Eski tip sürücü belgeleri 1 Ocak itibariyle yenisi ile değiştiriliyor

Motosikleti
XV250 - FZ6
Yarin sabah ehliyet yenilemek icin Kadikoy İlce Emniyet mudurlugunden randevu aldim. Fakat Trafik islerini en son Kadikoy'de Kusdili'nde bir yerde yapiyorlardi. Simdi hangisine gitmek lazim acaba, sabah sabah Sahrayicedid'e gidip de oradan oraya yollamazlar umarim. Kadikoy'de ehliyet yenileyen varsa nereye gittigini bildirirse isime yarar.

önce gidip biyometrik fotoğraf çektiriyoruz.ben 4 adet çektirdim ne olur ne olmaz diye.(1'ni aile hekimine,1'ini de emniyete verdim,2si kaldı)
aile hekimine gidip sağlık raporu alıyoruz. benim aile hekimi 1 adet biyometrik fotoğraf istedi sadece. göz muayenesini falan orada yaptı,o kadar.
direk akbank'a gidip 13 tl ve 2 tl olarak toplam 15 tl para yatırıyoruz.
eski ehliyet.
1 adet biyometrik fotoğraf.
uygun ilçe emniyet müd. den randevu alıyoruz ve randevu saatinde gidip evrakları teslim ediyoruz.yanınızda kimliğinizi de götürün,istiyorlar.
eski ehliyetimi de aldılar,onun yerıne a4 kagıda basılı olarak ehliyet yerine geçen bir belge verdiler,15 gün geçerliliği varmış.
yeni ehliyet,10 gün içinde de belirttiğim adrese gelecekmiş.

Arkadaşlar foruma yeni üye oldum. Bilenlere bir sorum olacak izninizle
Ben 2009 yılında aldığım ve A2 D E G sınıflarıyla mevcut araçların tamamını kapsayan bir ehliyet almama
rağmen yeni ehliyet yasasıyla DE sınıfını kapsamıyor. 1997 öncesi alınan E sınıfı ehliyetler dorseli
çekici eğitimini almadan eski yasayla D sınıfını kapsıyordu zaten, şimdiki yasada da 1997 öncesi E sınıfı
ehliyetler DE sınıfını kapsarken, benim eski sistemde tüm araçların eğitimini almama ve bütün araçları kullanabilme
yetkisine sahipken yeni yasayla DE sınıfını kapsamaması saçma değil mi. O dönemde alınabilecek en kapsamlı ehliyeti
alan benim gibi vatandaşlar magdur, 1997 den önce sadece E alanlar mukafatlandırılmış olmuyor mu. Yani anlatmak istediğimi anlamışsınızdır
umarım. Nasıl olurda eski sistemde tüm araçları kullanan a2 d e g ehliyetim yeni sistemde DE sınıfını kapsamaz.
o zamanlar öyle bir ehliyet vardı da biz mi almadık. 1997 den önce sadece E sınıfı alanlara verilen hakkın bize
verilmemesi sizce de saçma değil mi

Arkadaşlar ehliyeti kaybettim. Ne yapiyoruz? Kac para öpülüyoruz devlet bubaya :)

Motosikleti
XV250 - FZ6
Arkadaşlar ehliyeti kaybettim. Ne yapiyoruz? Kac para öpülüyoruz devlet bubaya

Ben de kaybetmistim pek sorun olmadi, ekstra masraf da olmadi fakat bende eski ehliyetin fotokopisi vardi, olmasa sorun cikartabilirlerdi. Bir form daha doldurumaniz gerekiyor, eski ehliyetim kayiptir, seri no'su sudur budur falan yazmak gerekiyor. Seri no'sunu bulamazsaniz ne olur bilmiyorum.

Ben de kaybetmistim pek sorun olmadi, ekstra masraf da olmadi fakat bende eski ehliyetin fotokopisi vardi, olmasa sorun cikartabilirlerdi. Bir form daha doldurumaniz gerekiyor, eski ehliyetim kayiptir, seri no'su sudur budur falan yazmak gerekiyor. Seri no'sunu bulamazsaniz ne olur bilmiyorum.

Bende hicbir bilgi yok malesef. Sanirim sistemden cikar? Nette arastirinca hep 120 tl kart parasi vs diyorlar. Asli astari yok ozaman? Yeni ehliyet alirken 15 tl ama eskiyi kaybedip yenileyince 130 tl sandim korktum bir an :) cevap icin tesekkurler

Motosikleti
XV250 - FZ6
Ben de oyle sanmistim. Ama fazladan para almadilar. 1 yildir ehliyetim kayipti, yeni ehliyet cikti eskisine bosuna para vermemis oldum.

Salı günü evrakları, resimleri, eski ehliyeti teslim ettim, A4 sayfasında 15 günlük geçici ehliyeti aldım.

3 gün sonra Cuma öğleden sonra PTT'den sms geldi "Adınıza düzenlenen sürücü belgeniz ....tarih ...saatte ....... barkod numarası ile kabul edilmiş olup en kısa sürede tarafınıza teslim edilecektir." diye.

PTT Gönderi Takibi sayfasından sorgulayınca "Ankara PTT, Kabul edildi" yazısı çıktı. Ertesi gün (Cumartesi) öğleden sonra İstanbul'daki adresimden teslim aldım yeni ehliyeti.

Toplam 4 gün sürdü hepsi. Bu kadar çabuk beklemiyordum, güzel bir sürpriz oldu.

15 tl ye hallettim bende. Rusyaya giderken pasaport icin cektrdigim biometriklerden 2 tane kalmisti elimde. Sadece halk banka 15 lira yatirdim.. aile hekiminden ucretsiz rapor,kimlik fotokopisi,netten randevu ile sibeye gittim tam 15 gun sonra ehliyet adrese geldi. Tek sacma olan bu 15 tl yi ing,kuveyt Turk ve deniz banka gittigim halde "haberimiz yok kii" diye beni geri cevirmeleri ve halk bankta 13 tl icin ayri 2 tl icin ayri islem yapilarak 2 ayri makbuz kesilmesi idi. Buna cozum bulmari gerek.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
ben de çarşamba basvuru yapip evraklari teslim ettim. Bugün ptt den sms geldi, bu kadar cabuk beklemiyordum ben de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar