Mt 07 gibi bir ön taraf olsa daha guzel olur
o tip olursa mecbur başka motorun kafasını alıp takmak gerekir. ki hem pahalıya gelir hem de estetik olmaz bence.
yuvarlak far ise klasik motosiklet görünümüne kavuşturuyor , bir de üniversal olduğu için , ayrıca cbf serilerinde de daha başka modellerde kullanıldığı için daha hoş bence.
tespit edebildiğim problemler ,
1-)
cbf de ybr gibi farın takılacağı yer yok. birincisi bu. bunu şu aletle maşaya sabitleyip çözebilirim güzel de olur.hem de deliklerden birine de sinyallari takarım.
2-)deponun üstündeki çentikleri macunla kapatıp boyama yolu ile ya da bir depo kılıfı ayarlama yolu ile gözden kaybedebilirim.
3-) cbf de gösterge tablosu maşadan ve platinden bağımsız duruyor. yani gidonu döndürünce dönmüyor.bu durum gidonla gönen far takınca hoş durmamakla birlikte kabloların stabilitesini de bozacağı için sorun oluşturacak.
bu yüzden başka bir gösterge takmam gerekiyor.ki bu da 2 yeni soruya yol açıyor.
göstergeyi nereye takacağım?
farklı bir gösterge taktığımda stabil bir şekilde çalışacak mı?
gösterge takmak için mesnet üstünde ybr de şöyle delikler var.
cbf de ise o kısım boş.kırmızı ile işaretli.
mecburen gidonu taktığım vidayı kullanmam gerekecek.(mavi olan)
ön farı da şundan almak istiyorum.
içinde led sinyal de var. ancak yeterince görününrlük sağlamayacağını düşündüğüm için sinyale ek olarak normal bir led sinyal takmayı düşünüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:19 ----------
bir de jantları siyah yaptım mı işte o zaman bu gazoz cıbıf efsane olur gibime geliyor :cherry: