Limitli Güç Versiyonu Nedir?

bildiğim kadarıyla alınırken bayi\servis tarafından yazılım ile kısıtlanıyor güç. Tekrar eski haline getirmek için tekrardan servise gidip kısıtlamayı kaldırmanız gerekiyor.

Bazı ülkelerde, örneğin bir Afrika ülkesi olan Mali'de A2 ehliyeti olanlar 35 KW'dan fazla güce sahip motosiklet kullanamazlar. Bu nedenle birçok motosiklet firması modellerini üretirken normal güçteki modelin dışında, bir de fabrikada gücü sınırlandırılmış motorlar üretirler. Limitli güç versiyonu budur. Bunu şuna benzetebilirsin, örneğin BMW gibi bazı Alman otomobil firmaları birçok modelinde km'yi 250 km/h ile sınırlandırırlar. Bu da bunun gibi bir şey yani. Motosikletin özelliği İngilizce dili ile verilen bilgilerde Limitli Güç Versiyonu "Limited Power Version" olarak geçer.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:37 ----------

bildiğim kadarıyla alınırken bayi\servis tarafından yazılım ile kısıtlanıyor güç. Tekrar eski haline getirmek için tekrardan servise gidip kısıtlamayı kaldırmanız gerekiyor.

Bildiğim kadarı ile bayi/servis tarafından değil, direkt olarak üretildiği fabrika tarafından kısıtlanıyor.

Son düzenleme:
Avrupa sitesine baktığımda bu motoru A2 ehliyetler kullanabiliyor.Yazılımla mı fabrikasyon mu cevabını heralde fuarda alırız.Çok ilgimi çekti umarım fuarda görürüz.Fiyatıda 20-25 arasında olur gibi.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yeni ehliyet yasasi ile Türkiye'de de bir kismi uygulanacak olan avrupa kriterlerine göre güç kisitlamasi yapilmis bir motosiklet.
Avrupa ülkelerinde sadece ehliyet nedeniyle degil sigorta yaptirabilmeniz için de bu tip kisitlamali modeller vardir.
Örnegin daha önce hiç motosiklet almadiniz ve üzerinize sigorta poliçesi çikmadi.
Gittiniz yaklasik 75 beygir gücündeki bu motosikleti aldiniz.
Ehliyetiniz yeterli ama daha önce adiniza hiç poliçe açilmadigindan sigorta sirketi size yeni ehliyetli muamelesi yapar.
Ya da gerçekten yeni ehliyetlisinizdir fark etmez.
Bu durumda 1000-1500 euroya varan yillik sigorta ücretleri ile karsilasmaniz olasidir.
Bu gibi durumlarda bu kisitli güce sahip versiyonu gösterirseniz, sigorta ücretiniz 400-500 eurolara kadar düser.
Bazi ülkelerde bir de hacme göre üst sinir uygulamasi vardir.
Örnegin 600cc spor motosikletlerin hepsi 107 hp dir.
Isterse orjinali 140 beygir üretsin devlet en fazla 107 beygire izin verir.
Üreticiler de bu gibi sorunlari asmak için güç kisitlamasina giderler.
Yamaha ana sayfadan farkli ülke seçeneklerine girin ve herhangi bir motosikletin (mesela R1) teknik özelliklerine bakin.
Ayni motosikletin bir çok farkli güçte versiyonlarini göreceksiniz.
Aslinda hepsi ayni motosiklet.:)

Dediğinize baktım şimdi XJ6,tenerede falan a2 ehliyetin kullanabileceği güce indirme var.Hatta o modellerin TRdeki sayfasına bakıncada var ama kaça indirebilceği yazmıyor.XSR700de o rakamı vermişler.Yazılımla mı yoksa fabrikasyon şekildemi geliyor.Bilginiz var mı?
Bence çok güzel bir özellik ve ülkemiz içinde önemli motosiklet daha fazla yaygınlaşabilir.

Yazılımla mı yoksa fabrikasyon şekildemi geliyor.

2 defadır "Yazılımla mı yoksa fabrikasyon şekildemi geliyor" diyorsun. İkisi de aynı şey. Yanlış ifade kullanıyorsun. Evet fabrikasyon geliyor ama fabrikada birinin yazılımı 55 KW, diğerinin ki 35 KW olarak ayarlanıyor. Hem sen bu yazılım mı, fabrika mı olayına niye taktın? Yoksa 35 KW alıyım, sonra servise gider gücünü 55'e çıkarttırırım diye mi düşünüyorsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:02 ----------

Yazılımla mı fabrikasyon mu cevabını heralde fuarda alırız.

Yine aynı ifade "Yazılımla mı fabrikasyon mu"

Bazı ülkelerde, örneğin bir Afrika ülkesi olan Mali'de A2 ehliyeti olanlar 35 KW'dan fazla güce sahip motosiklet kullanamazlar. Bu nedenle birçok motosiklet firması modellerini üretirken normal güçteki modelin dışında, bir de fabrikada gücü sınırlandırılmış motorlar üretirler. Limitli güç versiyonu budur. Bunu şuna benzetebilirsin, örneğin BMW gibi bazı Alman otomobil firmaları birçok modelinde km'yi 250 km/h ile sınırlandırırlar. Bu da bunun gibi bir şey yani. Motosikletin özelliği İngilizce dili ile verilen bilgilerde Limitli Güç Versiyonu "Limited Power Version" olarak geçer.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:37 ----------

Bildiğim kadarı ile bayi/servis tarafından değil, direkt olarak üretildiği fabrika tarafından kısıtlanıyor.

http://www.bmw-motorrad.com.tr/tr/t...f800gt/f800gt_data.html&prm_action=&notrack=1

mesela burda motor gücü kısmına baktığınızda sonradan yapılan bir işlem gibi yazmışlar ve sanki bende böyle bir şey okumuştum. Mesela tecrübesi çok olmayan adam para bol gidip alıyor. Ama ilk başta kısıtlı kullanıyor sonrasında belli bir süre sonra normal gücüne geri döndürüyor.

@zileliorhan Aynen abi 35kw olarak alınır sonra yükseltilir diye düşündüm.Heralde yazılımı bedavaya atmazlar onunda fiyatı olur.:)

@zileliorhan Aynen abi 35kw olarak alınır sonra yükseltilir diye düşündüm.Heralde yazılımı bedavaya atmazlar onunda fiyatı olur.:)

Emin değilim ama tahminen söylüyorum, bu güç sınırlamasını bayıler, servisler yapamaz. Buna izin vermezler. Yoksa bu işin cılkı çıkar.

Yazılım ile kısıtlanıyor ancak fabrikadan mı öyle geliyor yoksa bayide mi kısıtlanıyor bilemiyorum. Daha sonra bayilerde güç arttırılabiliyor. Tabi bu söylediklerim Türkiye için geçerli değil. Yamaha Türkiye'nin sayfası Yamaha Avrupa'nın birebir çevirisi olduğundan güç kısıtlamayı da yazıyorlar. Eğer arkadaşın dediği gibi yeni ehliyet yasası ile kısıtlama olursa Türkiye'de de uygulanabilir.

Konu hort kafama takıldı sonradan serviste bunu yaptırabiliyormuyuz gücü düşürtebiliyormuyuz arkadaşlae

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/151318-restrictor-kit-kullanan.html

şu konuya bakarsanız faydalı bilgiler bulabilirsiniz, bende yamaha ya mail atmıştım bu durumla alakalı

ayrıca mt07 forumunda tuttacromata adlı üyenin 252. sayfada paylaşmış olduğu parçalar var bakabilirsin

Son düzenleme:
Ben 2009 yılında,sıfır Fazer 600 78 beygir versiyonunu almıştım.

Ama bir süre sonra yetmemeye başlamıştı.Düz yolda maximum 190 km sürat yapıyordu ve motor olarak 98 beygir versiyonundan farksızdı.Sonra internetten araştırmaya başladım.Bir de ne göreyim; Fark sadece gaz kelebeğine konan engelleyici bir parça imiş. Kendim o parçayı kırdım attım.Bir anda gaz kolu turu iki katına çıktı ve motor 240 km.sürati gördü.

Sadece aldatılmış olmam ağırıma gitti.Bu kadar basitmi bu işler yahu?

Ülkemizdeki yeni ehliyet kanununa göre ( avrupada epeydir var) öyle bugün ehliyeti aldım yarında galeriden hayabusa alıcam, 1000cc, 1200cc yarış motoru alacağım, kesmedi superduke alacağım olmuyor. :)
Tecrübe edindikçe yıllar içinde yükseltiyorsun ehliyetini ve sürdüğün motosikleti. Ehliyet güç sınırlamalarında bulunan 35kw'ı aşmayan güç limitini iki şekilde alabiliyorsun.
1. gücü 35kw'ı aşmayan motorlar. (örnek, hondanın yeni 500cc'lik motoru, eski 700cc motoru gibi )
2. gücü normal versiyonunda 35kw'ı aşan ama fabrikadan(yazılımla) gücü 35kw'a düşürülmüş motorlar. (olay burada biraz karışıyor)

Çünki gücü 35kw'a düşürülecek motorun limitsiz güç versiyonunda 70kw'dan daha güçlü olmaması gerekiyor. :) Yani alacağın (35kw) motosikletin limitsiz hali 2 katından güçlü olamıyor. O yüzden fabrikalar ne yapıyor Kawasaki örneğinde Z800'ü 35kw ile alamıyorsun ama sen Z800 istiyorsun peki ne yapıyor kawasaki Z800E'yi çıkartıyor. Böylece 70kw limitine uyuyor. :)
normal Z800 113hp.
Z800E 95h.
Peki olay nerede? Burada: kw güç birimini hp'ye çevirirken 1,36 ile çarpılıyor. 70kw X 1,36 = 95,2hp yani 95hp. böylece Z800 isteyene Z800 veremiyolar ama ufak bir ad oyunu ile Z800E veriyorlar biz de rahat ediyoruz. :queen:

Son düzenleme:
Kardeşler yamahada mt 07nin güç limitini düşürünce birdaha yukseltilemedigi , beynin bir kere degistirilebilecegini söyledi.Bu doğru bir şey mi ?

Kardeşler yamahada mt 07nin güç limitini düşürünce birdaha yukseltilemedigi , beynin bir kere degistirilebilecegini söyledi.Bu doğru bir şey mi ?

Hic bir bilgim olmamasina ragmen cok sacma geldi bana. Yazilimsa bu isi yapan istedigin kadar istedigin sekle sokarsin. Bir parcaysa parcayi degistirirsin olmalı

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:35 ----------

Ben 2009 yılında,sıfır Fazer 600 78 beygir versiyonunu almıştım.

Ama bir süre sonra yetmemeye başlamıştı.Düz yolda maximum 190 km sürat yapıyordu ve motor olarak 98 beygir versiyonundan farksızdı.Sonra internetten araştırmaya başladım.Bir de ne göreyim; Fark sadece gaz kelebeğine konan engelleyici bir parça imiş. Kendim o parçayı kırdım attım.Bir anda gaz kolu turu iki katına çıktı ve motor 240 km.sürati gördü.

Sadece aldatılmış olmam ağırıma gitti.Bu kadar basitmi bu işler yahu?

Abicim o kelebegin motor sürüşünüze eksi yönde etkisi olduğunu düşündünüzmü hiç

Bence yanlış.. Beyin dediğimiz motorun çalışması ile ilgili yazılım ve işlemci( ve bunlara bilgi ileten sensörler vs...) topluluğu.
Dolayısı ile beyin değişimi dedikleri yazılımın değişmesi ile oluyor. Modifiyecilerin bildiği üzere bu yazılım tekrar tekrar değiştirilebiliyor.
Dolayısı ile bence yanlış ama benim de motoru yamaha firmasından iyi bilecek halim yok! Başka yerlerden fikir almak lazım..:silent:

Fabrikadan direk 35kw haliyle geliyormuş kisitlanip ve bunun birdaha degistirilememesi saçma üzerine basa basa sordum lakin bayideki yetkili bana bu yönde bilgi verdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar