Ben seni düşünüyorum Trakyalı kardeşim , kızma bana. Sigaranın akciğer kanseri yaptığı kesinleşti. . Kesinleşti ifadesi şu demek" sigara tiryakisi olan kişi er yada geç mutlaka akciğer kanseri olacak" . NOKTA.. Eğer sigara içen bir kişi akciğer kanseri olmadan vefat ettiyse bunun anlamı sadece o kişinin kanser olmak için ömrü yetmediğidir . Şimdi bırakırsan , 15 yıl sonra çekilecek filmde, geçmişte sigara içtiğini sen söylemezsen kimse anlamaz.
Yazdıklarınız bariz şekilde herkesçe bilinen doğrular olduğu için o tarz bir cevap yazdım.Sigarayı savunduğum yok ben eşitlikten yanayım.Sigara içinlerin kanser tedavisinin paralı yapılması konusunda ki düşünceleriniz yanlış buluyorum.O tarz bir işe kalkışıldı mı sağlıksız beslenenin de,tehlikeli işlerlerle uğraşanında hatta biz motosiklet kullananınların da tedavi masraflarının karşılanmamısı gerekli.Herkese ayrı prim ayrı muamele olması gerekli.Sen bir adamı zorla sigorta yapıyorsan onun maaşından dünyanın parasını kesiyorsan bu adama ne olursa olsun s.ke s.ke bu adamı tedavi etmek zorundasın.Sigortacılığın mantığı da budur zaten.Her durumda tedavi etmiyorsan bu sigortayı da zorunlu hale getiremezsin.
Bu arada amaç zaten milleti sigaradan uzaklaştırmak değil,soygun gibi olan sigorta primlerini cebe indirmek.İnsanlar ölsün akciğer kanserinden bana ne ben Mercedesi yenileyeceğim mantığı.Zaten bir devlet vatandaşını doya doya sömürüp vatandaşı işe yaramaz duruma geldiğinde onu ölüme terkediyorsa o devletin cehennemin dibine kadar yolu var.
Bu arada insanlara sigara bıraktırmak istiyorsanız sigara içenlere karşı saldırganca tutum inanın onları daha çok sigaraya yakınlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor.Bana gelecek olursak ben ölüm korkusundan değil yaşam komforumu düşürdüğü için ve beni tıkamaya başladığı için sigarayı biraz da olsa azaltmak için 1-2 ayadan e-sigara kullanıyorum,günde 2-3 tane sigara içiyorum,baştan sigaradan tiksinti geldi,şimdi de e-sigaradan tiksinti gelmeye başladı.Sanırım hiç niyetim olmasa bile sigarayı komple bırakacağım.Sigarasız harbiden çok daha rahat nefes alınıyor.