Bizde de kilometreler böyle ama takometreler geri sarıldığı için göremiyoruz.
motorum 52800 km de ve gururla gösteriyorum![]()
bu videodan sonra artık korkum kalmadı km adına. bende bu kadar olmasada sonuna kadar gideceğim xj6 ile. gerçekten 500000 km nerde benim 3 senede yaptığım 30000 km nerede. komik geliyor bana. bu sebeple ,
bu abi kadar olmasada her sene 10000 km yaptığıma göre 10 sene sonra inşallah 100000 km yapmayı düşünüyorum ki bu bile az bence.
eğerki venezuela daki gibi benzin 1 tl olsaydı türkiyede bende şuan en az 80000 km yapmıştım herhalde.
ama devlet 1 tl lik benzinden 4 tl vergi aldığı için yani açık açık tüketiciyi soyduğu için gezemiyoruz.
benim vicdanım rahat çünkü en azından oyumu bu hükümete vermedim. haram zıkkım olsun verdiğim tüm vergiler.
Benim de kilometre takıntım yok.Bir motor alacağım zaman,öncelikle kozmetik durumuna bakarım.Sonra çalıştırıp bir dinlerim.
Bir aykırılık yoksa olay bitmiştir.Şu an kullandığım Hornet 65000 km.de ve debriyaj balatası dahi orijinal.
Bu km.deki iyi bakılmış motorlar daha çok gençtir kanımca.Arkadaş mondial ile 53000 yapmış.İyi bakarsa onun bile 100 bin leri devireceğine kuşkunuz olmasın.
Ama bir de motorunu acımasızca kullananlar var ki,onların motoru 10000 km.de bile olsa alınmaz.
motora bakmazlarsa durmadan devir kestirip performans adı altında böğüren eksoz takmazlarsa herkesin motoru gider ama apaçi gençliğe anlatamıyoruz en çokta çin adı altında cg tarzı motor kullanan apaçi gençlerden motor alınmaz
Babaeski'de meşhurdur +5 hp egzozlu cgler.![]()
Adamlar yapıyor da biz bakmasını binmesini bilmiyoruz galiba
https://www.youtube.com/watch?v=97lrR4yL6r0
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:10 ----------
Burda da 2013 te 400.000 km de. Adam 2 yılda 100.000 km daha devirmiş. Her yüzbinde motora bir çıkartma yapıştırmış
https://www.youtube.com/watch?v=pKu1vKQcwXA
herkez yazmış yok km takılmayın vs ama acaba kullanılmış bi motosiklet alırken ilk neye bakarlar
ben nc almadan önce vstorm bakıyordum 650 sonra ara ara yok arkadaş bi tane 80000 km de buldum oda pek niyetli değil
neyse ara ara bi tane 115000 de buldum ben motoru satana kadar satıl çok kelepirdi kaçırdığıma üzüldüm yani ben kendi adıma söyleyeyim bu gün kullanılmış motor alacak olsam en fazla 130000 km kadar alırım
zannetmiyorumki tr de benim gibi çok mantıkta insan olsun
herke takmış bi km ve kaza olayına ya arkadaş ben kaza yaptım ön amortisörler değişti orj ytekili serviste ama satışa koysam millet buna çöp gözüyle bakar ya arkadaş boru değişti kaynak yapılmadı taşlama yapılmadı boya yapılmadı
gerçek motorcunun bakacağı tek şey geçmişte yapılan bakımları değişen parçaları sarf malzemeri
km olmamalı
eğer km ve yaşına bakıyorsa o motorcu değil galerici dir benim gözümde
Biz istesek de bakım yaptıramıyoruz ki. Misal egzantrik zinciri ses yapıyor değiştirtmek lazım, nerede kime değiştirteceksin? Adam o kadarını yapmışken motor toplayalım diyecek.
Ya da şimli motorda sübap ayarını kim yapacak?
Varadero 500000km yapar hatta Türkiye'de de yapmıştır, buyrun:
https://www.youtube.com/watch?v=V7QR1ZX8Y84
https://www.youtube.com/watch?v=V7QR1ZX8Y84
Adam varadero ile 450000km yapmış, satmış kilometre 45000'e düşürülüp tekrar satılmış.
Motor ömrü çalışma saati cinsinden ölçülür km cinsinden değil.
Çalışma ömrü 4000saat olsun (ki otomobil motorlarında yaklaşık bu kadar)
Sürekli şehir içinde kullanılırsa:
Ortalama hızı 30km/saat olsa (30km/saat)*4000saat=120000km
Ortalama hızı 40km/saat olsa (40km/saat)*4000saat=160000km
Sürekli şehir dışında kullanılırsa:
Ortalama hızı 80km/saat olsa (80km/saat)*4000saat=320000km
Ortalama hızı 90km/saat olsa (80km/saat)*4000saat=360000km
Benim motorumun ömrü yaklaşık ne olur derseniz de:
EPA Median Life, Annual Activity, and Load Factor Values for Nonroad Engine Emissions Modeling sayfa 4
0-16BG motorlar için 1250-2500 saat
25-50 BG motorlar için 2500-5000 saat
Aradaki farkın sebebi "yük faktörü" 50cc motor sürekli tam yükte çalışırken daha büyük hacimli motorlar çok daha az yükle çalışıyor.