2013 Superlight 200 ü 2.500 TL ye aldım.Motoru alınca zincirdir,yağdır falan hep değişiyor malum.Sıfırını bayi ile konuşup 6.300 e kadar düşürmüştüm sonra bu ilan denk geldi bunu aldım.Motor ile uzun yol da yaptım Ankara'ya getirdim maşallah hiçbir şey çıkmadı motorda.Zincirini yine değiştirdim,bakımını güzelce yaptım,200 TL para harcadım.Bana note dahil hemen hemen 2900 e geldi motor.Adam ilan koymuş 6000 TL yazmış...Motor 2012 model.4 yaşında yani.Sıfırını şu anda 6300 e alıyordum.Arayınca diyor ki yok zam geldi,işine gelirse,keyfe keder satıyorum aktif biniyorum.
Bakın bir konuda anlaşmak lazım.Ucuza motor alıp yaptırınca "siz" yaptırmış oluyorsunuz.İçiniz rahat olur,ne değişti,ne yenilendi hep sizde.Diğer türlü adamdan alıyorsunuz her türlü riske giriyorsunuz.Bir de azarlama ayağı yapanlar var.Yahu altı üstü bir motor yani.Ben almadım ikinci el hep bu tip çakallar yüzünden.Yok şurası değişti,yok burasını özel yaptım falan.Beni ilgilendirmez abi,bana ne yani.Ben zaten senden motoru istemişim,özelleştirecek olsam aldıktan sonra özelleştiririm.Hem sigorta fiyatları falan malum sende kaldıkça sana da sıkıntı,senin paraya ihtiyacın var demek ki satıyorsun.Hem sen paranı al,hem de ben işimi göreyim...Ama yok.Satmıyorlar.
Bir de "öylesine ilan koydum,bakalım satılacak mı" tipleri var ki Allah korusun.Sıfırından yüksek fiyat istiyorlar.
Kuzenim R25 aldı.Sıfır yerine ikinci el bakalım dedik.Sıfırdan yüksek fiyat verenler vardı.Aradık yani ciddi alıcıyız,almak istiyoruz dedik.Git sıfırını al beğenmiyorsan son fiyat diyor.Ne diyelim abi,serbest piyasa budur işte.Ha ne oluyor,onun elinde kalıyor,ben motorsuz kalıyorum ya da başka alıcıdan alıyorum olay bu.
Kendileri bilirler kısacası,zaten ikinci el motor bir risktir.O riski alacaksam ucuz olmalı,yok değilse de gider sıfırını alırım en azından kafam rahat olur.