Elcik koruma ve yan çanta demiri kullanan var mı?
Elcik koruma değil ama demirsiz yan çanta kullandım. Körüklü olanlarından. Pazar alış verişi falan ne varsa doldurdum içine bir çok kere. Bir kere bile koruma demirine ihtiyaç duymadım. Gereksiz bence. Bir gün beklerim, buluşmalara gelecek olursan çantayıda getiririm görürsün.
Önceki mesajına cevaben, Allah bağışlasın abicim![]()
Onlardan bende kullanıyorum ama motoru içinde malzemelerle bir yere bıraktığımda çok güven vermiyor.
Motorun başına döndüğümde yan çantaları boş bulacakmışım gibi hissediyorum![]()
Eyvallah dostum, yoksa darısı senin başına
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:24 ----------
Asma kilit tak. Ha en azından ufaktan caydırıcı olur da zaten kimlik cüzdan vs. bırakılmaz bez çantaya. Kilidi açamasa bile bir falçataya bakar çantanın içine girmesi -ki arabada bile bırakmıyorum ben. Hırsıza kapı dayanmaz![]()
benim anlamadığım bu herifler motorlarını niye su soğutmalı yapmıyorlar birde buraya gelenlerin abs işi mechul olur küçük motorlarda niyeyse getirmiyorlar
200 cc motorun su soğutmalı olması şart değil, hem böyle daha ucuz oluyor. Bizimkiler motoru normal bir fiyattan getirsinler de ABS olmasa da olur. Enjeksiyonlu olmasını isterim tabi. İşin normali bütün opsiyonlarıyla birlikte satışa sunmak. İstersem ABS'li alırım, istersem karbüratörlü, istersem de Pirelli lastikli. Hindistan'da tüm seçenekler olacakmış. Birkaç ay önce görüştüğüm TVS bayisi fuarda 250 cc yeni bir model tanıtılacağını söylemişti, bu olabilir diye düşünüyorum. 250 cc kısmı tutmamıştır. Bu arada inceleme videolarında motorunun sıfırdan tasarlandığı ve yanlış anlamdıysam titreşiminin olmadığı söyleniyordu. Eğer böyleyse, enjeksiyonlusuna 7 bin TL'ye kadar talibim. Hindistan'da 3500 civarına satılacakmış. Pulsar'dan ucuz olacak. Bir de son olarak, motor 5 vitesliymiş.
Evet, şimdi tekrar batım da Hindistan'daki fiyatı Pulsar NS200 seviyesinde olacak. Titreşim ve ses konusunda özellikle çalışmışlar ve bu açıdan eski modellerine nazaran çok daha iyi olduğunu söylüyorlar. Zaten önceden de yazdığım gibi motorun yüksek devirlerdeki sesinden bu biraz anlaşılıyor. Beygir gücünün de Pulsar ve KTM'nin yaptığı gibi abartı değil, olması gereken bir seviyede kalması balansör konusunda beni ümitlendirdi. Bilindiği üzere KTM, balansörden kısarak gayet güçlü ve titreşimli tek silindirli motorlar yapar. Balansörün görünmemesi de bence daha iyidir, eğer içeride konumlanmışsa her zaman daha etkili sonuç verir. Çıkıntılı balansörler hiçbir zaman yeterli olmuyor, zaten Japon veya Avrupa motorlarında bu tip balansör göremezsiniz. Bunun tasarımında G310R münasebetinden dolayı BMW'nin de parmağı varmış. Motorda yağ soğutması da bulunuyor. Gelirse göreceğiz inşallah.
Sanırım bugüne dek yaptıkları en iyi motor bu olacak. İncelemesi burada :
http://www.zigwheels.com/reviews-advice/reviews/tvs-apache-rtr-200-4v-first-ride-review/24211/
Bu da videosu : https://www.youtube.com/watch?v=_Y4QXnb_XuU
Abi daha yaş 22 olmadı, olacakAllah inşallah nasip eder
abi bende o çantadan istiyorum link falan var mı
tvs için 8-10binde egzos doluyor ve çekişi hızı düşüyor bu yüzden egzosun temizlenmesi gerektiği kurye bi tanıdıktan öğrendim, halada 2012 model tvs kullanıyor. Bununla ilgili tecrübe yaşayan var mı?
Hocam 20 bine geldim. Öyle bişeyle karşılaşmadım. Ama egzozun içine biraz çamaşır suyu döküp üzerine de hortumla su basıyorsun. 5 dk bekliyorsun marşa basıyorsun. Egzozun içinden aralıksız 10 dk kurum çıkıyor. Ben bizzat geçen sene işyerinin önünde, bi arkadaşın tavsiyesi üzerine yaptım. Ama performansı değişmedi![]()