---Ben bu motoru sadece hobi amaçlı gezip dolaşmak için değil, çalıştığım iş yerine gitmek için de kullanacağım.(Güvenli bir park yeri de var, gidiş geliş sıkıntılı bir yol değil). Her ne kadar iş yerinde serbest giyinsekte bundan sonra çalışacağım yerler için de soruyorum; iş kiyafetimi giyip üstüne tulum tarzı veya her yerimi tamamen kapatacak bir şey giyip kullanabilirmiyim? İş kiyafeti bir sıkıntı olur mu?
is kiyafetin nedir, takim elbise mi, torna basinda calismalik tulum mu?
Koruma kiyafeti sicak aylarda mutlaka seni terletecek, üstelik alttan is kiyafetinde oldugunu varsayarsak su gibi olma ihtimali büyük.
Tavsiyem; kiyafetini is yerinde degistirmek ve is elbiseni yaninda bulundurmak (takim elbise degilse tabii ki)
---Ben kendimi biliyorum, şimde ben burda ne kadar hız hevesim yok desem de inanmayabilirsiniz bana haklı olarak. Dikkatli ve yavaştan alarak bu motoru ilk motorum olarak almam da bir sıkıntı var mı?(Amacım iyi bir motor alıp motor kullanılmaz hale gelinceye kadar kullanmak. Kesinlikle ileride CC büyütmeyi düşünmüyorum.) 200 cc almamamda ki sebep, eğer ileride şehirler arası yol yapmak istersem otobanda 200cc motor biraz zorlanabilir diye. Bağırta bağırta da kullanmak istemiyorum.
Ilk motorum KTM 690 Enduro R oldu benim, sorun olmadi, kendini bildigin sürece ve kararlarin neye mal olacagini kestirebildigin sürece. Bunu bir süre basariyordum, ta ki artik ben oldum dedigim ana kadar. Mandaya carptim - ellinci kez anlatioyrum bunu ama; vayyt ne güzel yatiyorum viraya, uff süper aldim viraji, heyyt be adami nasil tokatladim, ouvv hadi son kez daha.. bunlar aklindan gecmeye basladi mi, söyle bir kenara cekil ve yaptiklarini/sürüsünü bir gözden gecir, o trafik lambasinda vazirrt diye gectiginde neler olabilecegini gözönünde bulundur.. tali yoldan yavaslamadan, kontrol etmeden gectiginde, biri bakmadan ciksa nereye yapisabilecegini hesapla..
sürerken yolu okumaya gayret göster; ilerde kavsak var - arkamda servis var - oo solda yola su akmis - kavsaga geldim, hibinoya bak nasil geliyor - bu arada servis sollamaya calisioyor - surdan cikayim ben - sagdan taksi geliyor beni görmüyor olabilir vs... cok utazzim farkindayim..
--Ben baya zayıf bir insanım. 1.90 boyum var. Galeri de motorun üstüne oturduğumda bana o kadar rahat geldi ki anlatamam size. Sanki tam beni düşünerekten ayarlamışlar motoru gibi. Ağırlık olarak pek sıkıntı çıkarmayacak gibi görünüyor. Ama ben gene de sorayım. Baya zayıf bir insanın bu tip bir motosiklet kullanmasında ne gibi zorluklar çıkabilir?
agirligin ile hic bir sorun yasamazsin - tek sorunu "Sanki tam beni düşünerekten ayarlamışlar motoru gibi" konusunda yasarsin, cünkü yol uzadikca onun hicte öyle olmadigini anlayacaksin
--Galeri çalışanları eğer KTM200 alırsanız lastikleri değiştirmeniz gerekecek ama RC 390 ABS alırsanız zaten üzerinde ki lastikler son derece kaliteli olduğu için ayrıca lastik almanıza gerek kalmayacak dediler. Bu doğrumudur? Yoksa ben 1.000 TL yi sadece lastik için ayırmıştım.
bin tl kenarda dursun yinede, yanlis hatirlamiyorsam fabrika cikisi Metzler Sportec M5 var üzerinde. Iyi lastiktir, kalitelidir fakat ilk 200 km boyunca her sifir lastik gibi dikkat gerektirir.
--Ben bu motoru yaz-kış demeden (Sadece karlı havalar hariç) kullanmayı düşünüyorum. Çok yağışlı-yamurlu havalarda bir sıkıntı yaşarmayım acaba?
yagmurda, cok yagista sorun yasamazsin, fakat dereceler sifira yaklastikca sert manevra yapmaktan kacinip isinmasini bekmelemek gerekir.
--Ayrıca dediğim gibi ben motosiklet dünyasına daha yeni giriş yapacağım için aklıma ilk gele soru: Bir alışveriş merkezine gittiniz kapalı otoparkı var bu motoru nasıl nereye parketmem lazım? Veya bahçeliye gittim. Bir yerde oturup bir yemek yiyeceğim. Ayrılmış bir otopark yok diyelim. Bu park işi nasıl hallediliyor?
motorunu herzaman icin emniyete al, bunu hic bir zaman ihmal etme. cocugun gibi düsün, her ihtimali düsün. mutlaka fren disk kilidi ve alarm ayarla (alarm icin forumda spy 5000m alarmini alarsir), arti olarak birde zincir düsünebilirsin. bu konuda da bir cok baslik mevcut.
kapali otoparklar bence hic birsekilde güvenli degildir, imkanin varsa islek bir yere mootoru cekip bir direge zincirle. kapali otoparkta oto oto yikama varsa at 10 lira ve motoru temizlet, en azindan onlarin gözetimi altinda olur. onun disinda kapali otopark'ta serefsizleri rahatsiz eden olmaz, rahat rahat kilidi kirmayla ugrasir..