16-22 Bin Arası Motosiklet Tavsiyesi

Xmax 250 motorumu sattım ve yeni bir motor arayışına girdim. Motorumu satar satmaz Fz6 Fazer alma planım vardı ama o kadar parayı o modelde bir motosiklete bağlamak çok mantıklı gelmedi. Aklımda şu an MT 07 ve XJ6 Diversion F var. Bunların dışında Honda Nc serisi de kafamı çok karıştırıyor.
Genel itibariyle şehir içi çok düşük hızlarda çok kısa mesafelere gidiyorum ancak her fırsatta uzun yol yapma planımda var. Yani anlayacağınız hem şehir içi hem uzun yolda çok fazla yormayacak bir motor arayışındayım ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Varsa eğer İstanbul içi favori ilanlarınızı paylaşırsanız çok makbule geçer.

Fazer hariç ben de aynı motorlar arasında kalmıştım ama senin listende olmayan er6 aldım ocak ayında. Er6 senin de işini görebilir...

Kawasaki kelimesini duyunca tüylerim diken diken oluyor ama bir bakayım yinede. Tavsiye için teşekkür ederim.

Kendi xmax'imi sattım ama kardeşimin xmax duruyor. Yani elimin altında şehir içinde gezmek için xmax olacak yine. Gönlümde 4 silindir gönül rahatlığıyla uzun yola çıkabileceğim bir motosiklet almak var ama Mt 7'nin piyasası da çok güçlü. Kafalar çok karışık.

Bu 4 silindir - 2 silindir arasında ses ve bi gıdım titreşimden başka ne fark var; bilen biri anlatsın ben de aydınlanayım.

Bi de, "motorun yolda yorması" nedir? Motoru ayaklarınızla ittirerek mi gidiyonuz yakıt tasarrufu olsun falan diye? Hayır daha motoru almadım, hep duyuyorum bu lakırdıları, bi anlam veremiyorum.

Hocam bir naked istemişsin birde karenajlı yol motoru.. uzun yol için mt 07 olmaz yorar adamı, XJ6 güzel motor velakin ABS lisini bulursan alabilirsin. 4 silindir bir motor bakımı yakıtı bir kenara not et.

Kawasaki tüylerin dikelmesi normal :)

NC ye gelince tabiki yorumum taraflı olacak :) .. o bambaşka bir motor .. sıfıra yakın titreşim, çift silindir, uzun yolda yaparsın (Dünyayı gez vidası gevşemez :) şehir içide gezersin 3.5 lt ortalama yakarsın bagajı vardır dua edersin, 2. elde hızlı satarsın, 100 bine km ye gelse araç için neyse o dur vs vs .. diğer motorlardan farkı 1- 2 vitese daha hızlı geçersin ama diğer viteslerde uzar gidersin.. şu an ABS li alabileceğin mantık motoru NC & Airhawk ikilisi.

MT yi direk ele, o şehir içi haylaz çocuk hevesini alan satıyor, uzun yol yapacaksan XJ6 ve NC ye yoğunlaş hatta 17-18-19 a NC 700X bile bulursan atla kombine ABS li üzerinden inmek istemezsin. XJ6 nın da sesi bir başkadır uysalığı duruşu gidişi güzeldir ama ABS li almakta fayda var...

Bu fiyat bandında 2009 Transalp bulabilirsin evladiyeliktir, temiz F650 GS 2007 civarı bulabilirsin, ama mantık yine NC diyor..

hornet 600 lerede bakabilirsin... kombine abs. düşük tüketim. ben 22bin km dir kullanıyorum. genellikle uzun yol yapıyorum. ve gayet memnunum. tavsiye ederim

Xj6 4 silindir ama top speed de mt07 ile arasinda cok buyuk bi fark yok. Ayrica 4 silindirin yakiti + bakimi derken masraf artiyor. Ben o sebeble mt07 aldim. Cokta memnunum. Önceki motosikletim fazer6 di. Sehir ici fazerden mt ye gecince bisiklete biner gibi hissettim cok kivrak ve hafif. Tavsiye ederim.

Bu 4 silindir - 2 silindir arasında ses ve bi gıdım titreşimden başka ne fark var; bilen biri anlatsın ben de aydınlanayım.

Bi de, "motorun yolda yorması" nedir? Motoru ayaklarınızla ittirerek mi gidiyonuz yakıt tasarrufu olsun falan diye? Hayır daha motoru almadım, hep duyuyorum bu lakırdıları, bi anlam veremiyorum.

4 silindire koşullamadım kendimi sunduğum seçeneklere bakarsanız 2 silindir ve 4 silindir arasındayım. Naked motor şehir içi için ideal ama uzun yolda uzun süre rüzgara maruz kalmak hiç keyifli olmaz.

Hocam bir naked istemişsin birde karenajlı yol motoru.. uzun yol için mt 07 olmaz yorar adamı, XJ6 güzel motor velakin ABS lisini bulursan alabilirsin. 4 silindir bir motor bakımı yakıtı bir kenara not et.

Kawasaki tüylerin dikelmesi normal :)

NC ye gelince tabiki yorumum taraflı olacak :) .. o bambaşka bir motor .. sıfıra yakın titreşim, çift silindir, uzun yolda yaparsın (Dünyayı gez vidası gevşemez :) şehir içide gezersin 3.5 lt ortalama yakarsın bagajı vardır dua edersin, 2. elde hızlı satarsın, 100 bine km ye gelse araç için neyse o dur vs vs .. diğer motorlardan farkı 1- 2 vitese daha hızlı geçersin ama diğer viteslerde uzar gidersin.. şu an ABS li alabileceğin mantık motoru NC & Airhawk ikilisi.

MT yi direk ele, o şehir içi haylaz çocuk hevesini alan satıyor, uzun yol yapacaksan XJ6 ve NC ye yoğunlaş hatta 17-18-19 a NC 700X bile bulursan atla kombine ABS li üzerinden inmek istemezsin. XJ6 nın da sesi bir başkadır uysalığı duruşu gidişi güzeldir ama ABS li almakta fayda var...

Bu fiyat bandında 2009 Transalp bulabilirsin evladiyeliktir, temiz F650 GS 2007 civarı bulabilirsin, ama mantık yine NC diyor..

Tavsiyeleriniz üzere Nc serisine yoğunlaşayım biraz. Varsa İstanbul içi favori ilanlarınız özel mesajdan veya direk bu konuya atabilirseniz çok sevinirim. Yorumunuz için çok çok teşekkür ederim.

hornet 600 lerede bakabilirsin... kombine abs. düşük tüketim. ben 22bin km dir kullanıyorum. genellikle uzun yol yapıyorum. ve gayet memnunum. tavsiye ederim

Hornet'de düşündüm aslında ama İstanbul'da çok fazla ilan göremedim. Sanırım piyasası çok güçlü bir motosiklet değil ?

Ben de xj6n, er6 ve nc700 arasında uzun zamandır düşünüyorum, tabi v-storm650 de arada aklıma takılmıyor değil.
Keşke fırsat olsa her birini canlı canlı test edip kısa süre de olsa deneyebilsek, sonra karar versek. Yorumlar bir yere kadar etkili olabiliyor ne yazık ki.

Xj6 4 silindir ama top speed de mt07 ile arasinda cok buyuk bi fark yok. Ayrica 4 silindirin yakiti + bakimi derken masraf artiyor. Ben o sebeble mt07 aldim. Cokta memnunum. Önceki motosikletim fazer6 di. Sehir ici fazerden mt ye gecince bisiklete biner gibi hissettim cok kivrak ve hafif. Tavsiye ederim.

Son hızlarda riskli sürüşü sevmiyorum. MT 07'yi seçenekler arasına almamın sebebi bu fiyat aralığında piyasası en güçlü motorlardan birisi. Ayrıca garaja sokup çıkarması da oldukça kolay olur ama dediğim gibi ben uzun yolda bütün rüzgarı yiyip yol boyunca küfür edeceksem hiç yolculuk yapmamayı tercih ederim.

F54

mrb nc düşünürseniz güzel motorlar var uygun a
fakat biraz arazi yaparım derseniz nc pek arazi sevmez asfaltta akar gider
konforlu ekonomik yedek parça nispeten ucuz
depo bagaj ı bi mükemmel

fakat xj 6f bence bi deneyin boy kg uyarsa oda güzel motor ben onuda çok beğeniyorum yani imkan olsa bugün alacağım
yol için xj dir
biraz arazi istersen de transalp 650 700 bakabilirsin çok keyifli motordur
ben olsam şartları belirler bunlar arasında bi seçim yapardım
nc her şeyden biraz yapabililen bi motordur

Son düzenleme:
Ben de xj6n, er6 ve nc700 arasında uzun zamandır düşünüyorum, tabi v-storm650 de arada aklıma takılmıyor değil.
Keşke fırsat olsa her birini canlı canlı test edip kısa süre de olsa deneyebilsek, sonra karar versek. Yorumlar bir yere kadar etkili olabiliyor ne yazık ki.

Temiz bir Xj6 bulursam ilk tercihim muhtemelen o olacak. Sonrasında Nc serisi ve Mt7'ye bakacağım. Kawasaki'ye karşı bir ön yargım var o ön yargılarımı kırabilirsem son seçenek olarak Er6'lara bakabilirim.

Bari Versys filan deseydiniz :(

mrb nc düşünürseniz güzel motorlar var uygun a
fakat biraz arazi yaparım derseniz nc pek arazi sevmez asfaltta akar gider
konforlu ekonomik yedek parça nispeten ucuz
depo bagaj ı bi mükemmel

Navigasyonun azizliğine uğramazsam kesinlikle dağ bayır tercih etmem. Biraz daha Nc överseniz Xj6'dan önce Nc'lere bakacağım.

'evet beyler mt7 ciler toplanın suraya birkac yorum yapın adam yoksa gidip nc essegine binecek' :) saka.

Bu iş gonul işidir hangisi hosuna gidiyorsa onu al. Baskalarının yorumlarıyla motosiklet almak nedir ya?

3 5 kişi geldı nc yi övdü ve aldın güzell. Sonra uzun yola cıktın rüzgarsız bir sekilde fıtı fıtı gidiyosun, yanından suzulen xj6 nın sesi kaskının icinde kulağını gıdıklıyor bi hoş oluyorsun... O zaman ne yapacaksın? Eve gidip 4 silindir videolarını izleyip 31 mi kıracaksın?

Geçin abi bu işleri! Az yakıyor, cok gidiyor, rüzgar yiyorsun gönlünü dinle gönlünü...

F54

Evet nc biraz rüzgar alır ama mt7 kadar değil hatta hatta uzun ön cam takıp üzerine kelebek cam takarsan Sıfır rüzgar Sıfır ses
Ve en can Alıcı nokta istersen hep 160 170 km/h 4.5 litre benzin yakmaz
Acaba mt7 ile 150 ile giderken kaç litre yakar
Veya şöyle diyeyim o hızda giderken motorun üzerinde durabilirsiniz rüzgar manyağı ediyor Adam'ı
Yüksek hızlarda rüzgar ın sürücüyü geriye ittiğini söyleyen ve motorunu bı sebeble satan çok Kullanıcı var
Bunları da dikkate almanızda fayda var

Sti

Sesi,uysalligi,hata affetmesi,uzun yolada sehir icinede gayet iyi gidebildigi icin XJ6F diyorum. Bu motordan şaşmayin.

Evet nc biraz rüzgar alır ama mt7 kadar değil hatta hatta uzun ön cam takıp üzerine kelebek cam takarsan Sıfır rüzgar Sıfır ses
Ve en can Alıcı nokta istersen hep 160 170 km/h 4.5 litre benzin yakmaz
Acaba mt7 ile 150 ile giderken kaç litre yakar
Veya şöyle diyeyim o hızda giderken motorun üzerinde durabilirsiniz rüzgar manyağı ediyor Adam'ı
Yüksek hızlarda rüzgar ın sürücüyü geriye ittiğini söyleyen ve motorunu bı sebeble satan çok Kullanıcı var
Bunları da dikkate almanızda fayda var

Benim NC de uzun tur cami var, vallahi payidat koltugunda gidiyor gibin oyle yani :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar