KTM KTM Duke 390 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Katılım
14 Kas 2008
Mesajlar
3,169
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle damdan düşer gibi konuya daldığım için özür dilerim.
Ehliyetimi yeni aldım tecrübem çok az ilk motorumu almak için niyetlendim ve düke 390 alma düşüncem var. Fiziksel konuda bilgi almam gerekiyor. Trabzonda Yaşadığım ve Burada olmadığı için binme fırsatım olmadı İstanbul'a gelip deneyeceğim ancak sizin tecrübelerinizden yararlanmayı isterim.
Boyum 1:93 ve 100 kg civarındayım bu düke benim için ne derece uygun olur düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Istanbula gelmişken birkaç gün kal ve eğitim al. Gs1 gs2 fln. Egitim almayacaksan da git duke 125 yada 200 al uygun fiyatli. 250cc uzeri motosiklet ile başlama bana mantikli gelmiyor.. hele ki torklu modeller ile hiç..
 
Katılım
6 Ara 2015
Mesajlar
9
Eğitim içinde geleceğim kısmetse. Bende hafif motorla başlamak istiyorum. Sonuçta duke alacaksam dediğiniz gibi, şasi aynı daha güçsüzünü almak daha mantıklı gibi. Önümde kötü bir örnek var ondan dolayı biraz büyük hacimli seçim yaptım. Abimin ilk motoru Bmw f650 gs ama o bmw rider'da eğitim almıştı.Sonra K 1200 r'a geçti. Dediğiniz gibi tecrübe eksiğini eğitimlerle kapatmak gerekecek. Gelince motorları daha detaylı inceleyip karar vermem gerekecek sanırım. İlginiz için teşekkürler.
 
Katılım
12 Ocak 2006
Mesajlar
600


---------- Mesajlar birleştirildi - 10:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:41 ----------

mccxcix

Ktm duke özellikleri itibariyle sınıfının lideridir,reverse amortisör,abs,kilogram beygir eğrisi,hafifliği,hız ve çevikliği ile tartışmasız en iyisidir,mesela mt 07 ile karşılaştıralım
182 kg --75 beygir-- 190 km top speed-- 591 tl yıllık vergi--22.750 (+500 plaka +591 vergi + 220 sigorta = 24.061 ve stock hali)
150 kg --44 beygir-- 172 km top speed-- 231 tl yıllık vergi--17.900 (+500 plaka +231 vergi + 120 sigorta = 18.751 ve stock hali)

şimdi sorarım hangisi kağıt üzerinde daha iyi? benzin az yakıyor,torku yüksek,çok hafif ,fren ve şasesi hiper durumda
sana tavsiyem eğer ki yıllarca kullanacaksan aksesuarlı az km'de 2. el bir duke 390 almandan yana,nedeni ise 2. el duke lerin fiyatları düşük sıfır alırsan biraz fazla ödüyorsun ve aksesuarları çok pahalı,duke seni her yere götürür,gezdirir dolaştırır,çok kıvrak ve güçlüdür,piyasadaki çoğu motoru 0-100 km de yersin,ve abs hayat kurtarır
mt 25 sele yüksekliği düşük bir motosiklet ve r25 lerde sağ biyel kolu arızaları boy göstermeye başladı,yani kronik rahatsızlık çıktı,en ama en kötü özelliği ise abs olmaması,naked motosikletlerde olmazsa olmazlardandır abs,
2. el aksesuarlı bir duke 390 ;)

mesela...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...m-de-aksesuarli-ktm-duke-390-246219026/detay/

Çaresizlik
 
Katılım
10 Ara 2015
Mesajlar
1
merhabalar bir duke 390 sahibi olaraktan
motorumun ufak tefek işlerini yapsın diye bir bajaj servisine götürüyorum sağ olsun abi de para filan almıyor zincir sıkmaydı yağ değişimiydi filan
onun demesine gör pulsarın hava ve yağ filtresiniin 390 a uyacağını söyledi var mı böyle bir olay bajaj parçaları duke serisi motorlara uyma ihtimalleri var mı yada yapan var mı ?
 
Katılım
14 Kas 2008
Mesajlar
3,169
merhabalar bir duke 390 sahibi olaraktan
motorumun ufak tefek işlerini yapsın diye bir bajaj servisine götürüyorum sağ olsun abi de para filan almıyor zincir sıkmaydı yağ değişimiydi filan
onun demesine gör pulsarın hava ve yağ filtresiniin 390 a uyacağını söyledi var mı böyle bir olay bajaj parçaları duke serisi motorlara uyma ihtimalleri var mı yada yapan var mı ?

Olabilir, pulsar zaten duke cakmasi gibi.. e duke leri de bajaj üretmiyor mu? Duke 200 un hava filtresi 390 a uyuyor ise pulsarinda uymasi muhtemel. Ben olsam yağ filtresi gibi hayati seylerde o topa girmem ama fren maneti vs olabilir.
 
Katılım
31 May 2015
Mesajlar
2
Arkadaşlar merhaba, 14 sayfayı baştan aşağıya okudum ve aklımda kalan bir kaç soru var.
Öncelikle kendimden bahsedeyim, Ducati Hypermotard 796 kullanıyorum, ancak şehir içinde bana aşırı torklu geliyor.Aynaların gidon sonunda açılıyor olması nedeniyle aralara girmek neredeyse imkansız.
2014 model KTM390 takas teklifi geldi ve benim çok beğendiğim bir motor olduğu için hemen detaylı bi araştırma yapmaya başladım.
2014 modellerde debriyaj çok sert diye şikayetler var,kaydırmalı debriyaj yok ve sele sıkıntısı var.
Sizce 2015 'i almaya değer mi bu nedenlerden dolayı? Seleyi kaplatarak çözebilirim diye düşünüyorum.
 
Katılım
19 Kas 2014
Mesajlar
141
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar merhaba, 14 sayfayı baştan aşağıya okudum ve aklımda kalan bir kaç soru var.
Öncelikle kendimden bahsedeyim, Ducati Hypermotard 796 kullanıyorum, ancak şehir içinde bana aşırı torklu geliyor.Aynaların gidon sonunda açılıyor olması nedeniyle aralara girmek neredeyse imkansız.
2014 model KTM390 takas teklifi geldi ve benim çok beğendiğim bir motor olduğu için hemen detaylı bi araştırma yapmaya başladım.
2014 modellerde debriyaj çok sert diye şikayetler var,kaydırmalı debriyaj yok ve sele sıkıntısı var.
Sizce 2015 'i almaya değer mi bu nedenlerden dolayı? Seleyi kaplatarak çözebilirim diye düşünüyorum.


Bu sorunun cevabi alacaginiz motorun ne kadar uygun fiyatli oldugu ile alakali

2015 model in birkac artisi var

Kaydirmali debriyaj ve daha yumusak debriyaj
Capi 0.8 den 1.0 a arttilan buji.bu sayede yakit ekonomisi ve daha stabil gidis saglandigi soyleniyor.
Daha etli sivri olmayan kisa elcikler
Su anki 390 lar gibi motorun isisini bacagin sag tarafina vermemesi.ozellikle yazin cok farkedilir diye dusunuyorum.
Uzerinde gelen rosso ii lastikler.Onceden metzeller m5 kullaniliyordu ve avrupa sartlarina gore yapilmis sert hamurlu bir lastik oldugu icin bizimn ulkenin cam gibi asfaltinda arada bir kayiyor.

Yine zincir korumasinda amortisor korumalarinda birkac minor deigisiklik dahaa var ama temel olarak bunlar.

Ayrica seleyi kaplatarak cozemezsiniz.Onu unutun.Tek ve en guzel yolu ergo sele almak.Fiyati tuzlu olsa da kesinlikle buna deger.

0 almaya butceniz yetiyor ise dusunmeyin bana kalirsa.Ktm surekli eksikleri ggorup duzeltmeye calisan bir firma.2015 te yapilmis butun degisiklikleri suradan okuyabilirsiniz.

http://www.indiancarsbikes.in/motorcycles/2015-ktm-duke-390-list-20-explained-114607/
 
Katılım
30 Kas 2015
Mesajlar
359
Arkadaşlar kusura bakmayin ingilizcem yok; ancak google çeviri ile 2014 Duke 390 ile 2015 Duke 390 arasindaki farki yani 2015 te gelen özellikleri okuduğum yazinin cevirisini ekliyorum, gayet anlaşılıyor 😀

-Buji aralığı 2015 modele 1 mm, birinci kuşak modeli 0.8 mm çıkarılmıştır. Buji boşluğu bir artış zamanlamasını geciktirir. Bir engelli zamanlama pek çok faydaları vardır. Bu eleştiri / prematüre ateşlemeyi ortadan kaldıracaktır. Diğer yararı bir soğutucu çalışan motorudur. Ancak, engelli zamanlaması da bisiklet ivme daha az çılgınca yapacaktır. Bu motorun uzun ömürlü ve güvenilirliği çıkarları yapmak için küçük bir uzlaşmadır.
-Radyatör fan düzeneği artık şekilde takılmıştır ziyade bisikletçinin bacaklarını kavurma daha bisikletin altına doğru sıcak hava yeniden yönlendirir.
Arka amortisör toz kapağı eklenmesi ile daha iyi toz / kir toleransı alır.
Amortisör arka yay artan kir / toz koruması için bir kapak koruyucusu alır.
Orijinal Duke 390 koltuk hava filtresi konut karşı ovmak kullandı. Güncellenmiş modelde, KTM ön koltuk kasıldı ve o ve hava filtresi muhafazası arasındaki açıklığı artmıştır.
El kulpları RC200 / 390 üniteleri ile değiştirilmiştir.
Gaz kavrama ve sağ şalter düğmesi vites olarak birbirleri ile artık karışıklık sürtme kaçınmak için yeniden konumlandırılmış edilmiştir olacaktır.
Göbek pan gevşeme periyodik 2015 modelinde ilk nesil Duke 390 tarihinde titreşim önemli bir kaynağı oldu, KTM bölümü nedeniyle rezonans gevşetin olmadığından emin olmak için karın tencerenin bağlar değişti.
Zincir kapağı artık gevşek bir zincir ile temasını engellemek için yüksek oturur. Bu can sıkıcı zincir tokat sesi azaltacaktır.
Yaka dişli yeniden tasarlandı.
Gösterge paneli 7500 kilometrelik servis aralığını karşılamak için yeniden programlanan olmuştur. Ayrıca, hız mantığı istenmeyen sıfırlama önlemek için değiştirildi.
Egzoz lastik amortisör titreşimi azaltmak için revize edilmiştir monte.
Çıkış miline kadar lider yataklar artık petrol sızıntısını önlemek için mühürlenir.
Yağ keçesi çıkış milinin yeni yaka karşılamak için daha büyük bir çapa sahiptir.
-Bağlantı çubuğu küçük ucunda bir çalı ile dayanıklı hale getirilmiştir.
Bir büyük değişiklik terlik debriyaj eklenmesidir. Biz zaten terlik debriyaj faydalarını detaylı ettik.
Ön çamurluk tasarımı su ve kir sıçramasına en aza indirmek için değiştirildi.
Daha malzeme çatlama azaltmak için arka çamurluk kullanılmıştır.
Arka çamur bekçi bisiklet üzerine sıçramasına kir önlemek için daha geniştir.
Göstergeler su sızıntı, ilk nesil Duke 390 bir sorunu önlemek için mühürlü oylandı.
 
Katılım
4 Nis 2015
Mesajlar
996
Baya bir geliştirme ve iyleştirme yapılmış doğrusu duke 390 veya ninja 300 arasında kaldım :)
 
Katılım
30 Kas 2015
Mesajlar
359
KTM Duke 390 ABS; kaydırbalı debriyaj, ABS, pirelli diablo rosso 2 lastik, WP Süspansiyon, BYBRE fren sistemi, içinde bi senin olmadığın gösterge paneli muhakkak alinabilecek motor kesinlikle. Ozellikle daha cok sehirici kullancaksaniz ki uzun yolda olabilir on numara bi tercih olur cok super olur iyice dusunun derim 😀
He bi de unutmadan yakiti on numara az yakiyor 😀
 
Katılım
19 Kas 2014
Mesajlar
141
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ninja 300 ve duke390 hem oturus pozisyonu hemde surus karakteri olarak birbiri ile alakasiz motorlar.Once hangisinden keyid aldiginizi bulun sonra karar verin.Ktm alt devirlerde ninja ust devirlerde maximum tork veren bir alettir .Duke ile sehrin altini ustune getirirsiniz.Ninja da yarim saatten sonra kivranmalar baslar.Duke te dik oturdugunuz icin butun trafigi gozlemleyebilirsiniz.Ninja da boyle bir sansiniz yok.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------

2015 duke teki desiklikleri video olarak izlemek isterseniz sizi soyle alalim.

https://www.youtube.com/watch?v=sveMXnLUVb0
 
Katılım
27 Haz 2013
Mesajlar
1,447
Beyler spormoto sayfasında fiyat listesinde 390 ın fiyatı 18900 olmuş ama model bilgisi yok acaba 2014 model mi 2015 mi ? Bilgisi olan var mı?
 
Katılım
4 Nis 2015
Mesajlar
996
KTM Duke 390 ABS; kaydırbalı debriyaj, ABS, pirelli diablo rosso 2 lastik, WP Süspansiyon, BYBRE fren sistemi, içinde bi senin olmadığın gösterge paneli muhakkak alinabilecek motor kesinlikle. Ozellikle daha cok sehirici kullancaksaniz ki uzun yolda olabilir on numara bi tercih olur cok super olur iyice dusunun derim
He bi de unutmadan yakiti on numara az yakiyor
Açıkçası tek kafamı kurcalayan titreşim konusuydu RC250 denemiştim.Tarz olarak baktığımızda açıkçası kesinlikle şu demiyorum beğendiğim motosikletlere binerim :)
ninja 300 ve duke390 hem oturus pozisyonu hemde surus karakteri olarak birbiri ile alakasiz motorlar.Once hangisinden keyid aldiginizi bulun sonra karar verin.Ktm alt devirlerde ninja ust devirlerde maximum tork veren bir alettir .Duke ile sehrin altini ustune getirirsiniz.Ninja da yarim saatten sonra kivranmalar baslar.Duke te dik oturdugunuz icin butun trafigi gozlemleyebilirsiniz.Ninja da boyle bir sansiniz yok.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------

2015 duke teki desiklikleri video olarak izlemek isterseniz sizi soyle alalim.

https://www.youtube.com/watch?v=sveMXnLUVb0

Teşekkür ederim faydalı olacaktır,izleyeceğim birazdan.
 
Katılım
27 Nis 2015
Mesajlar
4,294
Süper fiyat o zaman ;) 21000'den 18900'e çekmişler fiyatı. Rosso II lastik + kaydırmalı debriyaj + bacakları pişirmeyen fan + rc elcikleri. Süper.
Önceki modellerde bacağı pişiren fan değildiki. Yüksek şıkıştırma oranı sebebiyle motorun kendi ısısıydı. Motor gene aynı, yeni modelde fanın etrafını kapadılar. Bu iyi mi kötü mü bilemedim; çünkü fanın hava üflemesi için bir diğer taraftan hava çekmesi lazım ki yeni modelde de kapalı olduğundan hava çekecek yer yok.
O yüzden hararet sorunları olmaz umarım.

Ha fiyat, hakikaten de €7000'den TL.18900'a inmesi güzel; ama gene de çok gibi.
 
Katılım
7 Eyl 2014
Mesajlar
32
Arkadaşlar, herkese iyi forumlar. Ben de duke 390 ile ilgileniyorum. Bugün spormoto da görme imkanım oldu. 2015 model için 18900 fiyat nasıldır. Bazı geliştirmeler eklendiği söyleniyor fakat 2015 kullananlar memnun mu acaba sıkıntı oluşturacak bir durum var mıdır acaba. 2013 modelin test sürüşünü yapmıştım ve test motoru haşat durumdaydı 390 hakkında hiç iyi izlenim bırakmadı. Gidişi torku hoştu fakat sallanan manetler, gevşek, gürültülü zincir ve egzoz derken motordan hiçbirşey anlamadım. Bir de selenin duke 125 ile aynı olduğunu söyledi oradaki görevli bu bilgi doğru olabilir mi. Zira duke 125 in selesi ilk oturmamda beni rahatsız etti msx kullanan birisi olarak sele direk gözüme çarptı. Konuyu da komple okudum az çok bilgi sahibi oldum motorla ilgili. Özellikle bu fiyat iyi bir fırsat mıdır sizce.
 
Katılım
27 Haz 2013
Mesajlar
1,447
Arkadaşlar, herkese iyi forumlar. Ben de duke 390 ile ilgileniyorum. Bugün spormoto da görme imkanım oldu. 2015 model için 18900 fiyat nasıldır. Bazı geliştirmeler eklendiği söyleniyor fakat 2015 kullananlar memnun mu acaba sıkıntı oluşturacak bir durum var mıdır acaba. 2013 modelin test sürüşünü yapmıştım ve test motoru haşat durumdaydı 390 hakkında hiç iyi izlenim bırakmadı. Gidişi torku hoştu fakat sallanan manetler, gevşek, gürültülü zincir ve egzoz derken motordan hiçbirşey anlamadım. Bir de selenin duke 125 ile aynı olduğunu söyledi oradaki görevli bu bilgi doğru olabilir mi. Zira duke 125 in selesi ilk oturmamda beni rahatsız etti msx kullanan birisi olarak sele direk gözüme çarptı. Konuyu da komple okudum az çok bilgi sahibi oldum motorla ilgili. Özellikle bu fiyat iyi bir fırsat mıdır sizce.

Yukarıdaki mesajımda da yazdığım gibi fiyatı 7000€'dan 18900'e çektiler süper, Rosso II lastik + kaydırmalı debriyaj + rc elcikleri gibi 2013-2014 modellerden farklı iyileştirmeler var. Bence sıkıntı olacak birşey olmaz. Bu paraya gözü kapalı alınır ;)
 
Katılım
17 Ağu 2014
Mesajlar
2,662
Yukarıdaki mesajımda da yazdığım gibi fiyatı 7000€'dan 18900'e çektiler süper, Rosso II lastik + kaydırmalı debriyaj + rc elcikleri gibi 2013-2014 modellerden farklı iyileştirmeler var. Bence sıkıntı olacak birşey olmaz. Bu paraya gözü kapalı alınır ;)

2016 modeller gelicek haziranda falan. Fuarda yaklaştı klasik spormoto indirimine hoşgeldiniz :)

Fuarı bekleyin belki biraz daha indirirler.

Her sene başında fuara yaklaşırken bunu yaparlar çünkü ellerindeki stoğu bitirmeye çalışıyorlar :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst