Öncelikle Herkese Merhabalar.
1 Hafta önce CB 125 E alarak bende aranıza katılmış bulunuyorum. Konu 384 sayfa olunca okuması epey zaman alacağından öğrenmek istediğim bir şeyi direk sormak istedim. Belki çok kez bahsi geçmiştir ve ben tekarar soruyorumdur bu nedenle şimdiden özür diliyorum.
Öğrenmek istediğim şey ise: motora uzun rüzgar siperliği takmak istiyorum. Bir servis ile görüştüğümde CBF 150 lerin siperliğini taktıklarını ama çok sağlam olmadığı ve sorun çıkarttığı için takmayı bıraktıklarını söylediler. Ben kendim takmayı ve sağlamlığı içinde gerekli tedbirleri almayı düşünüyorum. Bu işlemi daha önce kendisi yapan oldumu hiç? Varsa montajı nasıl gerçekleştirdiğini anlatabilir mi? Far'ın etrafındaki kafa grenajını sökmek gerekiyormu vs gibi detaylar verebilirseniz çok memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler. Kazasız sürüşler...
Motorun hayırlı olsun.
Aşağıdaki bağlantıda benim yaptığım var. Biraz da bilgi yazmışım. Bakmanı tavsiye ederim.
Senin dediğin gibi uzun cbf150 siperliği taktım. Isıtma yapmadan taktım. Tabiki camın kenarlarından bastırman gerekiyor bizim granaja tam oturmuyor. 4 yerden delik acman gerekiyor. Deliklerin hepsini ben aynı anda acmadım. Tam ortalamak ciddi bir problem. Hem cam hem de granaj tam anlamıyla simetrik değil. Yarı ölcerek yarı göz kararı deliklerin yerini belirledim. Yanlışlık ihtimalini azaltmak icin de önce deliklerin yerini işaretleyip bir tanesini deldim. Kontrol edip sonra diğerlerini deldim.
Delme işlemi icin granajı motordan ayırmıyorsun ama civataların somunlarını takarken ayırman gerekecek. Söküp takması benim icin bile zor değildi ki benim el becerilerim cok iyi değildir.
İşlemi tek başına yapma. En azından birisi camı kenarlarından bastırırken diğeri delik yerlerini belirliyor. Delik delerkende faydası olabilir. Delikleri önce ince delip tam yerlerini belirledikten sonra geniş delmiştim.
Kullanma acısından:
Göğüse gelen rüzgarı kesiyor. Göğüse dik gelirken cama eğik geldiğinden gidişe de etki ediyor. Rüzgar camda kayıp gidiyor. Rüzgar cene kısmına geliyor. Boyun ve cene icin soğuk havalarda iyi önlem almak lazım. Uzun yolda ise hafif öne eğildiğinde kask cama kadar geliyor gözler camın üstünde kalıyor.
Motoru sıfır aldıysan, orjinalliğini bozmak istemiyorsan piyasada cin malı ön granaj satılıyor. Kalitelerini bilmiyorum ama düşünülebilir. Bu tür bir granaj kullanan birisi varsa uygunluğu hakkında bilgi verirlerse yararlı olur.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/99811-honda-cb-125-e-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-381.html#post3694007