Soğuk zeminde lastik ısınır mı soğuk kuru zeminde viraja yatılır mı ?

Önümüzdeki günlerde bulunduğum ildeki hava durumları iyi gözüküyor 10 dereceye kadar çıkacak . Viraja yatmayı özledim fakat lastik iyice ısınır mı bilmiyorum korkuyorum. Tecrübeli arkadaşlardan yorumlarını alabilir miyim ?

Geç ısınır lastik. 4 dereceden sonra çoğu lastik çok daha zor ısınıyor.

Hadi lastik ısındı fakat asfalt ısınmayacak o yüzden lastiğin hiç bir şekilde sıcak asfalttaki gibi yola yapışmayacak.

Super Moderator
Berkin söylediği gibi lastik bir şekilde ısınır, tabi bu süre normale nazaran daha uzun sürecektir, asfaltın soguk olması da dez avantaj olacak, koşullara göre hareket edersen sorun olmaz. Nedir bu koşullar, hız,gaz kontrolü ve motosikletin açısı. Daha düşük hızlarda daha düşük yatış açısı ile viraja girer iyi gaz kontrolü ile de çıkman gerekir. Tabi bu durum seni ne kadar tatmin eder bilemem.. Ayrıca lastiklerini tanıyor musun? Bazı modeller gerçekten yaz şartlarında bile gerektiği kadar ısınmıyor, kaldı kış aylarında ısınsın..

idda ediyorum türkiye deki yolların çoğuna temiz olsa bile ,lastiği ısıtıcıda ısıtsan bile yatılmaz (45 derece ve fazlası ) çünkü zımpara gibi olması gereken asfalt cam gibi ,ha asfalt atılır düzleşmeden bozulmadan 1 ay içerisinde temiz olmak şartıyla istediğini yap o ayrı mesele

not : trafiğe açık yollarda hız denemesi ve son limitte sürmeyelim her zaman bir aksilik yaşayacakmış gibi sürelim 3 şeritli yolda meyve kasası ,1*1 metre köpük ,1*1 metre sunta ,kocaman alçı levhaların üzerinden geçmişliğim ve kıl payı kurtarmış lığım vardır

idda ediyorum türkiye deki yolların çoğuna temiz olsa bile ,lastiği ısıtıcıda ısıtsan bile yatılmaz (45 derece ve fazlası ) çünkü zımpara gibi olması gereken asfalt cam gibi ,ha asfalt atılır düzleşmeden bozulmadan 1 ay içerisinde temiz olmak şartıyla istediğini yap o ayrı mesele

not : trafiğe açık yollarda hız denemesi ve son limitte sürmeyelim her zaman bir aksilik yaşayacakmış gibi sürelim 3 şeritli yolda meyve kasası ,1*1 metre köpük ,1*1 metre sunta ,kocaman alçı levhaların üzerinden geçmişliğim ve kıl payı kurtarmış lığım vardır

Boşver bunlarıda o Repsol'ün " E " harfi nerede onu söyle sen :)

Berkin söylediği gibi lastik bir şekilde ısınır, tabi bu süre normale nazaran daha uzun sürecektir, asfaltın soguk olması da dez avantaj olacak, koşullara göre hareket edersen sorun olmaz. Nedir bu koşullar, hız,gaz kontrolü ve motosikletin açısı. Daha düşük hızlarda daha düşük yatış açısı ile viraja girer iyi gaz kontrolü ile de çıkman gerekir. Tabi bu durum seni ne kadar tatmin eder bilemem.. Ayrıca lastiklerini tanıyor musun? Bazı modeller gerçekten yaz şartlarında bile gerektiği kadar ısınmıyor, kaldı kış aylarında ısınsın..

Oooo ayrıca Levent hocamda buradaymış :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim metzeler 5 dakikada baya ısınıyor -0 derece havada

Bizzar soguk lastik yuzinden virajda patates cuvali gibi dusmuslugum vardir.. nede guzel yatmistim halbuki..

Cam gibi asfalt daha iyi değil mi ? Düşsek fazla yaralanmayız. Pütürlü asfaltlı yollardan geçerken gerçekten korkuyorum.

Lastik soğuk asfaltta daha uzun sürede ısınır fakat alev alev yanan asfalta nazaran -yol lastiği_ daha iyi tutuş sağlar. Tabi asfaltın asfalt olduğu durumlardan bahsediyorum. Lastiği ısıtıp yapıştırılabilir, yol nemli olursa buzlanmaya dikkat etmek lazım

Kneedown yapmadıktan sonra yat bi şey olmaz.
Ben yata kalka gelip gidiyorum bi şey olduğu yok.

hocam bende rosso 2 lastikler var, normalde 4-5 km sonra ısınan bir lastik ancak şu an ki hava koşullarında 15-20 km bile gitsem, virajda arka tarafın kaydığını hissedebiliyorum.
bence heyecan arama..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar