Bajaj pulsar 200rs mi hyosung gtr 250r mı

Merhaba arkadaşlar 2 motor arasında kaldım sizde hangisini almalıyım yedek parça durumları nelerdir bahsedermisiniz

Bence hangi tür motor istediğine karar vermelisin önce. Kendine sorular sor mesela.

Ne arıyorum ben ? Rahat oturuş pozisyonumu ? Kıvraklık mı ? Heybet mi?

Yedek parçada sıkıntı yok iki motorunda. İstedikten sonra her şey bulunabiliyor.

genellikle şehir içi kullanımı olacagı için kıvraklık şart galiba :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2 motorunda 2. eli var parçası var.tarz meselesi diyorum.pulsara ben biniyorum ilk vitesli motorum 1400km de lastik havası bile bastırmaya gitmedim servise.iyi gidiyor vs 40 lirayla 280 km beklentimi karşıladı.2. el pulsar alıcaksan 2015 olmasına dikkat et.gtr zaten basmak için yaratılmış görüntü vs bambaşka 2 motor.karar senin

kafam biraz karışık gönlüm rs den yana ama kötü yorumları okudukça aklım gtrye gidiyor :)

Hyosung güzel motordur, büyüktür, alımlıdır, güçlüdür. Gidişi stabildir, V2'sinin homurtusu sürücüsüne haz verir. 80km de neyse 160km da da aynı güveni verir. Kıçı başı ayrı oynamaz. 100km/4LT gibi bir tüketim değeri vardır. Servisleri hakkında çoğu zaman iyi şeyler duyulmaz, servis işi senin için önemliyse, elin de pek anahtar tutmuyorsa bu faktörü atlama.
Sıfır parçaları pahalıdır, japonlarla yarışır, fakat çıkma parçası boldur. Yaklaşık 10 senedir Türkiye piyasasında olduğundan tüm çıkarabileceği sorunların çözümleri bilinmektedir. Forumdaki GT250R başlığı ölü olsa da, Facebookta Hyosung GT250 Türkiye sayfasında her türlü soruya ve soruna çözüm bulabilir, her türlü yedek parçaya ulaşabilirsin.
Bunun dışında zincir-dişli, yağ filtresi, hava filtresi, gaz-debriyaj-fren teli, balata gibi sarf malzemelerini bulmak kolay ve ucuzdur.

Bajaj'a gelirsek, kullanmadığım için kullanışıyla ilgili birşey diyemeyeceğim, fakat Hyosung dan düşük performansı olduğu bilinen bir gerçek.
Yakıt tüketimi Hyosung'dan düşük ve yedek parça fiyatı/servis olarak Hyosung'dan üstün. Mantık motorudur. ABS'si çok çok büyük bir artı. Fakat naked modelinden bile yüksek duran gidonu ve tasarımı benim gözüme pek hitap etmiyor. Bence biraz daha ilk motor olacak türden bir model.

Ben aslında motorumu almadan önce Pulsar 200NS ve Hyosung arasında kalmıştım. Fakat ikisini yan yana görmem bana yetmişti. Beni heyecanlandıranı seçtim :) Eğer Bajaj alsam ve yanımdan bir Hyosung geçse iç çeke çeke bakardım. Fakat şimdi trafikte onlarca Pulsar görüyorum, içimde tık yok :)

eğer maddi sıkıntı yoksa yeterli tecrübede varsa gtr derim.V2 silindir sağlam makina ufak tefek sorunları oluyor tabi. yağ değiştirmek buji değiştirmek için servisin yolunu tutacak biri isen her iki makinanında bulunduğun yerde yetkili servisi varmı ona bak önce.gtr den anlayan pek usta yok piyasada.gtr kullandığım için,onun hakkında söylüyorum.yedek parça biraz pahallı gelebilir.fakat öyle hergün düşüp kalkan biri değilsen sorun olmaz.tecrübeni bilmiyorum ,bazende tecrübede yeterli olmuyor olacaksa oluyor.gtr yan yatırman sana aşağı yukarı 500 tl ye patlayabilir.60 tl lik yakıtla şehir içi şehir dışı karışık 80-130 km/h arası 400km yol yapıyorum.Bence gayet makul.

hyosung un parçalarına çok pahalı diyorlar, bulunamıyor diyorlar aklımda öyle kalmış ancak
hyosung un kalitesini beyeniyorum güzel motor üstelik çift silindir buda artısı güzel hızlanıyor.

hyosung son hız 170kmh çift silindir enjeksiyonlu.
pulsar son hız 145kmh (dişli seti var imiş 170kmh yapıyor imiş takılırsa 70tl, burada satişda ama sadece arka dişli bu.)

pulsarın parçalarını tiko para alabiliosun, hyosung un parçalarını tiko para alabilirmisin buna bir bak, bulunduğun bölgedeki servisi ile bir görüş derim, eyerki kararın hyosung tarafına olursa.

ilk motorum cup idi, bilmeden aldım, düşdüm sağı solu kırıldı hiç bir tarafının parçalarını bulamadım karenajın, çok sıkıntı olduydu..

Son düzenleme:
Az önce yaptığım yorumun biraz değiştirerek burayada yapıyorum!

Hangi konuyu takip edeceğimi şaşırdım! Bir kaç gün önce AEA ve Kuralkanın arasındaki pulsar 200rs ile ilgili yaşanan tatsızlığı anlatan konuyu mu yoksa sıcacığı sıcağına yaşanan bu tartışmalarının hemen arkasından dün yeni üye olan birinin gtr250r ile pulsar 200rs karşılaştırması istediği bu konuyu mu ?
Bu arada AEA bir videosunda sanırım 250r'ın frenleri ile ilgili bir eleştiri yapmıştı ama tam hatırlamıyorum değerli yeni üye ! Saygılarımla

Mantıklı olan Bajaj almak olurdu.Daha ucuz, daha güvenli, daha az yakar, servisi bol,parçası bol.Abs büyük artı.Hyosung F/P de çok iyi bir motor, ancak Bajaj'ın artıları Hyosungun eksileri.

Ben anlamam benim için tek önemli olan şekil ve hız diyorsan Hyosung.Mantıklı ve güvenli bir tercih olsun sıkıntı yaşamak istemiyorum fazla hızda gözüm yok diyorsan Bajaj..

Al birini vur ötekine diyeyim de kavga çıksın. :mrgreen: İşin şakası bir yana iki motosikletin de fiyatını hakettiğini düşünmüyorum

eski bir hyosung gtr kullanıcısı olarak şehir içi kullanım için hyosung tavsiye etmiyorum.
son derece yatık bir pozisyonu ve 190 kg civarı ağırlığıyla şehir içinde çok kıvrak olmayacaktır. sürüşü yorucudur.
yakıt olarak 3,5 - 4 litre arası yakar. hızlanması gidişi gayet güzeldir. çift silindir olduğu için titreşim pek olmaz. son hız 185 civarıdır.
parçaları yurt dışından bulunabilir. yedek parça biraz pahalıdır. ama kaliteli sağlam motordur. bana sorarsan japonu aratmaz.

ama başta dediğim gibi şehir içi ulaşımda tavsiye etmiyorum. bajaj mı dersen bajajı da tavsiye etmem. imkanın varsa inazuma bakabilirsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
İkiside olmaz.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
2 motorunda 2. eli var parçası var.tarz meselesi diyorum.pulsara ben biniyorum ilk vitesli motorum 1400km de lastik havası bile bastırmaya gitmedim servise.iyi gidiyor vs 40 lirayla 280 km beklentimi karşıladı.2. el pulsar alıcaksan 2015 olmasına dikkat et.gtr zaten basmak için yaratılmış görüntü vs bambaşka 2 motor.karar senin

Eyvah kardeşim ne yaptın yahu ,

Motosiklet lastiklerinin hava basınçları haftada bir kez kontrol edilmelidirler. Lastiklerimiz, yuvarlak profile sahip olabilmek ve en iyi yol tutuşunu elde edebilmek için basınçları daima el kitabında yazan değerlerde olmalıdır. 1400 km boyunca kontrol etmediysen derhal kontrol etmelisin .

Segilerimle

cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum kafamı dahada cok karıştırdınız :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:57 ----------

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bence cbr bakmalısın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar