ALLAH Tüm müslümanlardan razı olsun.
"bu takibi sivil bir araç ile siren gibi bir uyarı işareti kullanmadan yapması "
Resmi araçla siren çalarak vurup öldürmesinde bir sakınca olmayan bir ülke orası. Tazminatı vurduğu için aldığını sananlar olabilir. Ama mesel o değil o olağan kısmı işin. Türkiye ile karıştırmayın. Abüü ne yaptımki ben yaw derken silahı alnınıza dayarlar. Öyle elini kolunu oynatamazsın.
Polisin ait olduğunu şehir yahut teşkilat öder. Çünkü polis o sırada sahış değil, görevli. Teşkilatın öyle abuk subuk tipleri göreve getirmemesi lazım. Sorumluluk onlarda. Lakin polis teşkilatı ayrıca kendi içinde o polis için soruşturma açıp muhtemelen şutlamıştır o şahsı.Benim merak ettiğim o parayı polis mi ödeyecek yoksa devlet mi?
Kimden nerden edindiyseniz o izlenimi yanlış. Kime nereye silah dayiyosun? Dağ başı mı Amerika? Bu polis doğduğuna pişman olmuştur söyleyeyim size. Muhtemelen ihraç edilmiştir zaten meslekten de. 16 senedir Amerika'da kaç kez polisle muhatap oldum, bir ton ceza yedim, ama hepsinde de saygılılardı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:08 ----------
Polisin ait olduğunu şehir yahut teşkilat öder. Çünkü polis o sırada sahış değil, görevli. Teşkilatın öyle abuk subuk tipleri göreve getirmemesi lazım. Sorumluluk onlarda. Lakin polis teşkilatı ayrıca kendi içinde o polis için soruşturma açıp muhtemelen şutlamıştır o şahsı.
hasmet merak ettiğimden soruyorum, herhangibi bir bilgim olduğundan değil. Bu kadar polisin vatandaşına zarar verdiği olaylar varken amerika da (yani en azından bizim haberlerde gördüğümüz kısım) polisler harbiden bu kadar manyak mı ?![]()
Kimden nerden edindiyseniz o izlenimi yanlış. Kime nereye silah dayiyosun? Dağ başı mı Amerika? Bu polis doğduğuna pişman olmuştur söyleyeyim size. Muhtemelen ihraç edilmiştir zaten meslekten de. 16 senedir Amerika'da kaç kez polisle muhatap oldum, bir ton ceza yedim, ama hepsinde de saygılılardı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:08 ----------
İşte gel de anlat bazı arkadaşlara.. Abd de polisin öyle davranması normalmiş![]()
Değil. Amerika büyük ülke. Itisna vakalar cikiyor Türkiye'de haberlere. İnsanlar da hep öyle zannediyor. Polis tanıdıklarımiz var. Kurallar çok güçlü. Herkes uyuyor. Polisin işi de zor. Her teşkilatta it kopuk vardır zaten.Bu hiçbişey değil bile diyebilirim. Cops diye adlandırılan maaşlı psikopatlar desek daha iyi olur. Birde bunlar eyalet polisi galiba, bunların sheriff'leri var LSPD var var oğlu var. Zaten LSPD görülen yerde Keramet vardır
![]()
peki sivil bir araç içinde resmi kıyafetle bulunmanın amacı nedir bunu anlamadım :sunny:
Bir anket yapmak lazım. "Videodaki gibi bir muamele istermisin?" diye. Evet diyecekler var galiba?![]()
Bir anket yapmak lazım. "Videodaki gibi bir muamele istermisin?" diye. Evet diyecekler var galiba?Bizimkiler 180 bin dolar da istemez
![]()
Amerika'da polisin tutumu eyaletten eyalete fark göstermekte. Kesinlikle ülkemiz ile kıyas kabul etmeyecek bir yetki ve yaklaşımları olduğu kesin,fakat kendi içlerinde eyaletten eyalete de fark göstermekte,çünkü dışarıdan baktığınızda cennet gibi gözüken amerikanın arka bahçesi pek de göründüğü gibi değil. Bazı eyaletlerdeki suç oranı gerçekten çok ciddi seviyelerde, tabi bu eyaletlerde yaşayan insanların yaşantısı da bununla doğru orantılıdır.
2014 yılında Las vegas'dan - San Francisco 'ya doğru kiralamış olduğumuz Ford marka SUV araç ile gece 02.00 sularında otobanda(çölde) seyir halinde iken, zifiri karanlıkta nereden çıktıklarını anlamadığım 2 tane polis arabası bizi durdurdu ve benim camı açmam ile silahını doğrultup hands up diye bağırması yaklaşık 2 saniye sürdü. Daha sonra öğrendim ki, polis durdurduğunda ellerini direksiyondan çekemezmişsin. O arabanın içine fener ile baktıktan sonra sana camı aç derse açar evrakları ver derse verirmişsin.
Yani işin özü bazı konulara yorum getirmeden önce, oradaki polisin yetkilerinin ne olduğunu bilmek gerekir. Bizim için doğru bildiğimiz şey amerikanın bir eyaleti için yanlış olarak kabul görebilir. Fakat bu yaklaşım örnek teşkil etmese de polise olan saygı gerçekten harika. 90 ile gideceğiniz yerde asla 100 ile gitmeye cesaret edemiyorsunuz zira 300 usd 'yi 5-10 dk içinde nereden cıktığını anlamadığınız bir polis size kitleyebilir. Cezalar son derece caydırıcı ve başarılı. Polisler ise Genel Kurmay Başkanı gibi. Mesela aracınızı benim gibi ters park ederseniz 100 küsür dolar cezayı kabul etmiş sayılırsınız
http://i.hizliresim.com/dkaJ54.png