30.000 TL'e Hatchback Araç Önerisi

Arkadaşlar selam, 2006 ford fusion 1.4 dizel aracim vardı motorla birlikte aynı hafta satıldı. Motor iyi güzel ama arabasızda olmuyor malesef. Araba fiyatları çok yükselmiş gibi piyasa ile ilgili bilgim yok. Aradığım ise fusion gibi hem geniş hem sportif tarzı aklımda birkaç araç var hatta, kullananlar önerisi olanlar varsa müteşekkir kalırım :) Araç dizel manuel yada dizel otomatik olmalı ve punto fiesta veya 207 gibi küçük olmamalı. Min 2007 ve 80-155.000 km aralıgında olmalı. Bütçe 29-33 arası

- 2011 Dacia Sandero Stepway
- 2008 Ford Focus Hb
- 2008 Citroen C4

Bakıp birkaç temizini buldugum arabalar, gönlümde tabikide siyah yada kırmızı bir focus var ama dacia tam aradığımız gibi duruyor..

DKN

208 alırdım. bikere oturup direksiyonu tutmalısın ::146::

Hayaller focus hayatlar stepway mi diyorsun hocam :) Valla ben olsam bende ilk focus derdim. Stepway ekonomi arabası, renault motorlu az yakan çok kaçan ekonomik araba. Yinede bir Focus olamaz asla. Focus sürüş dinamikleriyle, yol tutuşuyla çok başkadır. Focus bakmanı öneririm :cat:

Clio 3 dizel de olabilir. Bakım masrafları uygundur. Citroen araçlar maalesef ülkemizde çok fazla değer kaybediyor. Dacia fiyat olarak uygun ancak ben tercih etmezdim.

dacia alacağına gel benim uno yu vereyim kardeş:queen: seçenekler içinde ford dan şaşılmaz :cat:

Bana ekonomi arabası lazım aslında ve model eskidikçe cebe giriyor forddan gordum ama saglamlıgı şaşmaz tabiki, 208 ve clio 3 kucuk malesefki performans gidişe ihtiyacım yok onları motor sağlıyor benim ayagım yerden kesilsin 2006 dan daha böyle yuksek model bir aracım olsun derdindeyim :)

Tekrar moto almaya karar vermeseydim,Alfa romeo 147 blackline alabilirdim.Keyif almak istersen düşünebilirsin.

birazdan bir 2011 dizel focus sedan var ona bakmaya gideceğim ,focus düşünürsen focus zaten küçük araba hatcback i iyice küçük bütçe varsa titanum x i ne bak derim

keyif almak değil ulaşım için istiyorum arabayı belli bir bütçem var oda yazılı yukarıda :)

Bosver hb mis 4x4 mus al bi tane doblo ucuzundan az yakar genis bagaj her turlu uzun yol piknik mangal maç dugun nikah bayramlarda baklava tasi felan tam bizim milletin arabasi :)

DKN

amaç ayağı yerden kesmekse kuş serisi de olabilir. hem para bağlamamış olursun hemde satarken belki bi depo benzin parası kadar kâr bile edersin

ford fusion ne fiyatlara çıkmış yaw bizim bir abi benzinlisini kullandı yalan olmasın 2004 model geçen sene değil önceki sene sattı galiba, 16 bin liraya sattı 2 bin lira masrafı vardı arabanın o zaman ki piyasası da 18 bin liraydı şimdi 24-30 bin arası fiyatlarda geziyor neyse bu abi gitti nissan 4*2 aldı modeli bilmiyorum onu sattı isuzu dmax aldı geçenlerde dmaxı satmış fusion dizel alayım demiş 33 bin liradan aşağıya bulamadım diyor kangoo araba almış demem o ki fusionı sattığına pişman sen de pişman olacaksın ne yap ne et git fusion al :)
araba piyasasını sana kısaca özetleyeyim 89 model doğan satıldı 8.750 tl ye artık gerisini sen düşün bu paralar 26 yaşında araba alınıyorsa :)

şuana kadar birçok araç hb kullandım bunlar sırasıyla megan 1.5 dci hb , clio 1.5 dci grandtour , astra 1.3 cdti h ve j kasa , punto dynamic multijet bunların arasında fiyat/ perfonmans açısından en iyisi hiç tartışılmasız grande puntodur sebebleri ise ;
1-) 1.3 olduğundan dolayı yıllık vergisi ucuzdur.
2-) Şehir dışı 90-100 km aralığında yakıtı en az olanı. yüksek hızlarda biraz daha dci motor az yakıyor ( fakat ince hesap yapıcak olursa özellikle şehir içinde dci daha başarılı ve multijete göre daha atik )
3-) Kullandığım araçlar arasında en keyif vereni puntoydu özellikle city modu bir harika
4-) Aynı segmenteki araçlar içerinde en fazla özellik onda özellikle hız sabitleyici olması şehir dışında çok güzel
5-) Bakım maliyeti çok az 120 liraya periyodik bakımlarını yaptırırsınız clionun ise sadece yakıt filtresi 100e yakın

Not : Punto alınacaksa kesinlikle Dynamic paket alınmalı çünkü çok fazla extra içermekte sanki segment atlatıyor vitesler bile bir başka geçiyor dynamikte

Sattığın aracın muadili araç yok hocam. Fusion TR yollarına çok uygun. Zaten ekonomik bir araç Bence gereksiz bir maceraya girmişsin. Neticede 30.000 TL ye aynı ayarda araç bulman çok zor. Dacia ile kıyaslanacak bir araç değil.

Bunların dışında alacağın araçlar bütçeni aşmana neden olacaktır.

İlginç bir forum oldugumuzun kanıtı :) yorumlara maddelerle cevap vereyim

- Fusion 2006 modeldi, sert süspansiyonlar ve km artışı 10 yaşındaki hali ile satmamın belli bir mantığı var pişman niye olayım sattıgıma ne kadar saçma düşünceler bunlar alttarafı araba :) tekrar fusion almam muadilleri var bu ulkede tbikide fakat istediğim araç 1 paragraf ile orada yazmakta.

- Kuş serisi felan al diyen olmuş arkadaşlar saçmalamayın 30 35 bütçem var diyorum adam tofaşa bin diyor param olmasa binerdim tofaşa bincek olsam fusion satmazdım.

- Başka araç veya punto önerenler benim elimde olsa fiesta alırdım, fakat yukarıda anlattıgım gibi nispeten 'geniş' hb ihtiyacım var. Sanırım 35 e focus hb alacagım :)

Focus alınır bu bütçeye..Her açıdan en efektif c segmenti arabadır. Diğerlerinin hiçbirinde arka çift salıncak ve harika yol tutan suspansiyon bulunmaz..İkinci eldede gayet güçlü bir piyasası bulunur.

Arkadaşlar selam, 2006 ford fusion 1.4 dizel aracim vardı motorla birlikte aynı hafta satıldı. Motor iyi güzel ama arabasızda olmuyor malesef. Araba fiyatları çok yükselmiş gibi piyasa ile ilgili bilgim yok. Aradığım ise fusion gibi hem geniş hem sportif tarzı aklımda birkaç araç var hatta, kullananlar önerisi olanlar varsa müteşekkir kalırım :) Araç dizel manuel yada dizel otomatik olmalı ve punto fiesta veya 207 gibi küçük olmamalı. Min 2007 ve 80-155.000 km aralıgında olmalı. Bütçe 29-33 arası

- 2011 Dacia Sandero Stepway
- 2008 Ford Focus Hb
- 2008 Citroen C4

Bakıp birkaç temizini buldugum arabalar, gönlümde tabikide siyah yada kırmızı bir focus var ama dacia tam aradığımız gibi duruyor..

Clio 3 2012 90 beygir olanını öneririm. Hem motor performansı olarak çok doyurucu olur. Hem de yakıt olarak ciddi keyif verir. Konya-İstanbul arası 110 km /saat hız sabitleyerek 3.9 ortalama ile gittim geri döndüm. 60 litrelik depo ile 1400 ün üzerinde yol yapmak mümkün. Kışın dizel olmasına rağmen ısınması harika. Ayrıca Renault yedek parça olarak çok uygun. Aracın Extreme Edition versiyonu en üst donanım paketi olmamasına rağmen hız sabitleme ve limitatör içeriyor. Uzun yolda da sıkıntın olmaz. Aracın suspansiyonları çok konforlu yolculuk imkanı sağlıyor.Bence bir incele.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar