Merhaba,
VanVan ilk çıktığı dönemde çok büyük bir heyecanla aldım ve bugün 8.000 KM'yi gördük. Almadan önce ben de satmayıp, çocuklara bırakılacak bir motor olarak tam olarak senin gibi düşünüyordum. Nihayetinde 8.000 KM'nin ardından bu fikrim daha da sabitlendi.
Uzun yolculuklarda biraz hız arasamda, aniden girilen bir arazi de bu fikir aklımdan çıkıyor. Motoru zevk ala ala kullanıyorum. Satmayı düşünmediğimden rahatlıkla söyleyebilirim ki, motorla ufak tepeciklerden de zıpladım, kumsalda da kullandım, elbette bir cross gibi değil ama su kütlelerine de girdim. Sonuç olarak bu motor evet "cc" bakımından düz asfaltta bir handikap gibi gelse de bunun dışında hiç bir yerde hiç bir anlamda eksiklik hissettirmiyor. Aksine yaşadığın zevkten kuduruyorsun.
Motoru kullanan servis ve diğer ustalar motoru ilk gördüklerinde "yahu bu kadar verilir mi 125'lik motora" dediler. Ancak binip denedikten sonra neredeyse hepsi "Suzuki" oluyor. Açıkçası motorun kalitesi konusunda yapılacak bir yorum yok.
Eğer seninde ilk motorun olacaksa, vites sayısı kafana takılmasın derim. Çünkü 8.000 KM'de yalnızca bir defa 5. vitesi hissettim. Bunun dışında motor devriyle zaten o aralığa ihtiyaç bırakmıyor acemi kullanımda. Belki çok daha tecrübeli olan birisi vites aralığını değerlendirebilir.
Motoru almadan önce, VanVan'ın çok popüler olduğu İngiltere ve İspanya'daki forumlarda araştırma yapmıştım. O dönemde 200 CC'liğin VanVan kullanıcılarından çok iyi yorumlar almadıklarını hatırlıyorum. Fakat şudur budur diye detay veremeyeceğim. İstersen sen de şu forumdan biraz araştır : http://suzukivanvan.forumandco.com/. Bu forum VanVan hakkında en detaylı yorumları ve tavsiyeleri bulabileceğin forum.
Tekrar başa döneceğim. Bazen uzun yolda öhhhh yeter artık ben bunu satayım da bir r25 alayım diyorum. Ama sahip olduğun dünya ve gidebileceğin yerlerin yalnızca asfalttan ibaret olmadığını farkettiğimde kendi kendime sen VanVan'ı tut, bir r25 için daha çok çalış. r25'in yerine gün gelir scrambler gelir, gün gelir 600 rr gelir, gün gelir mt07 gelir, gün gelir africatwin gelir ama VanVan sabit kalır. Son kanaatim bu. Önerdiğim forumu incelersen bir çok kullanıcının da benzer hissiyatta olduğunu göreceksin. Hatta bir çoğu bunu hissiyattan çıkartıp uygulamaya da koyan insanlar.
125 ile 200 arasında bir fark da ister istemez yakıt tüketiminde olacaktır. VanVan diğer 125'lik motorlara göre çok daha fazla yakıt yakıyor. Bunun başlıca sebebi arka tekerleğin boyutu ve yapısı gereği basıncının 18 psi olması gerekmesi. Kullanım bakımından da zevke odaklandığında da daha çok yakıyorsun. 200'deki güç fazlalığıyla yakıt tüketimi olumsuz anlamda şaşırtabilir.
Son olarak şunu söyliyeyim, bugün sahibinden.com'da VanVan'larını satılığa koyan arkadaşlar -ihtiyaç sahibiyse ayrı tutuyorum - motoru aldığı fiyattan fazlaya satıyor. Ben de motoru koyup, 1.000.000 TL de fiyat koymayı düşündüm. Çünkü düşünüp taşındığında hayat arkadaşının maliyeti bu. 1.000.000 TL'ye karımı da boşarım, VanVan'ı da satarım. 1 TL altı imkansız
Neyse lafı uzattım. Soracağın başka bir şey olursa seve seve yanıtlayabilirim.
Bir de fotoğrafını koyayım at'ın.
bmp resim yükle