Ekipman seçimim nasıl sizce ?

Arkadaşlar öncelikle şöyle söyleyeyim ben yaklaşık 1 ay önce ehliyet sınavından geçtim ve 250 lik bir chopper motosiklet almayı planlıyorum ve motorumu almadan önce ilk ekipmanlarımı dizmek istedim şimdilik şöyle bir tercihler yaptım ama size danışayım dedim benden daha iyi bildiğinize eminim yardımcı olursanız kararlarımı iyi veya kötü yönde eleştirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim :)

http://www.motosikletaksesuarlari.com/LS2-OF597-CABRIO-KARBON-Kask_21392.html
http://www.motosikletaksesuarlari.com/Prohel-Colombia-4-Mevsim-Horguclu-Kisa-Mont-Siyah-Gri_17702.html
http://www.motosikletaksesuarlari.com/RICHA-NASA-MOTOSiKLET-ELDiVENi_196.html
http://www.motosikletaksesuarlari.com/PROHEL-6767-SPIDER-PANTOLON_21672.html
http://www.motosikletaksesuarlari.com/Prohel-Mafsalli-Dizlik_13042.html

ben gayet iyi buldum chopperci için şekil şemal onemlidir genelde . full deri tulum bulsanız daha çok yakışır emin olun . o dandık nazı kaskı almadıgınıza sevindim ama full face alsanız daha iyi olur . bence bu dizlik yerine uzun motorsliklet botu alın . eğer o ayak bileğindeki kemiği kırarsanız 3 ay üstüne basamaz 6-8 ay fizik tedaviye girersiniz (allah düşmanin başına vermesin diyerek tabi) .bence buna bide ysd diablo uzun ayakkabı eklersenız iyi olur

açık kaskı kimse bana taktıramaz şahsen ve de pahalı geldi ,eldivende richa yerine şu (revit H 20 ) http://www.motosikletaksesuarlari.c...LtjkKY8_9dtA5v8BHr5_roq_mmUBlnH7ceRoC10Dw_wcB bakılabilir , İstanbul ankara gibi büyük bir şehirdeysen bu ürünlerin hepsini veya muadilini bulabileceğin bir mağazaya git hepsini oradan al pazarlıkla extra indirimde alabilirsin hem beden uydu uymadı sorunu yaşamazsın kazasız belasız .

Okadar pantalondur, monttur, eldivendir vs giymeye uğraşıp açık kask takacaksınız ha.

Bilemiyorum ama açık kask takıp ful giyineceğime sanırım fulface tam kask giyip diğerlerini giymezdim büyük ihtimalle. Kafamın en ufak açık kalan yeri vizör dahil beni çok ama çok tedirgin ediyor.

Bu yazdıklarımdan lütfen önemli olan sadece kask cümlesi çıkmasın.40 derecede dahi motosiklet botu giyen biri olarak yazdım bunları.

Şuda var ilk motosiklete başladığım yıl sadece kaskla düşüp hastanelik olduğumuda bilirim doku kaybından. Akıllanıp eksiksiz ekipman ile benzer hızla düşüp ayağa kalkıp güldüğümüde bilirim. Ekipman önemli . Aman diyim. Şekili mekili boşverin güvenli olanı alın.

Son düzenleme:
Ankara Ulus'tan ben de ekipman toplayacağım bir mağazadan.Full face kask öneririm.Ben toplamda 1500 TL ayırdım umarım yeterli olur.Handroid çok istediğim bir eldiven ancak şu anlık onu alamam.(Zaten daha motoru almadım :D )

açık kaskı kimse bana taktıramaz şahsen ve de pahalı geldi ,eldivende richa yerine şu (revit H 20 ) http://www.motosikletaksesuarlari.c...LtjkKY8_9dtA5v8BHr5_roq_mmUBlnH7ceRoC10Dw_wcB bakılabilir , İstanbul ankara gibi büyük bir şehirdeysen bu ürünlerin hepsini veya muadilini bulabileceğin bir mağazaya git hepsini oradan al pazarlıkla extra indirimde alabilirsin hem beden uydu uymadı sorunu yaşamazsın kazasız belasız .

Sana kesinlikle katılıyorum; kask konusunda fiyat ve koruma bakmından hemfikirim(Full face bir kask alın) ve eldiven önerisi de çok iyi.
Zamanınız varsa aliexpress/ebay gibi yerlerden de eldiven, dizlik alabilirsiniz daha ucuza,mesela şu revitH2O aliexpress linki:LİNK
Kalite olarak nasıl bilemiyorum, yorumlarında yorum yapan bir Türk de var, okuyun.
Aliexpressten aldığım scoyco k12 dizliği kullanıyorum ve çok memnunum, özellikle çift mafsallı olması kullanımı rahatlatıyor, herzaman pantalonun içine giydiğim için de cırtcırtlı değil de clipsli olması dizliğin klipslerni pantolon üstünden hissederek çıkarabilmemi ve pantolnu çıkarmadan dizliği paçadan çıkartabilmemi sağlıyor.

YdsDiablo uzun çizme ile beraber kullandığım için ayağım, ayak bileğim, kaval kemiğim ve dizim korunmuş oluyor. Özellikle Ayak bileğinizi ve dizinizi çok iyi korumanızı öneririm. gokberk6426'nın da dediği gibi yds diablo uzun çizmeyi(11.0 GTX)öneririm, görünüşü çok cafcaflı olmadığı için tarzınızı da bozmaz, ancak dizliği her zaman pantalon içine giymek durumunda olursunuz(ki olması gereken de odur).

Motoru hangi ilde ve hangi mevsimler kullanacaksınız bilemiyorum ancak 4 mevsim montlar genelde işimizi görse de ekonomik 4mevsim montlar yazlık-kışlık olarak ayrılanlara göre yazın daha fazla terletir, kışın da daha fazla üşütür. Tabi "Kışın/çok soğukta/yağmurda vs çok kullanmam zaten, yazda/baharda serin havalardan da korusun beni yeter..." diyorsanız işinizi görür. Yazlık/kışlık ayrı mont alın diyeceğim ama tamamen duygusal meseleler bunlar.:)

Son düzenleme:
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim ancak bazı ekipmanları seçemememin nedeni yeterli bütçenin olmaması ben ekipmanlara 2000 lira ayırabiliyorum siz bana bu bütçede ekipman linki atmaşansınız var mı

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim ancak bazı ekipmanları seçemememin nedeni yeterli bütçenin olmaması ben ekipmanlara 2000 lira ayırabiliyorum siz bana bu bütçede ekipman linki atmaşansınız var mı

2. el ürünlere yönelebilirsiniz(KASK HARİÇ), özellikle mont, pantolon, dizlik bulabilirsiniz. Hatta motor ayakkabısı/çizmesi bile bulursunuz. Ben geçen sene ekipman düzerken ikinci el venom dynamic(yazlık, fileli) montu 180 tl'ye(sıfırı 270 tl gibi bişeydi sanırım) ve scoyco m14 yazlık eldiveni 20 tl'ye(sıfırı 60 tl idi, kullandım,işimi gördü ama tavsiye etmem, korumaları çok yetersiz bana göre) almıştım ikinciel olarak aynı kişiden. Yazın onları kullanmış, kışa girerken kışlık ekipmanları(kışlık mont- venom touring, kışlık eldiven-knox zero2) tamamlamaya başlamıştım 0 olarak. Ekipmanların hepsini birdenbire tamamlamak mümkün olmuyor ne yazık ki.
Çizme : YDS diablo 11.0 GTX = 430 tl
Mont : sizin söylediğiniz mont = 300 tl
Pantolon: sizin dediğiniz pantolon(nasıl olduğu konusunda hiç fikrim yok)= 260 tl
Eldiven : Revit Zoom H20 =263 tl (bir çok yerde stoklarda yok görünüyor, aramanız gerekebilir)
Dizlik : 80-120 tl arası seçeceğiniz bir dizlik= 100 tl diyelim
Bunlar 1353 tl

650-700 arası da bir kask alırsınız,yazlık/baharlık ekipman tamamlanmış olur.

Bunlara ek olarak ŞÖYLE BİR sırt+bel korumalığı almanız da iyi olur= 140 tl (ebay/aliexpressten yarı fiyatına benzerlerini getirtebilirsiniz, kaza anında omurgayı korumak, serin havalarda da böbrekleri korumak önemli, 40-50 tl civarına sadece bel koruması alıp sonra mali durum elverince monta KNOX SIRT KORUMAlarından da yerleştirebilirsiniz. )

Yani aslında 2000tl bütçe orta halli(bir çoğundan daha iyi aslında) bir korumaya gayet yeterli.

Son düzenleme:
2. el ürünlere yönelebilirsiniz(KASK HARİÇ), özellikle mont, pantolon, dizlik bulabilirsiniz. Hatta motor ayakkabısı/çizmesi bile bulursunuz. Ben geçen sene ekipman düzerken ikinci el venom dynamic(yazlık, fileli) montu 180 tl'ye(sıfırı 270 tl gibi bişeydi sanırım) ve scoyco m14 yazlık eldiveni 20 tl'ye(sıfırı 60 tl idi, kullandım,işimi gördü ama tavsiye etmem, korumaları çok yetersiz bana göre) almıştım ikinciel olarak aynı kişiden. Yazın onları kullanmış, kışa girerken kışlık ekipmanları(kışlık mont- venom touring, kışlık eldiven-knox zero2) tamamlamaya başlamıştım 0 olarak. Ekipmanların hepsini birdenbire tamamlamak mümkün olmuyor ne yazık ki.
Çizme : YDS diablo 11.0 GTX = 430 tl
Mont : sizin söylediğiniz mont = 300 tl
Pantolon: sizin dediğiniz pantolon(nasıl olduğu konusunda hiç fikrim yok)= 260 tl
Eldiven : Revit Zoom H20 =263 tl (bir çok yerde stoklarda yok görünüyor, aramanız gerekebilir)
Dizlik : 80-120 tl arası seçeceğiniz bir dizlik= 100 tl diyelim
Bunlar 1353 tl

650-700 arası da bir kask alırsınız,yazlık/baharlık ekipman tamamlanmış olur.

Bunlara ek olarak ŞÖYLE BİR sırt+bel korumalığı almanız da iyi olur= 140 tl (ebay/aliexpressten yarı fiyatına benzerlerini getirtebilirsiniz, kaza anında omurgayı korumak, serin havalarda da böbrekleri korumak önemli, 40-50 tl civarına sadece bel koruması alıp sonra mali durum elverince monta KNOX SIRT KORUMAlarından da yerleştirebilirsiniz. )

Yani aslında 2000tl bütçe orta halli(bir çoğundan daha iyi aslında) bir korumaya gayet yeterli.

Teşekkür ederim şu kasklar nasıl sizce
http://www.motosikletaksesuarlari.com/Caberg-Stunt-Gunes-Vizorlu-Mat-Siyah-Kapali-Kask_20799.html
http://www.motosikletaksesuarlari.c...DUKE-cENE-AcILIR-KASK-METALiK-SiYAH_1035.html

Son düzenleme:

Caberg Duke en başarılı çeneaçılır kasklardan biri(sharp 5*, bu testi ne kadar önemsersiniz bilmem), ben de halen çeneaçılır kask(ls2 ff370) kullanmama rağmen fullface bir kask öneririm (birçok kişi gibi) güvenlik bakımından. Ben de fullface bir kask alıp gerektiğinde artçı kaskı olarak kullanmak için tutucam çene açılır kaskımı(tabii maddiyatım bi ara el verince :) ).
Caberg stunt hakkında bilgim yok. Yalnız alacağınız kaskın dahili güneş vizörlü olması çok büyük rahatlık oluyor, demedi demeyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar