Gereksiz işler hakikaten.
Mesela deprem olup enkâz altında kalınca Facebook durum güncellemelerine;
" ezik hissediyor "
ya da Facebook yer bildirimlerine"
" salon kirişinin altında "
yazarsın herkes anlar.
Ha elektrik ve diğer iletişim kesikse ateş yakılabilir. Kızılderili usulü Facebook yaparsınız.
Mesela bir deniz kazasına uğrarsanız;
" ıslak hissediyor"
Çok hisli olur.
Şişeye mesaj koyup yollamak da seçenekler arasında.
Ben 17 Ağustos depremini adapazarında yaşadım. O anda kusura bakmayın ama telsizin size bir fayda edeceğini zannetmiyorum. Düdük bulundurmak gerekiyor enkaz altı için. Su ve yiyecek bulundurmak gerekiyor. Birinin yıkılan binaların arasında sizin telsizle tarif ettiğiniz yere gelip sizi kurtaracağını zannediyorsanız biraz hayal bu. O sırada etrafta binlerce ölü binlerce acıdan haykıran insan varken, herkes kendi canının derdine düşmüşken , telsizden alo alo grahaaaam demek biraz saçma geliyor bana.
Öte yandan eğlence amaçlı kullanıyor ise arkadaşlar ona lafım yok. Ancak günlük hayatta telefon varken biraz antikacılık, nostalji, işsiz adam aktivitesi gibi geliyor.
Maddi geliri varsa onu bilmiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------
Bu arada yanlış anlaşılma olması seven insan ne olursa olsun hobisi yapsın ne güzel. Boş iş derken ben devlet memurluğu sınavı gibi bir şey zannettim başta o yüzden dedim. O sözümğ geri alıyorum.
Telefonun çekmediği dağda bayırda avda survivor yapılabilir onlar gayet güzel aktiviteler olur =)