Rölanti ayarını yapamıyorum

Motor ilk çalıştığımda soğukken rölanti düzgün,10-15dk kullanıp motor ısındığında ise rölanti 0.5devirlere geliyo ve motor stop ediyor gaz vermezsem. Motorun bi sorunu var mı? Rölanti ayarı motor sıcakken mi soğukken mi yapılır,kaç devire ayarlanır?

Belkide jikleyi açık unutmuşsundur. Normalde dediğinin tam tersi olur soğukken düzgün çalışmaz ısınınca rölanti düzelir.

Motor sıcakken rolanti vidasını biraz çevir. Devir yeteri kadar yükselince bırakırsın. Kitapçıkta önerilen rolanti devri yazar. Yazmıyorsa sesi dinleyerek sen karar vereceksin.

Benzer sorun bendede var motor soğukken veya yeni ısınıyorken rolantiyi 1400-1500 ayarlıyorum 10-15 dk kullandıktan sonra rolanti 4 bin devirleri zorluyor neden olabilir

Motosikleti
'13 Inazuma
rölanti tutmamasının bi kaç sebebi olabilir. sübaplar ayarsızsa ve motor kompresyonu düşükse rölanti tutmaz.

Motor nedir?
Kaç kmde?

O kadar neden sayabilirim ki...
Susuz denizde balık tutmak gibi.:)

Motor nedir?
Kaç kmde?

O kadar neden sayabilirim ki...
Susuz denizde balık tutmak gibi.:)
Rks 150 2.5bin km

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:39 ----------

Motor SICAKKEN rölanti ayarı yapılır. SOĞUK iken yapılan subap ayarıdır.

Teşekkürler şimdi sıcakken ayarladım mptor soğusun bakalım o zaman nasıl olacak rölantisi

Bajaj pulsar 200 ns den bahsediyorsaniz enjeksiyonlu oldugu icin yapamazsiniz. Rolanti ayari karburatorlu motorlarda yapiliyor. Enjeksiyonlu motorlarda bu devri ecu ayarliyor. Zaten fark edersiniz calistiktan sonra bi sure 2k devirde calisir sonra kendiliginden normal rolanti devrine doner.

Son düzenleme:
motor sıcak
rolanti ayarını yükselt (hava ayarına verdiği tepkiyi anlamanı kolaylaştıracak kadar)
hava ayarını yap (tepkiyi gözlemleyebileceğin kadar yavaşca)
rolantiyi ayarla

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Benzer sorun bendede var motor soğukken veya yeni ısınıyorken rolantiyi 1400-1500 ayarlıyorum 10-15 dk kullandıktan sonra rolanti 4 bin devirleri zorluyor neden olabilir

kardeşim rolanti ayarını motor iyice ısındıktan sonra yapman gerekiyor, kitapçıkta rolanti devri yazar, ısındıktan sonra ayarlarsan problem kalmaz

Rks 150 2.5bin km

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:39 ----------

Teşekkürler şimdi sıcakken ayarladım mptor soğusun bakalım o zaman nasıl olacak rölantisi

Motor soğuyunca stop edecek. Soğuk motor jikle ile rölanti gelene kadar beklenir. Hem sıcakken hem soğukken 1500de olsun istersen enjeksiyonlu bir alet alman gerekir.

rolanti ayarını nereden yapıyorsunuz, yardımcı olurmusunuz ns 200 için

Motorunu iyice ısıt sonra şu resimdeki vidayı çevir devirin arttığını göreceksin kullanma klavuzundaki rölanti deviri neyse ona göre ayarla kolay gelsin

images

Yine kendi motorum ve tecrübelerimden bahsedeyim. Rölantiyi bende tama ayarlamakta sıkıntı çekiyordum yaz aylarında bile her türlü kombinasyonu denedim yok arkadaş en düşüğe alıyorum olmuyor biraz yukarı olmuyor motor soğukken çalışmıyordu jiglesiz yazın ortasında. Yukarda da bahsetmiş volkan kardeş sübaplar önemli ben yaptırdıktan sonra sübap ayarı motor soğuk hava da bile tek sefer jiglesiz çalışır oldu :) sübap ayarı kitapçıkta yazar bazı ustalar kafalarına göre yapar dikkat etmek lazım ve motor soğuk olsun kolay gelsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar