Balansör Eklenirmi ?

Arkadaşlar Merhaba

Aklımda bir soru hem düşünüyorum olurmu olmaz mı diye. Şimdi benim kanuni seyhan 150cc motorum var daha önce her ne kadar şikayet ettiysem de zaman'la maddiyatında verdiği zorluklar nedeni ile sevmeye benimsemeye başladım şimdi motorumu servise götürüp bütün cıvatalarını sıktırdım ses ve titreşimi kestikullanması çok keyifli bir motor olduğu için :pr::pr: sadetete geliyorum :D kanuni seyhan 150 cc ye balansör takılırmı yada motoru sağlam eski bir cfb motoru alsam motorlar değiştirilirmi

Balansör zaten var ama motorun pozisyonu yerleştirme ve bağlantı şeklinden dolayı titreşim oluşuyor.Sen cbf motoru taksan bile titreşim devam eder.

Airhawk filan kullanarak çözmeye çalış titreşimi bence. Çok daha ucuza gelir.

Balansör zaten var ama motorun pozisyonu yerleştirme ve bağlantı şeklinden dolayı titreşim oluşuyor.Sen cbf motoru taksan bile titreşim devam eder.

yanılıyorsun abimizin motosikleti eski model ise balansör olmayabilir bazı serilerinde var diye biliyorum ancak balansör için motor bloğunun değişmesi gerekir ki buda yeni bir motor parasına mal olur

Takamazsın. Balansör motor tasarlanırken motorun bir parçası olarak tasarlanır.

Arkadaşlar Merhaba

Aklımda bir soru hem düşünüyorum olurmu olmaz mı diye. Şimdi benim kanuni seyhan 150cc motorum var daha önce her ne kadar şikayet ettiysem de zaman'la maddiyatında verdiği zorluklar nedeni ile sevmeye benimsemeye başladım şimdi motorumu servise götürüp bütün cıvatalarını sıktırdım ses ve titreşimi kestikullanması çok keyifli bir motor olduğu için :pr::pr: sadetete geliyorum :D kanuni seyhan 150 cc ye balansör takılırmı yada motoru sağlam eski bir cfb motoru alsam motorlar değiştirilirmi

Motor takozlarını değiştirince titreşim epey bir azalıyormuş. Bir de 10w40 yağ kullanırsan da farkedilir derecede azalıyor. Subap ayarı kaymışsa da titreşimde ve seste epeyce fark ettiriyormuş.

Balansör taktıramazsın ama balansörlü CG tipi bir motoru (örneğin mondial 150kt'ninkini) büyük ihtimalle hiçbir değişiklik yapmadan taktırabilirsin. Diğerlerinde muhtemelen çeşitli değişiklikler gerekecektir (en basitinden egzoz bire bire oturmayacaktır)

Çanakkalede eski bir (sanırım 2000 model) honda titan cg125'e komple skygo motoru takıldığını görmüştüm.

Yalnız ruhsata işletme konusunda iyicene bilgi al.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar