Motosikletim Neden Çalışmıyor Olabilir?

Malum kış ve motorum yarı açık otoparkta duruyor ve dışarıda durmuş gibi buz gibi oluyor. İzmir'de oldugum icin hava 0 derecenin altına inmemesine ragmen yinede soguk oluyor. Bende aküsü bitmesin diye haftada bir çalıştırıyordum ama bu hafta aksilik oldu ve iki hafta çalıştırmadım. Bugun calistirmaya gittigimde ise aküsü var yani ışıkları falan çalışıyor ama motoru ne kadar denediysem çalıştıramadım hemde jikleyle denememe ragmen. Bu motor nasıl çalışır? Yardımcı olursanı çok sevinirim. (Motor yer bile değiştirmedi sadece içine 4,5 lt benzin koydum icinde de 2-3 lt vardi. Acaba cok mu benzin koydugum icin boyle yapiyor? Cok oldugunu da sanmiyorum ama)

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero X Pulse 200
eğer marşla çalışltırmayı başaramadıysan, vurdurarak çalıştırmayı dene büyük ihtimalle çalışacaktır.

akünün marş basmaya hali varsa jikle açarak çalılştırmayı dene.

2 veya 3.vites te yokuş aşağı sal hizlaninca debriyaji bırak iterek olmaz motorun üzerinde olmalısın bisure çalışsın akun bitik değilse şarj edecektir

2 veya 3.vites te yokuş aşağı sal hizlaninca debriyaji bırak iterek olmaz motorun üzerinde olmalısın bisure çalışsın akun bitik değilse şarj edecektir

Onun yerine aku sarj cihaziyla sarj etsem olmaz mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------

Yok mu başka yardımcı olabilecek kimse?

Onun yerine aku sarj cihaziyla sarj etsem olmaz mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------

Yok mu başka yardımcı olabilecek kimse?
O da olur 9 10 amper bi güç kaynağıyla 2 3 saat şarj etseniz yeter eğer sorun akü zayifligiysa ama bilen biriyle vurdurun en kolayı

Ayak marşı varmı motorda varsa öyle çalıştır yoksa vurdur zahmetsiz olur. Arabadaki gibi taviyede yapabilirsin bir video olacak paylaşayım.

Ayak marşı varmı motorda varsa öyle çalıştır yoksa vurdur zahmetsiz olur. Arabadaki gibi taviyede yapabilirsin bir video olacak paylaşayım.
https://www.youtube.com/watch?v=-AhukgVz0MU

Teşekkürler bunu deniycem. Peki bundan sonra yine aynı sorun olur mu yoksa eski haline geri mi döner? Anlık bir akü dolumu mu olur yani?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:08 ----------

O da olur 9 10 amper bi güç kaynağıyla 2 3 saat şarj etseniz yeter eğer sorun akü zayifligiysa ama bilen biriyle vurdurun en kolayı

Bilen biri yok işte sorun orda :D

Teşekkürler bunu deniycem. Peki bundan sonra yine aynı sorun olur mu yoksa eski haline geri mi döner? Anlık bir akü dolumu mu olur yani?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:08 ----------

Bilen biri yok işte sorun orda :D

İlk çalıştırmadan sonra 1-2 saat kullanın motoru şarj olsun mümkünse far vs.de sönük olsun. Eğer akü ilk defa böyle yapıyorsa uzun süre yatırmadıktan sonra birşey olmaz. Akünün durumuna bağlı.

buji kablolarını aç içlerine üfle nem yapmış olabilir bujilerin başlarını temiz bi bez ile sil eğer bujiyi sökebilirsen ateşleme olup olmadığını görebilirsin eğer ateşlemende bi sıkıntı yoksa benzin musluğunu kontrol et bunlarda sorun yok ise motoru vurdur 3. viteste :mrgreen: bunlar gerekli aletlere sahipsen 10 bilemedin 15 dk sürer

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar