Cbr 125r

Öncelikle Merhaba,
Daha önce 2-3 kez elektrikli ve 1-2 kere normal motor kullandım (toplasak 1 saat etmez) onun dışında motor tecrübem ve trafi tecrübem yok. Başlangıç olaraka cbr 125r düşünüyorum ama bazı arkadaşlar kafamı karıştırdı.cbr250 yle başla diye. Ben cbr 125i okula gidip gelirken ve 1-2 ayda bir şehirlerarası gitmek istiyorum . Ayrıca son olarak artçıyla uzun yol yapabilrmiyim . Örneğin istanbul izmir . Ben 70 artçı 60 kg

Yaparsin yolculugun adida mehser gunu olur yav bi dur o isler oyle kolay degil bisikletmi bu sen bindin ogrendin bide artci kaldi benden sana tavsiye enaz 5000-10000 km devirmeden kimseyi alma bu surede bos bos surme gelistir kendini sehirler arasinida uzun vadede dusun alabiliyorsan egitim al

Tabiki hemen almıyıcam artçıyı arkama . Sadece cbr 125 artçıyla uzun yolda gider mi onu kastettim . Tabiki eğitimini alıcam . Eğitimsiz zaten ehliyet alamam . Söylediğim gibi o soru cbr ın gücüneydi

Tabiki hemen almıyıcam artçıyı arkama . Sadece cbr 125 artçıyla uzun yolda gider mi onu kastettim . Tabiki eğitimini alıcam . Eğitimsiz zaten ehliyet alamam . Söylediğim gibi o soru cbr ın gücüneydi

Motoru zorlamazsan yolda giderken dinlendirirsen bundan kasit illa saga cek durdur bekle degil gidersin uzundan kastin nedir ben 100 luk mondialle istanbul tekirdag cok yaptim zorlamazsan heryere gidersin

Örneğin artçıyla izmire giderken eziyet çekersin pişman olursun diyenlet var . Motor gitmez diyenler var . Öyle bişey olabilir mi . Yani artçıyla (bayan) bi sıkıntı çıkarmı yolda rahatlık hariç . Tabiki mola vererek ... Ayrıca yorumların için teşekkürler.

Örneğin artçıyla izmire giderken eziyet çekersin pişman olursun diyenlet var . Motor gitmez diyenler var . Öyle bişey olabilir mi . Yani artçıyla (bayan) bi sıkıntı çıkarmı yolda rahatlık hariç . Tabiki mola vererek ... Ayrıca yorumların için teşekkürler.

100-150 km de 15 dakka sigara molası tamamdır ortalama 90-100 hız la seyir edersen çokta birşey olacağını sanmam biz hanımla şarkı söyleyerek gidiyoruz eğlencelide oluyor :)

125cc den sonraki ilk tercih neden 250cc. Arkadaşların 125cc ile tek kişi 250cc ile iki kişi gidersin mi diyor. Kişi başı 125cc.

150ccde yeter iki kişi için ama tecrübede lazım 1 saatlik pisiklet sürmeyle olmaz.

Yanlış anladın heralde . Ben iyice tecrbe kazandıktan sonra gidicem . Sadece aklıma takılan cbr 125le giderken eziyet çekersin gibi şeyler dediler . O yüzden sordum sorduğum soru motorla ilgili.

o zaman şöyle söyleyeyim dostum. o arkadaşlarının eziyet demelerinin sebebi 120 civarı gitmesi. zaten arabayla gidecek olsanda 120yi geççeğini düşünmüyorum ama motordayken insanın basası geliyor. ben 150cc motorla 2000 km yol yaptım. 120yi geçmiyodu bende geçmek istemedim. zaten uzun yolun eğlencesi tadını cıkarmaktır tın tın gideceksin sağı solu kesip çeşitli yerlerde duracaksın. transit geçeçeksen uzun yolun mantığı yok,kaldı ki arkanda bir yolcu taşıyacaksın,onunda ekipmanı herşeyi full olması lazım. yani 1000 tl ekipmana ayırdıysan onada ayırmış ol üç aşağı beş yukarı. 250cc ile 150-160 gidersin gitmesine o yolda çile çekmessin ama acemiliğin verdiği,veyahut bazen kaçınılmaz olaylardan kaçamıcağını düşünebilirsin. arkanda kız var güzel tamam,ama bi düşersen çarparsan senaryoları aklına getir. ha ben 100-120 tatlı tatlı giderim diyosan sıkıntı yokta,dediğim gibi motor sürekli seni gaz vermeye itiyor ACEMİYSEN eğer. benim 59bin 716 km oldu bugun,hala daha kendimi acemi olarak görüyorum çünkü motor çok acayiptir dostum,herzaman öğretir sana bişeyleri,dikkatli sür ne alırsan al,öleceksende kaza yapacaksanda tek yap arkanda kimse olmasın mazallah sen ölmessin o ölür sıkıntı,sana bişey olmaz o sakat kalır sıkıntı,ikinizde kalırsınız veya ikinizde ölürsünüz sıkıntı,en iyi ihtimalle yaralanırsınız,seviyorsan zaten kıyamazsın. benim eski motorum 270e rahat çıkabiliyoken ben nişanlım arkamda olduğu için 1200 km yolu 120-130la gittim. ha basabilirdim,ama kendimi riske atarım başkasını özellikle sevdiğim bir insanı atmam. 2 saat geç gideyim en önemlisi eğitim al,bol bol sür. hayırlısı olsun şimdiden

Öncelikle teşekkürler .
Tabiki önlem almadan gidilmez . Ekipmanların en azından kask ve mont olması gerekli . Hızlı gitmek gibi bir amacım yok . Amaç gezmek zaten yavaş yavaş etrafa baka baka tadını çıkara çıkara ... Amaç güzel vakit geçimek . Bende senin gibi düşünüyorum . Arkada kız varken hıza ve riske hiç gerek yok ,bişey olsa sen üzülürsün zaten . İlgilendiğin için çok teşekkürler dostum 👍🏻👍🏻

250r alabilirsin ama alacaksan honda cbr 250r tavsiye ederim. sınırlarını biliyosan kullanabilirsin. tecrübe kazandıktan sonra yavaş yavaş limitini arttırabilirsin hocam. ben teşekkür ederim. canlı kal,keyfini çıkar

250r alabilirsin ama alacaksan honda cbr 250r tavsiye ederim. sınırlarını biliyosan kullanabilirsin. tecrübe kazandıktan sonra yavaş yavaş limitini arttırabilirsin hocam. ben teşekkür ederim. canlı kal,keyfini çıkar

Reyiz başlangıç için cbr 125 daha uygun olur diye düşündüm. Nede olsa herkezin içinde bi apaçilik var . Başlangıç için sıkıntılı olabilir diye düşünüyorum . Zaten başlangıçta kazalar olucaktır , o yüzden daha uygun bi motor düşünüyorum . Zaten pek de bi değer kaybetmiyor . 2. el motorların fiyatları 0 fiyatına yakın . O yüzden kolaylıkla satıp daha yüksek cc alabilirim tabiki zamanla . Bu arada yardımcı olduğun için kafamdaki soru işaretlerini giderdiğin için çok sağol

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:46 ----------

100-150 km de 15 dakka sigara molası tamamdır ortalama 90-100 hız la seyir edersen çokta birşey olacağını sanmam biz hanımla şarkı söyleyerek gidiyoruz eğlencelide oluyor :)

Bazı arkadaşlar artçıyla uzun yol işkence falan dediler , tırları bile sollayamazsın , çok yavaş kalırsın sıkılırsın bu durumdan artçı da çok rahatsız olur falan filan öyle şeyler dediler . Pek kulak asmadım ama doğruluk payı varmıdır ?

2 sene bindim, senin isteklerini göz önünde bulundurdugumda hiç bişey olmaz canavar gibi sen yorulmazsan tek kontakla Bulgaristan'a bile gider. Ama uzun yol biraz yorucu ve sıkıcı olabiliyor işte. Artcili uzun yol dışında her yönden seni tatmin edecektir almanı tavsiye ederim.

2 sene bindim, senin isteklerini göz önünde bulundurdugumda hiç bişey olmaz canavar gibi sen yorulmazsan tek kontakla Bulgaristan'a bile gider. Ama uzun yol biraz yorucu ve sıkıcı olabiliyor işte. Artcili uzun yol dışında her yönden seni tatmin edecektir almanı tavsiye ederim.

Reyiz öncelikle yorumun için teşekkürler. Tabiki tatmin eder beni . Sonuçta başka yerler geziyosun , artçınla beraber yalnız kalmıyorsun . Zevkli geçeceğini düşünüyorum fakat bazı arkadaşlar sana ve artçıya eziyet olur o motor 2 kişiyle basmaz işkence edersin motora da size de falan dedi . senin 2 yıllık deneyiminde nasıldı böyle şeyler oldumu ? işkence gibisinden

Arkadaşlar bence o sürücü kullanımına bağlı. Ben daha önce hiç motosiklet kullanmamama rağmen 1 saatlik bi eğitimle(eğitim denmez de neyse) ehliyet sınavını geçtim. Şimdi de 150cc motosiklete sahibim. 1700km oldu ve ben 300kmden itibaren artçı almaya başladım gayet de rahat kullanıyorum. Bu artçının hareketlerine de bağlı tabi.

Arkadaşlar bence o sürücü kullanımına bağlı. Ben daha önce hiç motosiklet kullanmamama rağmen 1 saatlik bi eğitimle(eğitim denmez de neyse) ehliyet sınavını geçtim. Şimdi de 150cc motosiklete sahibim. 1700km oldu ve ben 300kmden itibaren artçı almaya başladım gayet de rahat kullanıyorum. Bu artçının hareketlerine de bağlı tabi.

Peki hiç böyle aman aman bi rahatsızlık oldumu veya aşırı performans düşüşü.

Peki hiç böyle aman aman bi rahatsızlık oldumu veya aşırı performans düşüşü.
Hayır 100km hızla gayet rahat gidebiliyorum artçı ile. 110-120ye de çıkıyor fakat hiç gerek yok bence gücü de bitmeye başlıyor ister istemez. Motorum çin malı tabii Spada anton.

Dostum ehliyet sinavinda ne var o onemli degil ki, surersin motoru kaldirip goturebilen hemen hemen herkes artci alabilir alabilmesinede riski minumuma indirmek burdaki kilit nokta. Fren mesafesinden tut virajda vesaire hersey degisiyor

Guzel kardesim uzun yolda tirlar falan okadarda abartilacak seyler degil uzun yolda en duyarli onlar oluyor genelde sehir icinde tam tersi fakat sen gene onlemini alicaksin tirlarin sagina girmeden zaten onlar arkadan gelirken seni uyarir gerekirse emniyet seritlerine girip gecmesini bekleyeceksin uzun yol trafik bakimindan rahat olur ama bazi durumlarda trafik hic ummadigin kadar yavaslar ve bi okadar da hizlanir artcini almak icin acele etme once sen motora bi alis viraj yapmasini ogren sen sonra artcinla pratik yap virajda yatirdin motoru arcin bi hareket etse toparlayacak durumda ol hatta bana kalirsa cbr 125 tamam goruntu olarak guzel ama bir bana gore fiyat ve parca olarak pahali madem 2 kisi suruslerde planliyorsun bana kalirsa mondialin 180 one s modeline bi bak derim parca falan iyi cc den dolayida pek sorun yasamazsin cok daha hizli gideceginden degil sadece ani hizlanman gerekir 2 kisiyle daha rahat edersin ve keyiflide bir motordur bununla tecrube edinip daha sonra cbr250r alabilirsin hem ogrenmis olursun zaten 250 de hem sehir ici hem sehirler arasi tatmin eder

Son düzenleme:
Seyahati kesintisiz yapmayanı kesmiyorlar sonuçta, yavaş yavaş gidersin, mola verirsin. Motoruna da iyi davranacağın yazdıklarından belli. 125 likle başla sen, şöyle bir şey de var. Şehirde 10 gidiyorsan uzun yolda 3 gideceksin. Şehir içinde yeni başlayana her zaman 125 öneririm ben, aslında cbr da önermem ama hevesin var bir kere.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar