Hocam IRC konusunda çok mantıklı düşünüyorsun. Kesinlikle R25 e yakışmıyor IRC lastikler. Değiştirmekte fayda var. Bende motoruma Rosso II taktırdım ve inanılmaz derecede memnunum. Tavsiye ederim.
Şimdi gelelim fiyat olayına. Ben motorumu sıfır aldım. Ben aldığımda fiyatı çok daha uygundu. Şimdiki fiyatlara baktıkça şaşırıyorum, vay be diyorum. 15700 çok yüksek bir rakam. Aslında ben alırken fiyat daha uygun olmasına rağmen bana yine yüksek geldiydi ya neyse

Ancak R25 almayayım, rakiplerine bakayım desen CBR250de 14750tl olmuş. Inazuma desen hakeza o fiyat bandında. Ülkemizin durumu belli, bu fiyatların düşme ihtimali olmadığı için mecburan fiyatları bu halliyle kabul etmekten başka çaremiz yok.
Sıfır mı 2. el mi olayına gelirsek, hemen matematiksel bir hesap yapalım:
sıfır için kabaca:
motor 15500tl + rosso II 800tl(alması takması dahil) + ruhsat&plaka 200tl + koruma takozu 150tl(bence lazım) = 16650 tl yapar.
2. el düşük km rossolu, koruma takozlu bir R25i en kötü 15000 civarına veya daha uyguna bulabilirsin. kabaca en az 1600 - 2000tl arasında fiyat farkı yapar.
O fark için 2. el motosiklet almaya değer mi? Sürücüsü apaçi olmayan bilinçli biri olmak şartıyla, motor bakımları yetkili serviste yapıldıysa, ekspertize sokulup alınabilir. Neden olmasın? ayrıca motosikletin kullanıcı hatası dışındaki tüm sorunlara karşı 24 ay da garantisi var. Yani aldığın motorun halen garantisi sürüyor olacak.
Aradaki 2000tl civarındaki fark ekipman + 1 yıllık benzin + bakım masrafın olur.
Ancak ben 2. ele güvenemiyorum, 2bin tl fark için bu riske girmek istemiyorum, illa sıfır olsun kafam rahat olsun diyorsan da sıfır almak mantıklıdır. Tercih senin. :wiinkk: