Motor tasarım olarak şahane fakat en büyük korkum benelli servisleri. Ufak tefek sorunlarda elimiz anahtar tutar ama daha ciddi bir sorunda servis yeterli altyapıya sahip olacak mı? Sorunu kısa sürede bulup, yedek parça tedarik sorunu çekmeden onarım yapabilecekler mi?
Naked tnt250 gibi güzel bir motorda bile ortaya çıkan bir sorunu İstanbuldaki bir servisin 3-4 sefer deneme yanılma şeklinde tamir edip, buna rağmen sorunu bulamadığını ve motor sahibinin mağdur edildiğini okumuştum.
Nice markalar bizim ülkemizde distribütörler, kötü servis hizmeti vs vs yüzünden piyasada hak ettiği yerlere gelemedi, kullanıcıları uzun süre mağdur edildi (örn: hyosung, megelli...)
Açıkçası motor piyasaya 20bin tl den bile çıksa ben o paraya gidip almaya çekinirim. Çünkü az bir rakam değil 20bin tl. Motorda kronik bir sorun olacak mı? Servis ve distribütör yedek parça ve hizmet konusunda bu yükün altından kalkabilecek mi?
Belki bana çok ön yargılısın diyeceksiniz ama ancak bu soruların cevaplarını net şekilde aldıktan ve ikna olduktan sonra TRK502 alınabilir modeller listeme girecek.
Bu model 3 yıldır piyasada olsa, sağlamlığını ve sorunsuzluğunu ispatlamış olsa o zaman bir nebze de olsa servis ve yedek parça durumu göz ardı edilebilirdi.
Herşey için daha çok erken; kalite ve fiyatıyla piyasaya damga mı vuracak? yoksa "aman uzak dur, az daha ekle git japon al" mı dedirtecek zamanla göreceğiz