Şimdi arkadaşlar bura da konular baya karışmış, bana da durumu whatsapp grubundan bir abim gösterdi. Benim yazma gereği duyduğum konu cbr500-ninja300-xj6 meselesi. Şöyle başlıyım duruma;
2 ayrı abs ve düz model olmak üzere ninja300 sahibi oldum ve 2015 abs'li modeli hala evimin içinde. Bunun yanı sıra aynı zamanda 2 ayrı mt07 sahibi oldum ve 2015 mt07'im de evimin içinde duruyor. Şuanda evimin içinde hem 07 hemde 300 manzaralı bir ortam var

Toplamda 3 farklı xj6'yı 8.000 km kadar kullandım. Bunlardan birisinde ferik egzoz, diğerlerinde akrep egzoz vardı. Cbr650F'i uzun yolda günlük 800 km kullandım.
1. Husus şudur ki; uzun yolda tanımadığım bir cbr500 sahibi ile deneme imkanım oldu. Cbr500 tork ve hp olarak ninja300'den yüksek. Ara hızlanmaları daha iyi fakat 180 km hızdan sonra bariz şekilde geçerek 195 km hızda kesiciye giriyorum ninja300 ile. Burdan çıkarılacak özet ise, cbr500 ara hızlanmalar iyidir fakat 300cc olmasına rağmen ninja300 ile cbr500'ü geçtiğimi iddia ediyorum. Yukarıda yorum yapan trancexp son derece yakın ve sevdiğim bir abim olup kendisine çok kere teklifte bulundum, 1 depo benzin iddiası ortaya attım, fakat kendisinden gelen cevaplar video ile oldu ve video'ların ilerleyen kısımlarında yani cbr500'ün ara hızlanmasının etkisini kaybettiği kısımda ninja300 arkadan gelip bir güzel içinden geçip 1 boy, 2 boy ufak ufak açmaya başlıyor. Ninja300 13.500 devirde kesiyor bu adada. Cbr500 11.000 ya da 12.000 diye hatırlıyorum.
R25 ile deneme imkanım oldu.. R25'i önden salıp arkadan gelip geçebiliyorum. Zaten cbr250 ile aynı tork değerlerine sahip r25 ve deposunun plastik olup lak lak sesi ile verdiği hissiyatı hiç ama hiç beğenmiyorum. R25 kötü motor demiyorum fakat dediğim gibi kalite olarak bana zayıf gelen bir yapısı var.
Xj6 ile uzun yolda İzmit'ten ist'a dönüşte 2 kişi ben 85 kiloyum, arkadaşım 65 kilo motor üzerine kapanarak max 214 gördüm motorda ferik egzoz vardı.
Tek başıma tünelde defalarca denememe rağmen 215 gördüm üzerine şahit olmadım, kendi gözümle görmedim.
Mt07 ile uzun yolda max 221 gördüm. Üzerine çıkmadı. Extra olarak puig cam vardı.
Cbr650F ile max 235 gördüm daha fazla zorlamak istemediğim için bıraktım fakat ibrede bana gözüken motorun gideri var. Motorda ferik egzoz salyangoz ve akrep tüp vardı.
Xj6 kalitedir. Frenleri çok ama çok tatminkardır. Virajı mükemmeldir, benim bindiğim tüm xj6'larda peglerin altındaki çiviler erimiş vaziyetteydi.
650F'te sola doğru viraj yaparsanız peg'den önce yan ayak yere değer haberiniz olsun, biraz bozuk bir zeminde viraj denemesi yaparsanız ve olurda yan ayak takılırsa zemine hightside sebebidir bilginize. Artçı için sol ayaktan ziyade sağ ayakta titreşim biraz daha fazla hissedilir.
Xj6 çok çok kaliteli bir motosiklettir, şuanda en büyük örneği eğer satılmadıysa sahibinden.com'da olan 2011 model 240.000'de olan xj6'dır.
Mt07 her halukarda xj6'yı geçer. Ben en az 20 sefer uzun yolda ve bjk, sarıyer tüneli gibi yaptığımız denemelerde xj6'ya papuç bırakmadım. Bizi izleyen arkadaşlar benim için "Adam ışınlanmayı bulmuş" diyorlardı.
Mt09 deli makinedir, 160 sabit giderken biraz da rüzgar varsa önden size gelen motosiklet sürekli kafa sallar fakat ivmelenmesi dehşet zevk verir. 1000'lik makinelerde 200'e kadar neredeyse hiç biri yanına gelemez, 4. Viteste tekere gelme potansiyeli olan bir motosiklettir. Ön amortisörü çok yumuşaktır, virajlarda biraz kendisini dağıtır, ani ön frende kafadan kopmalar olabilir ama tamamen zevke ve tecrübeli kullanıcıya hitap eder. Komforludur, bacakları uzun olan artçı için arka peglerin pozisyonu yorucu olabilir.
Kawasak Z800 fazlasıyla kalite içeren, gerek freni, gerek dengesiyle beni mest eden, virajlarda içimden çıkan hayvanın en büyük sebebi olan motosiklettir. Çok güzel bir viraj kabiliyeti olup işi bilene, çizgisini tutturana ok gibi gider. 252'de kesiciye girer ve 252 km hızla giderken naked motordan inanılmicak bir stabilite ile yoldaki hakimiyetini korur.
Cbr600FA çok stabil ve insana çok çok fazla güven veren bir motosiklettir. Virajları çok iyidir. Kullanıcısı için çok rahattır ve artçı komforu da yeterince yerindedir. Gaz tepkisi üst devirlerde asabi, alt devirlerde tam bir şehir içi motorudur. Top speed 248'de kesiciye girer. 102 hp, ters maşa ayarlanabilir süspansiyon ve ön tekerde 6 piston kaliperler ile beni kendisine hayran bırakan bir fren performansı vardı.
Uzun yazdım, saygı çerçevesinde olduğu sürece eleştiriye açığım. Zaman ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim.
Allah'ım kimselere kaza bela göstermesin. Kimsenin tekerine taş değmesin, yolunu şaşırtmasın inşallah. Maşallah diyen herkese gönlünde olanın iki katını hayırlısı ile nasip etmesi dileğiyle. Kazasız belasız sürüşler dilerim herkese.