Debriyajlı Vs Debriyajsız Vites Değiştirme

İki şekilde de bir kaç kalkış testi yaptım ortalama çıkan sonuçlar videoda, yorumlarınızı bekliyorum sizce quick shifter taktırmak mantıklı mı ? Benim motor için konuşmuyorum :cherry: genel olarak soruyorum

Güzel video olmuş, eline sağlık.

Quick shifter ile daha da seri olacaktır. Akıcı bir sürüş isteniyorsa shifter süper bir yatırım. Özellikle pist günlerine katılıyorsa kişi bence olmazsa olmaz. Viraj çıkışında motor yatıkken sarsıntısız bir şekilde bir üst vitese geçmenin tadını yaşayan bilir :)

Aynı zamanda artçı konforu için de bire bir. Kasklar hiçbir zaman çarpışmaz :bestmt:

Zaten konforlu bir araç olmasa 1200GS'ye koymazlar:)

Güzel video olmuş, eline sağlık.

Quick shifter ile daha da seri olacaktır. Akıcı bir sürüş isteniyorsa shifter süper bir yatırım. Özellikle pist günlerine katılıyorsa kişi bence olmazsa olmaz. Viraj çıkışında motor yatıkken sarsıntısız bir şekilde bir üst vitese geçmenin tadını yaşayan bilir :)

Aynı zamanda artçı konforu için de bire bir. Kasklar hiçbir zaman çarpışmaz :bestmt:

Zaten konforlu bir araç olmasa 1200GS'ye koymazlar:)

Teşekkürler,kesinlikle haklısınız fakat o aparatı alıp takmaktansa tekniği bilmek çok daha keyifli ve motosiklet ile bir bütün olmayı sağlıyor :cherry:

Doğru bir şekilde yapıldığında problem olmasa da yanlış devirde dişlilere yok yere yük binebilir. Riske gerek yok i. Hızlı kalkış isteniyorsa debriyaj balatası daha ucuz. Gaz kapatmadan yarım çekilen debriyaj ile gaz hiç kesilmediği ve devir anlık yükseldiği için ufak da olsa daha hızlı kalkılabilir.
Yolda yapmak bana göre pek mantıklı değil, arazide ayakta sürerken bazen debriyajsız vites değiştirmek gerekebiliyor

Doğru bir şekilde yapıldığında problem olmasa da yanlış devirde dişlilere yok yere yük binebilir. Riske gerek yok i. Hızlı kalkış isteniyorsa debriyaj balatası daha ucuz. Gaz kapatmadan yarım çekilen debriyaj ile gaz hiç kesilmediği ve devir anlık yükseldiği için ufak da olsa daha hızlı kalkılabilir.
Yolda yapmak bana göre pek mantıklı değil, arazide ayakta sürerken bazen debriyajsız vites değiştirmek gerekebiliyor

fikrinize saygı duyarım, fakat arazide debriyajsız vites değiştirmekde bana biraz mantıksız geldi .sonuçta arazide düşük hızlarda ve engebeli yollarda ara ara gaz verilerek sürülüyor yani elin sürekli debriyajda olması gerek , yanlış biliyorsam lütfen düzeltin .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar