaparsınız.
bu arada bu iki model 135 kg civarı ve 170 cc hacminde, eğer 250 cc bir motor almayı düşünürseniz 190-200 kg olan modeller var dikkat edin derim ağırlık yüzünden gücünün avantajını pek kullanamazsınız, bu sebeple 165kg ve 250cc olan new dink250i tercih ettim

Bence 2 markadanda uzak dur moto servisleri ikisi hakkındada çok iyi şeyler söylemiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:05 ----------

Bu arada kymco arkadaşımın yol seyahatinde motor yağını bitirmiş ve egzost civataları bağlı olduğu yerdeki plastik aksamı eritmişdir.Ben gördüm

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:08 ----------

Bu arada kymco arkadaşımın yol seyahatinde motor yağını bitirmiş ve egzost civataları bağlı olduğu yerdeki plastik aksamı eritmişdir.Ben gördüm

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:10 ----------

Bu arada 22000 km de bir motordan bahsediyorsun ağır bakım yapılmışmı yoksa üzer seni.....

Ben de eşimle binmek için dink 200 fiyatı makul gelsede 2011 model çoğu 5 yaşında direk ve yeni versiyonu daha piyasada yok hadi ben istanbuldayım parça diyer ilere nazaran 2 sene deyilse 4 6 ay diyim ve yalana gerek yok dink200 saybine sanalda deng geldim yedek parça imdat diyordu ulaştım telinden sordum istanbulda yaşıyor ama hangi parçası bilmiyorum 12 ay sonra eline geçmiş korkutuçu birşey sonuç nemi tabiki sym joyride 200ievodan başka seçenek yok 22 bin km rede gönül isterki 10 binde bulmak o fiyatlara ama 22 bindeki bir motorsikletin birde arkadaşınmı bakımlarını düzgün birşekilte yaptırmışsa alınır yoksa bi arkadaş kazığı yemek kadar kötü birşey olamaz keşke dink 200 de joyride 200 gibi devamı gelse aynı şekilde talep görse gözüm kapalı dink alırdım şuanki pozisyonda dink 200 almak cesaret istiyor malesef

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sym ben kullanıyorum parça sıkıntısı vs yok altan motorda herşey var,

Arkadaşlar çok teşekkur ederim öncelikle 5800 cektim sym fiyatını şu an için mantıklı geliyor hala aklım 200i de olsada ağır bakımları yapıldı dedi ancak ben yinede yarın öbür gün alıp motoru bi servisine göstericem alım satım yapılmadan bi kaç gün öncesinde mont ve kask a da 1000 lira yeter diye tahmin ediyorum onlarada öneriniz varsa veya dur yapma derseniz sym için alternatif sunabilirseniz sevinirim şu an için ayırabilicem bütçe max 7000 7500 ekipmanlar içinde bu bütçenin

Ayriyetten evlenmeden önce duke 125 i alanyadan getirtme gibi bi maceram olmuştu aynasına daha sonra 40 eıro bayılmıştım bu yüzden muğla cevresinde bulabilicem alternatif olmalı tabiki

Size tavsiyem yamaha x enter başka tanımam su soğutmalı monoblok amortisör büyük teker rahatlığı ve yamaha kalitesi....Arkadaşım emin ol çok marka motor eskittim ama yamahanın fanatiği değilim.Lütfen yanlış anlaşılmasın fakat yamaha her zaman Yamahadır.Sizi üzmez yıpratmaz yolda bırakmaz.Tabi söylediğiniz rakamlar çerçevesinde makul olan x enter için tavsiyemdir.Bakın x enter yorumlarına.....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar çok teşekkur ederim öncelikle 5800 cektim sym fiyatını şu an için mantıklı geliyor hala aklım 200i de olsada ağır bakımları yapıldı dedi ancak ben yinede yarın öbür gün alıp motoru bi servisine göstericem alım satım yapılmadan bi kaç gün öncesinde mont ve kask a da 1000 lira yeter diye tahmin ediyorum onlarada öneriniz varsa veya dur yapma derseniz sym için alternatif sunabilirseniz sevinirim şu an için ayırabilicem bütçe max 7000 7500 ekipmanlar içinde bu bütçenin

Ayriyetten evlenmeden önce duke 125 i alanyadan getirtme gibi bi maceram olmuştu aynasına daha sonra 40 eıro bayılmıştım bu yüzden muğla cevresinde bulabilicem alternatif olmalı tabiki

Kardeşim levent3410 arkadaşımız demiş xcenter hd200 en yakın arkadaşı zaten xcenter maddi imkanın müsaitse xcenter dan şaşma yamaha sonuçta 2. el değeride kıymetlidir parça kaliteside fazladır hd200 alıcağım vakit xcenterları inceledim sonra 2000 tl eksik kalınca hd200 aldım. xcenter direksiyonu ve gögsü çok daha güzel genişliği vs çok daha çekici aldıktan sonra aklına takılmasın xcenter sahibinden biri ile randevulaş incele.. maddi sorun yoksa birşey kaybetmezsin zaten

Birşey fark ettim hd200 radyatoru yukarıda ynai ağırlık merkezinide etkliyor xcenter radyatoru ağırlık merkezini aşağı alıyor,

363920_3891_big_YAmaha_Xenter-0601.jpg

VideoThumb_HD_1.jpg

Son düzenleme:
Size tavsiyem yamaha x enter başka tanımam su soğutmalı monoblok amortisör büyük teker rahatlığı ve yamaha kalitesi....Arkadaşım emin ol çok marka motor eskittim ama yamahanın fanatiği değilim.Lütfen yanlış anlaşılmasın fakat yamaha her zaman Yamahadır.Sizi üzmez yıpratmaz yolda bırakmaz.Tabi söylediğiniz rakamlar çerçevesinde makul olan x enter için tavsiyemdir.Bakın x enter yorumlarına.....

buna rakib olabilicek daha seri kulanışlı bagaj altı dediğini modele göre var olması avantajdır + olarak arka firende disk olması güzel ama bu modelerde jyride 200 kıyaslanamaz biri tirafikte daha pratik sürüş kolaylığı ve vıraşa girme kolaylığı veriyorken joyride 200 gibi modelerde ruzgar nerdeyse hisetmiyorsun gibi koltuk altı bagaj dersen 2 kast sığar temizi var ve konfor olarak rahatlık ön planlarda bu modelerde

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:52 ----------

şimdi farketim yorumu okuyunca x enter karşılık sym hd2 var yeni kasadır bu model ve far kısmı çift gözlu x enter farkı arka teker fireni disktir ve koltuk altı bagajı x enter nazaran vardır hiç olmamasından birazda olması iyidir yukarda arkadaşın bahsetiği sym hd200evo tek gözlü modelidir ve eski kasasıdır dağa taşa vurmak isteyipte ucuz olsun diyenlere 16 inç ön arka disk firenli hava soğutmalı 200 yazar ama 163 cc dir fiyatıda 2 elde makuldur al vur dağa bayıra kymco agtly cıty 200 i:pr:

Son düzenleme:
belirttiğiniz modeller olmasa da 3 adet Kymco kullandım, 6 yıldır da Sym kullanıyorum. iki markada Taiwan mali ve benzer kalitede motorlar. ikisininde de parça sıkıntısı yaşamazsınız. Kymco da bazı modellerin bazı parçalarının pahalı olduğu olduğu söyleniyor, Sym de de durum pek farklı değil.
Sym nin silindirleri seramik kaplama silindirdir, Kymco Agility City almada ne alırsan al. öçn gidon sistemi dengesiz bir motordur, dengesizdir. bir arkadaşıma alma dediğim halde aldı, sonra aynı şikayetten sattı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar