Yeni Motorum Cbr 600F

Selam arkadaşlar aşşağıdaki konulardan aldıgım motorları detaylı yazdıgım bir konu daha :) motor serüvenimin xj6dan sonra devamı olan motor 2006 model Honda Cbr 600 f :)

Motoru 2006 yılında istanbuldaki bir Honda bayisinden 0 olarak almış ve gözü gibi bakmış birinden satın aldım :) orj hiç bozmamış hiç kaza hasar kaydı vs bulunmamış ve güzel bakmıştı bende inceledim vs aldım zaten baya iyi bir ınsandı kendiside.

Motoru anlatmaya gelirsek, eski bir efsane :) son yılların teknolojisinde değil onu hissediyosunuz ama çoook zevkli. Aldığımda en çok duydugum yorum ' karakteri olan bir motor ' gerçektende öyle. SS gibi gidiyor, öyle gözüküyor zaten vırajı vsde o şekilde fakat oturuşu nispeten rahat (kronik bel ve omurilik sorunum var ama ufak agrı çektim sadece oturuşa tam alışınca belki oda olmaz. Orta sehpası var çok güzel orta sehpası olması gerçekten birsürü işi kolaylaştırıyor :) 104 dereceyi geçmiyor ve bacakları yakmıyor trafikte fakat trafik yoruyor. 170 kg olmasına rağmen gunumuzun 220 kg motorlarına denk bir dengelenmesi var (malum 2006 model olmasından dolayı)

- yönlenrini söylerken en sinir oldugum şey ise benzin göstergesi yok, 3.5 litre kalınca resv göstergesi oluyor gözüküyor sadece, vites göstergesi zaten beklemiyordum (2013 r6 bilem yok:santa:)

Aldığımda göze çarpanlar:
- Lastikler bitikti
- Balatalarda aynı şekilde bitikti
- Zincir dişli takozları değişmesi gerekli (bu ufak bir ayrıntı bunu yaptıracagım)
- Benzin kapagının çevresi kamera aparatını yabancı birinin çekmesi sonucu kırılmış kaynak yapılmış biraz kirli duruyor belki ebayden kapagı alır değiştiririm
- Sağ sinyalin içindeki yay biraz esnemiş gerdim belki sağ sinyal alırım

Atladığım şeyler olursa eklerim yada sorabilirsiniz, zaten yenilikleri buraya gene anlatıcam blog gibi..

Orj egzozu vardı, xj6 dan söktüğüm akroyu 600f taktırmak için solugu Ferik Egzozda aldım :)

Tankpad, alarm ve mstech f1 çakarımız takıldı

Lastikler bitikti, hasanpaşa Zenn Motorda pilot road 4 ve ebc organik balata taktırdım ön arka (frenler organik balata ile hayvan gibi oldu)

Akra videosu

Son düzenleme:
Hayırlı uğurlu olsun hocam, alet şahane, kazasız belasız inşallah :cat:

Super Moderator
Gaz kolu sert- debriyaj çok dipte kavrıyor, bu detayları yazmamışsın, bir de kafa karaneajı kırık :p

Erman hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etin. Tekerin düz bassın kardeşim. :)

Kocaeli İl Temsilcisi
Hayırlı olsun kardeşim. Kazasız belasız sürmek nasip olsun . :)

Sti

Hayirli olsun,xj6 ya gore tepkileri daha seri bi makinami yoksa pek bi fark yokmu aralarinda? Yorumunuz nedir bu konuda

Hayirli olsun,xj6 ya gore tepkileri daha seri bi makinami yoksa pek bi fark yokmu aralarinda? Yorumunuz nedir bu konuda

78 bg den 109 beygire rakamsal olarakta çok fakat baya seri, roket gibi gittikçe gidiyor elinizin altında ş.içi gereksiz bir güç oldugunu hissediyosun tehlikeli ve heyecan verici gerçekten güzel bir his :)

XJ6: 2 vites 7000 devir 70
600f: 2. vites 6000 devir 95 , düşünün yani :)

Super Moderator
78 bg den 109 beygire rakamsal olarakta çok fakat baya seri, roket gibi gittikçe gidiyor elinizin altında ş.içi gereksiz bir güç oldugunu hissediyosun tehlikeli ve heyecan verici gerçekten güzel bir his :)

R6 : 2. Vites 6000 devir xxxxx error xxxx :p

Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız bir ömür boyu mutluluklar.

Şimdi bir naked kullanıcısı olarak en çok merak ettiğim şey. Bu motosiklet günlük kullanıma gelir mi? Xj6 dan sonra kullanım rahatlığı bakımından çok değişim oldu mu?

Kaçpara ulen bi 600fffffff

JX6 ile kıyaslanamaz 600F 'in gücü.

600f mi tesüf ederim o r6 dan sonra :)

bu arada r6dan inince ben temsili

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:04 ----------

Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız bir ömür boyu mutluluklar.

Şimdi bir naked kullanıcısı olarak en çok merak ettiğim şey. Bu motosiklet günlük kullanıma gelir mi? Xj6 dan sonra kullanım rahatlığı bakımından çok değişim oldu mu?

kullanım bakımından değişim anormal olmadı, tabikide naked tan ss vari bir motora geçince hemde 2014 den 2006 geçince bazı farklılıklar var, en barizlerini söyliyim:

- xj6 dolu 215 , 600f 171 kg ama 600f xj6dan 25kg kadar agır gibi cunku agırlık dengesi yapılmamış. Ben yapılı bir insanım daha ben alışamadım. Gidon turu daha dar 600fin fakat bu tarz motorların özelliğinden xj6dan daha çabuk kontraya geliyor.

- Günlük kullanıma gelir ortak özellikleri sakin kullanımda 2 side 5 - 6 litre yakmakta ve 104 dereceyi geçmemekte trafikte sıcaklık sorunu olmuyor. Ama ağırlık oturuş gidon turu sebebi ile 600f yoruyor ama bir 600r yada r6 değil rahatsızlık olarak

DKN

yaz gelincede sırt çantası, içinde iki şişe su bide yedek t-shirt don atlet :) güzel bakıp doğru kullanırsan torunlarına kalır. öyle sağlam makinadır :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar