Sigorta şirketleri bazı marka model arabalara ve motosiklete gerçekten sigorta satmak istemiyorlar.
Nedeni ise şu;sigortalar açık bir şekilde dolandırılıyor.Malum sitede mesela şöyle yazılar görüyorum "Arabada 5.000 TL hasar vardır,ancak onu sigortadan para almak için yüksek gösterdik.Önemli bir hasar yoktur."
O nedenle sigortalar devamlı yüksek fiyat veriyor ki biri demiş ki kazanç elde edemiyorsa o işi yapmayacak.Yapamıyorlar zaten batıyorlar.Batmayanlar devasa şirketler,onlar da tavan fiyat uygulaması olmadığından fiyatı dayıyorlar.4 Milyarlık şahine 1.250 fiyat çıkmasının sebebi bu.Uygun fiyat veren sigorta şirketleri de iflasa sürüklendi.Kaç tane yerli firma var?Ona bakmak lazım.
Bu arada sigorta ile ilgili bir soru sormak istiyorum.Diyelim ki motora sigorta yapıldı.Sonra o motor satıldı ama satılırken hala sigorta var üzerine diyelim.Biz para iadesi mi alıyoruz yoksa sigorta bir süre daha devam mı ediyor motorda?Ben de yeni motor alıyorum inşAllah(hatta aldım sayılır bir gidip teslim almak kaldı) ama o sigorta işinde ne olacak hiç bilemiyorum.Keşke insanlar dolandırmasa,devlet denetlese de böyle olmasa.Kaskodan fazla zorunlu sigorta fiyatı olur mu?Olur.Aslında kasko yapana sigorta muafiyeti verecekler tadından yenmez de işte...Yapmazlar...
Bakana aslında bununla ilgili şikayeti çok kişi iletsek bilemiyorum bir çözüm olur mu ancak şu anda trafikteki araçların yarısı mı ne sigortasızmış.Bir haberde görmüştüm.Doğal yani.Ben zar zor para denkleştirip motor alacağım motorun fiyatı 3.000 TL ama gelip benden 500 TL sigorta parası mı isteyecek yıllık?Çok garip.
Yani vaziyet ne olursa olsun bu fiyatlar saçmalıktır.Ya adam gibi denetim gelsin,sigorta şirketleri dolandırılmasın da böyle olmasın ya da devlet bir oran belirlesin orada kalsın.Hayır bence en fazla olması gereken 200-300 aralığında bir fiyattır.Arabanın sigortası 730 TL şu anda benim.Ufacık motora ne gibi bir fiyat verecek bilemiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:40 ----------
gözünü sevdiğim bu senin dediğin devletin o kadar hoşuna gider ki anlatamam

parayı ithal mala değil yerli betona gömmen için yapılan olaylar zaten
bak mesela ben motor almadım sigortadan dolayı
bana satacak olan kişide sıfır motorunu alamadı
su an o para hala yurt içinde
Hocam o vergiler cebe girmemeye başlasın hiç hoşlarına gitmez.
Resmen koca devlet vergiler olmasa ayakta duramayacak halde.Şaka gibi,ama gerçek.Asfalt,yol yapılsın diye vergi veririz.Üzerine köprüden geçerken ek para alırlar,otoyola ayrı para alır,zaten vergisini verdiğin yol düzgün olmaz.Ona rağmen üzerine bir de para verirsin.