Evet 1.4 lt aldığını öğrendim yağ filtresi olarakta galiba ikisi de oluyor. Yaz sıcağında 20-50 kullanıyoruz galiba
Peki hocam vites geçislerini yumuşatmak için yağında önemi oluyor galiba motosiklet cin malıda olunca vites gecisleri biraz sert geldi bana, kullanacağım motor v olunca yazın sıcaktan etkilenmesi istemiyorum ne marka önerirsiniz. Ayrı yeten 10 40 ın bir kalini ne oluyor peki.20/50 çok kalın bir yağ.Anca çok çok sıcak iklimlerde belki.Türkiye şartların 10/40 çoğu motosiklet içine yaz-kış iş görüyor.
Peki hocam vites geçislerini yumuşatmak için yağında önemi oluyor galiba motosiklet cin malıda olunca vites gecisleri biraz sert geldi bana, kullanacağım motor v olunca yazın sıcaktan etkilenmesi istemiyorum ne marka önerirsiniz. Ayrı yeten 10 40 ın bir kalini ne oluyor peki.
Castrol Power 10w-40 4T iş görür.Arkadaşın Kee-Way Land Cruiser(aynı motor bloğu) da bu yağı kullanmıştık herhangi bir sorun çıkmamıştı.Ben kendi motosikletimde Motul 5100 10w 40 kullanıyorum çok hafif vites geçişlerini yumuşattı gibi.Ama Motul sizin motor bloğunda ne sonuç verir bilmiyorum.Çok iyi bir yağ olmasına rağmen CBR 250 lerde titreşime hatta çok az debriyaj kaçırmasına sebep olduğunu duymuştum.Vites geçişleri yağın kalınlığından çok kalites ve markası ile alakalı,önerilenden çok kalın yağ bazen debriyajın kaçırmasına bile sebep olabilir o yüzden bence çok kalın yağ kullanmayın.