Tüvturk Motosiklet Muayene Soru Cevap

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
11870 bilinmeyen numaralar servisi. Tuvturk'un numarası 0850 222 88 88. Numarayı veren arkadaşın 11870 ile bir yakınlığı var belli ki.
Fark ettim ben de. yalnız bu 118 serisi numaralar reklamlarıyla o kadar antipati yarattı ki bedava olsa bile aramam zaten :cherry:

eski ama gören olursa faydalansın. frenlere için artık makinaları var. bir tekeri kıstırıp diğer tekere fren yapıyorlar bilgisayar ölçüyor.

r.
· Otomobillerde sağlık çantası gibi bulunması gereken ekstralar varken motosikletlerde bulunması ve bulunmaması gerekenler nelerdir ?
Zorunlu ekipman olarak kask aranmaktadır. Kask’a dahili bir gözlük sistemi yok ise harici olarak sürücünün bir gözlüğü olmak zorundadır.

Saygılarımızla,
TÜVTURK A.Ş.
X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
neeeeeeeeeeeeeeee gözlükmüüüüüüüüüü kaskın ön camı yeterli olmazmıki

Motosiklet arkadaşımın üzerine. Muayenesini ben yaptırabilir miyim?

Motosiklet arkadaşımın üzerine. Muayenesini ben yaptırabilir miyim?

Muayeneye götürdüğünüz aracın ruhsatı başka bir kişi üzerine ise;

Yanınızda T.C. kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet olmalı. Bulunduğunuz takvim ayı içinde istasyona daha önceden araç götürdüyseniz, aracın ruhsat sahibinden alınmış noter onaylı vekâletname ile istasyona gitmelisiniz. Vekâletname son 1 ay içinde düzenlenmiş olmalı ve araç plakası, plakasız araçlar için ise şasi numarası açıkça belirtilmeli. Vekâletnamede aracı muayeneye götürecek kişinin T.C. kimlik numarası, isim ve soyisimleri belirtilmiş olmalı.

Yaşasın kopyala / yapıştır :cherry:

Onu ben de okudum da açıkçası anlayamadım. Yani ben son 1 ay içerisinde hiç bişi götürmedim. Öyleyse üzerime olmayan başka bir aracı götürebilirim değil mi? :)

Onu ben de okudum da açıkçası anlayamadım. Yani ben son 1 ay içerisinde hiç bişi götürmedim. Öyleyse üzerime olmayan başka bir aracı götürebilirim değil mi? :)

Goturebilirsin. Ama sonra 30 gun baska bir araci muayeneye goturemezsin. Sadece kimligin yeterli

Duzeltme: 30 gun icerisinde de baska araci goturebilirsin. ama o ikinci aracin sahibinin noterden vakalet vermesi lazim

Aynen öyle.
Ancak son bir ay (son 30 gün) içinde değil, bulunduğun ay içinden bahsediliyor.
Örneğin 31 Ağustos'ta kendi aracını, hemen ertesi gün 1 Eylül'de başka aracı vekaletsiz götürebilirsin.

Motosikletimin muayenesi 2015 Şubat ayında bitiyordu. Randevuyu 21 Şubat 2015 tarihine aldım. 19 ve 20 Şubat'ta İstanbul'da okulları tatil edecek kadar kar yağmıştı. Kızıltoprak Muayene İstasyonunda 21 Şubat'ta ki muayeneye motoru kamyonete atıp götürmeyi bile düşündüm. En sonunda motora binip sabah 8:30 daki muayeneye gittim. Arka çantayı taksam mı?, takmasam mı? diye tereddüt etsemde çantayı takarak gittim. Muayene istasyonunda o saatte benden başka müşteri yoktu. 93.-TL muayene parasını ödedim. 10 dakika süren muayene sonunda arka çanta ve far ayarı hafif kusur sayılarak muayeneden geçtim. Dönüş yolunda bir minibüs aniden "U" dönüşü yapmaya kalkınca minibüsün altına girme tehlikesi yaşadım. Nereden aklıma geldiyse muhterem sürücü kardeşime "Helal olsun sana!.." diyebildim. Arka teker kilitlenmesi dışında frenlerime iyi not verdim. Tekeriniz düz bassın...

Motosikletimin muayenesi 2015 Şubat ayında bitiyordu. Randevuyu 21 Şubat 2015 tarihine aldım. 19 ve 20 Şubat'ta İstanbul'da okulları tatil edecek kadar kar yağmıştı. Kızıltoprak Muayene İstasyonunda 21 Şubat'ta ki muayeneye motoru kamyonete atıp götürmeyi bile düşündüm. En sonunda motora binip sabah 8:30 daki muayeneye gittim. Arka çantayı taksam mı?, takmasam mı? diye tereddüt etsemde çantayı takarak gittim. Muayene istasyonunda o saatte benden başka müşteri yoktu. 93.-TL muayene parasını ödedim. 10 dakika süren muayene sonunda arka çanta ve far ayarı hafif kusur sayılarak muayeneden geçtim. Dönüş yolunda bir minibüs aniden "U" dönüşü yapmaya kalkınca minibüsün altına girme tehlikesi yaşadım. Nereden aklıma geldiyse muhterem sürücü kardeşime "Helal olsun sana!.." diyebildim. Arka teker kilitlenmesi dışında frenlerime iyi not verdim. Tekeriniz düz bassın...

Geçmiş olsun, rica etsem daha detay verirmisiniz?, tam olarak ne kadar sürede bitti , nelere bakıyorlar , söz gelimi orjinalde 4'lü flaşör yok iken sonradan takıldı, geriye kalan herşey yerli yerinde , ama 1-2 ay sonra benimkide ilk muayeneye geçicek, bu yüzden git-gel yapmak istemiyorum

Geçmiş olsun, rica etsem daha detay verirmisiniz?, tam olarak ne kadar sürede bitti , nelere bakıyorlar , söz gelimi orjinalde 4'lü flaşör yok iken sonradan takıldı, geriye kalan herşey yerli yerinde , ama 1-2 ay sonra benimkide ilk muayeneye geçicek, bu yüzden git-gel yapmak istemiyorum

benim muayene doldu, para bulunca gidecem ama ne zaman :pr:

2mtv + muayene +ay sonu itibariyle sigorta = 300 lira

Yaptıkları muayeneler şunlar;
1- Şasi numarası.
2- Dönen silindirin üzerinde ön arka fren kontrolü. Fren diski ve balatası kontrolü(gözle)
3- Süspansiyonların kontrolü.
4- Far muayenesı, lamba ve sinyaller.
Muayene 10 dakika sürüyor.
Benim motorunu gayet ciddi bir muayeneden geçirdiler. Uzun far ayarını biraz kaldırmıştım. Ve philips extreme vision %130 ampul takılı idi. Muayenede gözden kaçmadı. Uzun far hafif kusurlu bulundu.

Yaptıkları muayeneler şunlar;
1- Şasi numarası.
2- Dönen silindirin üzerinde ön arka fren kontrolü. Fren diski ve balatası kontrolü(gözle)
3- Süspansiyonların kontrolü.
4- Far muayenesı, lamba ve sinyaller.
Muayene 10 dakika sürüyor.
Benim motorunu gayet ciddi bir muayeneden geçirdiler. Uzun far ayarını biraz kaldırmıştım. Ve philips extreme vision %130 ampul takılı idi. Muayenede gözden kaçmadı. Uzun far hafif kusurlu bulundu.

Detay için teşekkür ederim , extreme vision aynı ampülü kullanıyorum , detay iyi oldu:cat:

Diyelim motosikletimizde gosterge yok ama geri kalan sinyal stop ve farlar frenler hersey yerli yerinde sadece gosterge yok hafif kusur icerisinde gecer mi yoksa sikinti olusur mu

Göstergelerin hepsi ağır kusur sebebidir. Dolayısıyla geçemiyor.
Mutlak surette tüm ampullerin yanması gerekiyor.

Göstergelerin hepsi ağır kusur sebebidir. Dolayısıyla geçemiyor.
Mutlak surette tüm ampullerin yanması gerekiyor.
Gosterge olarak nelerin olmasi lazim ornegin cogu motorda devir ve benzin gostergesi vites gostergesi yok muhtemelen km sayaci icin ve neler icin mecburi ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar