- Konu Yazar
İyi gunler tvs neo x3i cub motor aldim bu benim ilk motorum. Daha onceden bana ait olmayan 150lik cinli bir scooter, kymco downtown ve yine cinli bir adi sani belorsiz bir cub kullanmistim. Cok tecrubem olmadigi icin fazla karsilastirma yapamicam. Oncelikle motor cublar arasinda en sekilli en kaliplisi bence koltuk alti bagajida var kask almiyo ama yeterince buyuk. Yesil rengini aldim yesil sekiller yapistirma motorun asli siyah. Arkasinda tutmac demirini cikardim n11 den satil aldigim (kargo dahil 60tl) canta demirini taktim 35 ltlikte bir canta monte ettim. Motor daha onceden arkadasa ait olan bebimde kullandigim adi sani belli olmayan 100 luk cub a gore oldukca guclu o motorun iki kisiyi cekemedigi yokusta bu ikinci viteste cikiyor. Bu arada bn 110 kiloyom boda 185 motor bnm icin biraz alcak. Bzen babam la biniyoruz oda 95 var esyalarlar filan 215 kilo oluyoruz hicbir yokusu dinlemiyor, izmirin en dik yokuslarini bile cikabiliyor 1. Viteste. Bu vaziyette vkonak varyanti bile 2. Viteste 25-30 km hizla canavar gibi cikiyor. Tek oldummu 3. Viteste 40 la filan cikabiliyorum varyanti. Rodajda diye fazla devirli hizli kullanmiyorum daha 250 kmde. Yinede bir arada otobana ciktik yine 215 kilo 85 i gordu hafif rampa asagi gibiydi. Daha gazi acsam 100 u rahat gorurdu ama ruzgardan dolayi o guveni hissedemedim hafif motor neticede zaten rodajda diye yavasladim. Motoru ilk teslim aldigim gun usta birde bahsis istedi verdik birseyler abi butun vidalarini siktim pasta vurdum vs bir suru sey soyledi. Daha ilk gun on frenin kaliperinin iki vidasida yolda firladi ben fark etmedim kaliper jantlara degip ses cikarinca noluyoz ya dedim durayim bakayim bir baktim on fren sikmiyor arka frenle durdum. Ustayi cagirdim geldi vidaladi yeni vidalarla iyice sikti gitti. Sonra eve donunce garajda 1 saat boyunca heryerini siktim. Baska yerleride gevsekti. Yakiti simdilik 2-2.5 lt arasi 100 km de. Yari tek biniyorum yari babamla ama bana biraz alcak geliyor dedigim gibi. Birkac ay sonra belki satarim daha buyuk birsey almak icin. Ote yandan motorun en sevmedigim yonu vites gecisleri. Acayip sert ozellikle kucultmek dal kirmak gibi. Ayagimin ucuyla geriye dogru basarak kucultuyorum. Topukla beceremiyorum hem sertlik hemde alcaklik yuzunden sanirim. Motor isininca bir miktar yumusuyor. Vidalari sikmayana yetkili servia ustasi zamanla yumusayacagini soyledi. Camurda filan hafif kayma yapiyor lastikler. Titresim cok az, hic rahatsiz edici bir titresim yok. Genel olarak motoru begendim, torku yerinde oldugu icin yokus filan dinlemiyor. Zamanla daha cok bilgi vericem. Motorun calismayan sorun veren hicbir aksami yok ben genel olrak mennun kaldim