Şehiriçi 5,5 - 6 arası , şehirdışı 4,5 - 5 arası
Her benzin aldığımda depoyu full'lerim, hepsini de fuelio'ya yazarım.
CRF250L ile 58 depo ortalaması: 4.28 l/100 km
En kötü 4.88 l/100 km, en iyi 3.69 l/100 km.
Dip gaz, seri kalkışlar yaparak 4-4.5 arası çıkarıyordum çoğunlukla.
Sonda e5 boğaziçi köprüsü üzerinden işe gidip gelmeye başladım, son 3 depodur 3.7 çıkıyor. 90-100 nadiren 110 hızlarda gidiyorum.
Ne yazayım bilemedim. Ya sizin araba erken üretilmiş, ya hibrit teknolojisi geç kalmış.Haşmet usta benim efsane 98 model xei corolla hybrid olsa tadından yenmez![]()
Peki,ben de sorayım.
Tamam,motosikletler hafif olduğu için çabuk hızlanıyor,ama hangi araba 16000 devir çeviriyor ? Formula araçları hariç.İsteseler arabalara da bu deviri çeviren motor yapamazlar mı? Yaparlar.Ama bu sefer araba için en önemli şey olan tork düşer,ömürleri kısalır.
Motosikletler hafif olduğu için çok fazla torka gerek duymazlar,hafif yapıları dolayısı ile yüksek devire müsaittir.
........Honda'nın S2000 modeli. 9000 devre çıkıyor o alet. Hemde de 1000 devirde sorunsuz rolantisi var. Çünkü 5850 devirde VTEC ile "hot cam"e geçiyor, ve performans, ses, güç ve yakıt tüketimi motorsiklet moduna geçiyor..............
hocam siz sidik yarıştırıyorsunuz dediğiniz için yazmayacağım dedim ama dayanamadım
bakın demek ki motosiklet modu (hani benim ciğerli dediğim) diye birşey varmış ki kendiniz de yazıyorsunuz..
dediğiniz s2000 bu moda nasıl geçiyor,nasıl böyle seri olabiliyor,herhalde 2 tekeri bırakıp şase ikiye bölünerek hafiflemiyor değil mi
asıl önemli olan bölüm yani motorda ki değişiklik buna etkendir...
cam zamanlaması değişerek emme supapı daha erken açılıyor ve zengin karışımlı harita çalışmaya başlıyor yani motosiklet motoru gibi canlı karaktere bürünüyor..ağırlığı değişmeden sadece motor çalışma karakteri değişerek bambaşka bir canavara dönüşüyor:cat: